Vijf redenen waarom je eens naar Dubai moet gaan

16 november 2020

Dubai is de laatste jaren een ontzettend populaire stad geworden. Maar wat is er te doen en wat maakt deze stad nou zo leuk? Wij zetten de vijf belangrijkste redenen om een stedentrip naar Dubai te boeken op een rij.

1. Groot, groter, grootst!

Als je een bijzondere stedentrip zoekt, ben je bij Dubai aan het juiste adres. Ze doen er alles aan om toerisme aan te trekken en bouwen de meeste bizarre dingen. Zo heb je er het hoogste gebouw ter wereld, Burj Khalifa (828 meter hoog). Zeker een aanrader om naar binnen te gaan. Binnen 2 minuten met de lift, sta je op verdieping 123! Verder heb je in Dubai het enige 7-sterrenhotel ter wereld, de grootste fontein ter wereld en het grootste winkelcentrum ter wereld, Dubai Mall.

Dubai Burj Kalifa

2. Walhalla voor shopliefhebbers

Als je van shoppen houdt, moet je zeker een reis naar Dubai maken. De bekendste en grootste winkelcentra zijn Dubai Mall en The Mall of Emirates. Dubai Mall heeft meer dan 1200 winkels, The Mall of Emirates iets minder. In dit laatstgenoemde winkelcentrum bevindt zich ook een skipiste! Shoppen is hier echter niet veel goedkoper dan bij ons, omdat er voornamelijk dure merken te vinden zijn.

3. De woestijn ligt om de hoek

Op het moment dat je in de stad zelf bent, heb je niet altijd het besef dat Dubai midden in de woestijn ligt. Een bezoek aan de woestijn is dan ook een echte aanrader. De meest gekozen optie is een zogenaamde woestijnsafari. Je wordt dan opgepikt met een 4×4 auto waarna je naar de woestijn van Dubai rijdt. Hier ga je in ieder geval aan dunebashing doen, waarbij de chauffeur dan een sportieve tocht over de zandduinen maakt. Hierbij voel je de adrenaline door je lijf voelen gieren. Ook kun je in de woestijn nog gaan zandsurfen, een rit op de rug van een kameel maken of zelf met een quad rijden.

Dubai Dune Bashing

4. Combineer een stedentrip met een strandvakantie

Ben je een zonaanbidder? Als je naar Dubai gaat, kun je een stedentrip prima combineren met een strandvakantie, want Dubai heeft heerlijke stranden en helder zeewater. Jumeirah Beach is een mooi strand met uitzicht op het 7-sterrenhotel. Houd er wel rekening mee dat het in de zomermaanden erg heet kan zijn (rond de 40 graden). De wintermaanden zijn echter zeer comfortabele en nog steeds warme periodes. Met temperaturen van 20 tot 25 graden is Dubai in deze periode zeer geschikt als winterse stedentrip of een relaxte zonvakantie.

Dubai Strand Burj Al Arab

5. Overal wat te beleven

Als je denkt dat je op één plek alles kunt bezoeken heb je het mis. Er zijn diverse delen van de stad en overal is wat te beleven. Zo heb je Bur Dubai, Downtown Dubai, Dubai Marina, Jumeirah en het oude authentieke deel Deira met de vele souks (Arabische markten). Oftewel, Dubai moet je een keer gezien hebben! Neem daarom eens een kijkje bij onze reizen naar Dubai. En wat ook leuk is, is dat als je over een aantal jaar terugkomt, je weer een totaal andere stedentrip zult beleven. Er wordt namelijk nog continue gebouwd.

 

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Dubai