Visum Marokko

2 oktober 2020

Ben je van plan binnenkort naar Marokko te gaan. Voor een kort verblijf hoef je geen visum aan te vragen maar heb je wel andere documenten nodig. In dit blog lees je wat je allemaal nodig hebt om onbezorgd naar Marokko te reizen.  

Geen visum nodig

Wanneer je op reis gaat voor een periode korten dan 90 dagen heb je geen visum nodig. Je krijgt wel een stempel in je paspoort bij aankomst. Als je langer dan 3 maanden in Marokko verblijft raden we je aan om contact op te nemen met de Nederlandse of Belgische ambassade. In Nederland vind je de Marokkaanse ambassade in Den haag en in België in Brussel. Voor de actuele openingstijden en de bereikbaarheid van de Marokkaanse ambassade in Den Haag kijk hier.  Voor de informatie over de Marokkaanse Ambassade in Brussel vind je alle informatie hier

Wat heb je wel nodig?

Voor je vakantie naar Marokko dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dit geldt ook voor de kinderen. Je paspoort dient na vertrek nog 3 maanden geldig te zijn. Ook moet je in het bezit zijn van een retour vlucht of een andere bewijs van vertrek. Dit zijn de enige twee documenten die je nodig hebt voor je vakantie naar Marokko. 

Grensovergangen 

Je kunt op verschillende manieren naar Marokko reizen. Wanneer je per vliegtuig reist gelden enkel de bovenstaande vereiste. Wanneer je met ons op reis gaat, zorgen wij ervoor dat je op de luchthaven ontvangen en begeleid wordt. Wanneer je echter via een van de landsgrenzen de grens met Marokko passeert gelden er andere vereiste. Dit geldt ook wanneer je met de boot vanaf Gibraltar naar Marokko reist. Wanneer je een reis met Middenoostenreizen.com maakt regelen wij alles wat je nodig hebt.


Medina Marrakech


Op reis naar Marokko? Bekijk hier onze rondreis langs de Koningssteden »

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Marokko