Museum voor Islamitische Kunst in Doha, Qatar

21 november 2019

In Qatar is niet veel te beleven is, maar een bezoek aan de hoofdstad Doha is zeker de moeite voor een dag of twee. Het is een ideale tussenstop tijdens een van de vele langeafstandsvluchten die via deze Midden-Oosterse bestemming gaan. Een van dé hoogtepunten is het Museum voor Islamitische Kunst in de hoofdstad.

Wat is er te zien in het Museum voor Islamitische Kunst?

De collectie van dit museum bestaat uit een groot aanbod kunststukken die allemaal een band hebben met de islam. Je vindt hier verschillende soorten schilderijen, beeldwerken en keramieken afkomstig uit alle delen van de wereld. Deze werken zijn allemaal op een bepaalde manier verbonden met de islam maar zijn niet allemaal religieus van aard.

Islamitische kunst is vooral te herkennen aan de herhaling van patronen. Deze vorm van kunst wordt Arabesk genoemd en gebruik om de oneindige aard van god aan te duiden. Dit is in veel van de stukken terug te zien. Naast de vaste collectie islamitische kunst is er ook altijd een tentoonstelling die aansluit bij de stijl van het museum.

Bijzondere architectuur

Een bezoek aan dit museum begint vanaf het moment dat je aankomt op het schiereiland Corniche. Het museum staat prominent op dit eiland en is niet te missen. De buitenkant is gemaakt van kalksteen en veranderd iedere uur van kleur. De binnenkant van dit gebouw is gemaakt met verschillende materialen en patronen uit de islamitische wereld. Hierdoor is er een bijzondere maar sfeervolle omgeving gecreëerd.

Het park naast het museum

Rondom het gebouw is een prachtig park aangelegd wat ook zeker een bezoek waard is. Dit park biedt een uitzicht over de skyline van Doha. Hier worden verschillende activiteiten zoals filmevenementen, sporttoernooien en tentoonstelling georganiseerd waardoor er altijd wel iets te doen is. Vooral lokale bewoners komen naar dit park om te ontspannen en te genieten van een groene omgeving.


Zelf van plan om Doha te ontdekken? Bekijk hier ons complete reisaanbod naar Qatar.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Qatar