Cultuur, avontuur en een indrukwekkende skyline

9 februari 2024

Bij een reis naar de Emiraten denken veel aan Dubai en Abu Dhabi, maar dit land heeft veel meer te bieden dan alleen dat. Zo vind je in Ras Al Khaimah een indrukwekkend berglandschap en uitgestrekte zandduinen. Ook de groene stad Al Ain is zeker een bezoekje waard. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het schiereiland Musandam, een unieke bestemming in het noordelijke puntje van Oman.

Gevarieerde landschappen in Ras Al Khaimah

Op ongeveer een uur rijden van Dubai ligt een bestemming die voor veel reizigers nog onbekend is. Bij een reis naar de Emiraten wordt vaak gedacht aan Dubai en Abu Dhabi, andere plekken worden vaak overgeslagen. Dat is jammer want zo is het emiraat Ras Al Khaimah gezegend met een gevarieerd landschap. Zo vind je hier de prachtige bergketen Jebel Jais, een bestemming waar je veel outdoor activiteiten kunt ondernemen. Vlieg over de bergen en geniet van prachtige uitzichten, wanneer je je aan ’s werelds langste zipline waagt.

Naast dat Ras Al Khaimah beschikt over een indrukwekkend berglandschap, vind je hier uitgestrekte zandduinen. Verken de woestijn tijdens een dune bashing tocht of ga wildkamperen en slaap onder een heldere sterrenhemel.

Het culturele Abu Dhabi

Ben je een echte cultuurliefhebber? Breng dan zeker een bezoek aan Abu Dhabi. Erg indrukwekkend en adembenemend is de Sheikh Zayed Grand Mosque. Bovendien vind je hier het Louvre, dat vol staat met kunst.

Naast cultuur kun je ook de adrenaline opzoeken op Yas Island. Stap in ’s werelds snelste achtbaan tijdens een bezoek aan Ferrari World of race op het Yas Marina Circuit in een Formule 1 auto.

Schiereiland Musandam

De Arabische Fjorden van het Midden Oosten, een unieke bestemming in het noordelijke puntje van Oman. Dit schiereiland wordt door de Verenigde Arabische Emiraten gescheiden van de rest van het land waardoor het voor veel reizigers een onbekende bestemming is. Het adembenemede landschap met de kliffen die steil uit het water omhoog komen doen denken aan de fjorden van Noorwegen.

Ook kun je een ruige bergrit maken door Jebel Al Harim, de hoogste berg van Musandam. Onderweg kom je langs de meest bijzondere plekken vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt over de fjorden. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een dhow cruise te maken, waarbij je kunt genieten van het blauwe water en de grijs-groene fjorden. En dan heb ik het nog niet eens over de dolfijnen gehad die langs de boot opzwemmen.

Modern Dubai

Van een futuristische skyline tot prachtige stranden. Bewonder in Dubai de torenhoge Burj Khalifa, ga op woestijnsafari of vaar rond op een privé jacht. Voor een echte adrenaline kick spring je uit een vliegtuig om te gaan skydiven boven de Palm Jumeirah. Ook kun je natuurlijk heerlijk tot rust komen op de uitgestrekte stranden en genieten van de luxe die Dubai te bieden heeft.

De groene stad Al Ain

Een stad dat dit keer niet gelegen is aan de kust, maar juist aan de rand ligt van ‘s werelds grootste ononderbroken zandwoestijn Rub al Khali. Deze stad heeft een rijke geschiedenis en er zijn genoeg culturele bezienswaardigheden die het ontdekken waard zijn. Denk hierbij aan de Al Ain Oase met meer dan duizenden palmbomen of maak kennis met de Arabische cultuur tijdens een bezoek aan de kamelenmarkt.

Genieten van een spectaculair uitzicht? De berg Jebel Hafeet is het letterlijke hoogtepunt van de stad. De top van de berg is makkelijk te bereiken en telt maar liefst 60 bochten en het mooiste uitzicht heb je tijdens zonsondergang.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Abu Dhabi