Huwelijksreis Jordanië

 • traveltime15 dagen
 • moneyVanaf € 2990,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Voor deze huwelijksreis door Jordanië hebben we speciaal voor u een aantal extra romantische plekjes uitgezocht. U ziet alle belangrijke bezienswaardigheden van het land en kunt onderweg genieten van prachtige natuur en bijzondere uitzichten.

U start deze bijzondere reis in de hoofdstad Amman, met drie miljoen inwoners het dichtstbevolkte gebied in het land. Vanuit Amman zet u koers richting Jerash en Ajloun, om vervolgens te overnachten bij onze privé accommodatie in het noorden van het land. Hier kunt u echt even tot rust komen en van elkaar genieten.

De reis gaat verder naar het zuiden via de oude handelsroute, de Kings Highway. Via deze weg komt u langs mooie natuur gebieden zoals Wadi Mujib en Dana. Natuurlijk kan een bijzonder bezoek aan Petra niet ontbreken! Vervolgens overnacht u op een bijzondere plek: onder de sterrenhemel in de Wadi Rum woestijn. Dit is een unieke en romantische ervaring. De reis eindigt aan de Rode Zee waar u kunt relaxen en terug kunt kijken op een bijzondere reis.

Deze huwelijksreis is verder volledig aan te passen aan uw wensen. Geef uw wensen door aan onze reisspecialisten en u ontvangt vrijblijvend een voorstel op maat.

Bekijk ook eens onze huwelijksreis door Oman & Dubai »

Dagprogramma

Vlucht naar Amman (Jordanië) inclusief meet & assist en luchthaven transfer

Op de eerste dag reist u vanaf een luchthaven naar keuze naar Amman en komt u aan in de hoofdstad
Amman. Hier wordt u opgewacht door iemand van het team van Middenoostenreizen.com. U wordt door de visumprocedure geloodst door onze lokale medewerker en naar het hotel gebracht voor de eerste overnachting.

Amman inclusief kookworkshop

Na het ontbijt checkt u uit bij het resort en reist u verder. Het is tijd voor avontuur! Onderweg maakt u een stop bij een van de mooiste valleien van Jordanië: Wadi Mujib. Hier kunt u doorheen wandelen, zwemmen en klimmen. Het levert adembenemende uitzichten op in de prachtige kloof. Uw reis gaat verder over de beroemde Kings Highway, ofwel de Koningsweg van Jordanië. Deze oude handelsroute is nog steeds een belangrijke verbindingsweg door Jordanië. Deze route brengt tot slot vandaag bij het Kruisvaarder kasteel van Kerak.. Na een bezoek aan Kerak rijdt u richting het natuur gebied Dana Biosphere. U checkt hier in bij uw accommodatie voor de overnachting.

Amman - Jerash - Aljoun - Pella - El Himma instructies van lokale medewerker & ontvangst huurauto

Vandaag start de dag met een ontmoeting met een van onze lokale medewerkers in Jordanië. Deze geeft u een uitgebreide instructie over de reis en geeft u nog de laatste tips mee voor onderweg. Hierna neemt u de huurauto in ontvangst en gaat deze romantische rondreis door Jordanië echt van start.

U vertrekt richting Gerasa, oftewel Jerash.  Deze oude ruïnestad is een van de best bewaarde ruïnes ter wereld en staat ook wel bekend als het Pompeï van het Oosten. Gerasa is 2000 jaar geleden gebouwd en wordt genoemd als de best bewaarde stad van de Decapolis. De naam van de confederatie van 10 steden waar Jerash onderdeel van was.

In Aljoun bezoekt u het kasteel vanuit waar u een mooi uitzicht hebt over de omgeving. Vervolgens reist u richting Pella. Uit archeologische vondsten is gebleken dat de plaats bewoond was vanaf het neolithicum. Vondsten uit de brons- en de ijzertijd duiden op een welvarende stad die handel dreef met Egypte, Syria en Cyprus.

U komt vervolgens aan in Himma, een onontdekte parel in het noorden van Jordanië. Hier kunt u de prachtige warmwaterbronnen bezoeken en de groene heuvels in. U overnacht in onze privévilla, een unieke accommodatie waar geen toeristen komen. We zorgen hier voor een BBQ, zodat u voorzien bent van diner. U bent hier lekker met zijn tweeën.

El Himma

Vandaag heeft u een volle dag in dit privé resort bij El Himma. U kunt samen genieten van de omgeving, prachtige natuur en het resort. Een onontdekt stukje Jordanië, waarbij u even helemaal weg bent van de bewoonde wereld.

El Himma - Umm Qais - Dode Zee

In de ochtend geniet u nog van het heerlijke resort in El Himma.  Na het eerste deel van de reis vol historie en cultuur is het tijd om te gaan relaxen aan de Dode Zee.

Vanuit El Himma zet u koers zuidwaarts naar het laagste punt op aarde. Onderweg kunt u de Romeinse ruïnes in Umm Qais bezoeken. De Dode Zee, welke 410 meter beneden zeelevel ligt is het laagste punt ter wereld. In de Dode Zee zijn 35 verschillende mineralen gevonden waarmee het de grootste natuurlijke spa ter wereld is.

Dode Zee - Madaba - Mount Nebo - Ma’in

U blijft vandaag in het Dode Zee gebied en gaat naar enkele hoogtepunten van de regio. Vanuit uw hotel aan de Dode Zee reist u richting de mozaïekstad Madaba. In deze stad vindt u bijzondere mozaïeken in de St. George Kerk. Vanuit de stad is het een korte rit naar Mount Nebo, de plek vanwaar Mozes uitkeek over het beloofde land en de oversteek maakte.

In de middag gaat u richting Ma’in Six Senses Hotsprings, het oudste natuurlijke spa gebied ter wereld. Hier hebt u een ontspannen overnachting.

Ma’in - Wadi Mujib - Kings Highway - Kerak - Dana

Na het ontbijt checkt u uit bij het resort en is het tijd voor avontuur! Onderweg maakt u een stop bij een van de mooiste valleien van Jordanië: Wadi Mujib. Hier kunt u doorheen wandelen, zwemmen en klimmen. Het levert adembenemende uitzichten op in de prachtige kloof.

Uw reis gaat verder zuidwaarts over de beroemde Kings Highway, ofwel de Koningsweg van Jordanië. Deze oude handelsroute is nog steeds een belangrijke verbindingsweg door Jordanië. Deze route brengt tot slot vandaag bij het Kruisvaarderskasteel van Kerak. Na een bezoek aan Kerak rijdt u richting het natuur gebied Dana Biosphere en checkt in bij uw accommodatie voor de overnachting.

Dana - Little Petra - Petra inclusief hike met gids

U ontwaakt vandaag in de vallei van Dana en u gaat het gebied vandaag samen met onze lokale gids ontdekken. Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw accommodatie en gaat u op pad voor een wandeltocht van zo’n vier uur. Aan het einde van deze wandeling zoekt u samen met de gids een mooi plekje om te lunchen.

Het natuurreservaat van Dana bestaat uit bergen en droge rivierbedingen. Omdat het een beschermd natuurgebied is, leven hier wilde dieren zoals hyena’s en wolven.

Na de hike reist u verder naar uw hotel in Petra en checkt u hier in bij uw accommodatie. U kunt eventueel vandaag nog Little Petra bezoeken als voorproefje op morgen.

Petra inclusief backdoorhike naar Petra

Het wereldwonder Petra is voor velen dé reden om Jordanië te bezoeken. Vandaag treedt u binnen in deze roodstenen stad van de Nabateërs. Eeuwen geleden bouwden zij hier een koninkrijk wat verborgen lag in de bergen. Door het ingenieuze watersysteem was men in staat op deze afgelegen plek het koninkrijk een lange tijd te laten floreren. Hierdoor zijn ook de prachtige bouwwerken zo goed bewaard gebleven. Sinds de herontdekking in 1812 door de Zwitser Jean Luc Bruckardt is het een trekpleister voor reizigers van over de hele wereld.

Petra is groot en u hebt de hele dag nodig om de stad te bezoeken. Een onvergetelijke dag, dus zorg dat u uitgerust aan deze dag begint.

Wij loodsen u op een speciale manier de stad in middels onze backdoorhike! Onder leiding van een lokale bedoeïen gids begint deze dag aan de achterkant van de eeuwenoude stad.

Petra - Wadi Rum inclusief jeepsafari

In de ochtend verlaat u de roodstenen stad van de Nabateërs en gaat richting het gebied van de bedoeïenen, de Wadi Rum woestijn. Dit volk leeft, in tegenstelling tot de Nabateërs, nog steeds hier. Zij zorgen dan ook dat de het beschermde Wadi Rum gebied nog steeds zijn charmes heeft net zoals duizenden jaren geleden.

De Wadi Rum is uitgestrekt en wordt afgewisseld met ruige rotsen aan alle kanten. Hierdoor heeft de woestijn een uniek uiterlijk in de wereld en is het alsof u over de maan rijdt.  Ook zijn er meerdere films opgenomen in de Wadi Rum als The Martian en Aladdin.

U komt aan in Wadi Rum bij het bezoekerscentrum. Hier staat de gids op u te wachten en rijdt u met een 4WD jeep en door de ruige Wadi Rum woestijn. Tijdens deze jeepsafari van ongeveer vier uur is de lunch inbegrepen. In de avond heeft u een traditioneel woestijndiner in het kamp.

Wadi Rum - Aqaba inclusief ballonvaart met zonsopkomst | inleveren huurauto

U wordt vroeg wakker in de woestijn en opgehaald bij het kamp om een ballonvaart te maken met zonsopkomst! Dit geeft prachtige uitzichten over de uitgestrekte woestijn. Dit is letterlijk en figuurlijk hét hoogtepunten van deze bijzondere huwelijksreis door Jordanië.

Vervolgens verlaat u de Wadi Rum en gaat u weer richting de bewoonde wereld. In ongeveer een uur rijdt u naar de enige kustplaats van Jordanië, Aqaba. Hier kunt u bij uw hotel met privéstrand lekker gaan relaxen aan de Rode Zee.

Aqaba optioneel snorkelen of duiken

Deze dagen heeft u ter vrije besteding in Aqaba. Indien u wilt kunnen we voor u een snorkel- of duikexcursie regelen.

Aqaba - Amman - vlucht naar huis

Helaas komt vandaag deze prachtige reis door Jordanië tot een einde. Afhankelijk van de gekozen vlucht wordt u opgehaald en naar het vliegveld in Amman gebracht. Hier stapt u met een koffer vol mooie ervaringen op het vliegtuig terug naar huis.

Impressie

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Details & Prijzen

Huwelijksreis Jordanië

 • traveltime15 dagen
 • moneyVanaf € 2990,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Inclusief
 • Retourvlucht | Economy Class
 • Ruim- & handbagage
 • Transfers van en naar luchthaven
 • Alle overnachtingen in geselecteerde hotels
 • Dagelijks ontbijtbuffet
 • Autohuur inclusief verzekering en afdekking eigen risico
 • Excursies zoals genoemd in dagprogramma
 • Alle belastingen en toeslagen
 • Een onvergetelijke ervaring!
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Optionele excursies
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Privéchauffeur op reisdagen
 • Snorkel- en/of duikexcursie Aqaba
Toon meer +