Nieuwe app helpt Nederlanders in Iran

21 juni 2017

Gedegen informatie en betrouwbaar netwerk voor reizigers is schaars in Iran. De nieuwe app helpt Nederlanders en Belgen veiliger reizen.

Samenvatting

Het Nederlandse video en reisgidsen platform REiSREPORT heeft een speciale app gelanceerd voor Nederlanders die naar Iran reizen. De app biedt belangrijke ontwikkelingen via push notificaties, de mogelijkheid realtime met andere Nederlanders en Belgen in contact te komen en vanuit de app betrouwbare taxi’s, gidsen en hotels te boeken. De app is vanaf vandaag gratis beschikbaar voor Android en iOS.

Iran als vakantieland is sterk in opkomst. De recente ontwikkelingen in Teheran laten echter zien dat een goede voorbereiding en contact onderhouden geen kwaad kan. De nieuwe app helpt toeristen op meerdere vlakken. Push notificaties bij belangrijke ontwikkelingen, tientallen betrouwbare video’s en achtergrondverhalen en een chat omgeving om realtime met andere Nederlanders in contact te komen. Bijvoorbeeld om een taxi te delen of om elkaar vragen te kunnen stellen en te informeren.

Een maand voor onderzoek en opnames naar Iran
Het REiSREPORT team, bestaande uit Marlou Jacobs en Godfried van Loo, reisde voor de app een maand door Iran. Marlou Jacobs: “Iran klinkt voor velen als gevaarlijk en ongrijpbaar, maar dat is absoluut niet het geval. De app is het resultaat van een maand aan video opnames, onderzoek en eigen ervaringen. De informatie wordt nu verder aangevuld door de community waardoor alle denkbare onzekerheden behandeld worden.”

Ook een uitvoerig interview met de Nederlandse ambassadeur, Susanna Terstal, is in de app te vinden. Tientallen informatieve artikelen zijn reeds in de app verwerkt en de ruim 20 eigen video producties volgen verspreid over de komende weken.

Iran nog deels sanctie land

Chauffeurs, gidsen en hotels zijn tevens vanuit de app te boeken. “Een unieke en zeer welkome dienst voor toeristen in Iran.” aldus Godfried van Loo, mede oprichter van REiSREPORT. “Iran is nog deels een sanctie land, waardoor je nergens kan pinnen laat staan eenvoudig online boekingen kan doen. Via onze app kan dit nu wel.”

De boekingen worden verwerkt door de Nederlandse gespecialiseerde touroperator Middenoostenreizen.com. Rob van Helvoort, directeur Middenoostenreizen.com: “Ons lokale netwerk in Iran is groot en via de app kunnen we toeristen snel en eenvoudig hiervan gebruik laten maken.”
Gratis beschikbaar voor Android en iOS Op https://reisreport.nl/iran is de app vanaf vandaag gratis beschikbaar voor Android en iOS. Het aanmaken van een gratis account is nodig om toegang te krijgen tot alle onderdelen. Op deze pagina is tevens een introductie video te vinden.

—–

Over REiSREPORT

REiSREPORT is een online Nederlands video en reisgidsen platform voor de avontuurlijke reiziger. Informatieve video’s aangevuld met betrouwbare achtergrondverhalen en input van reizigers komen samen in de REiSREPORT apps, website, YouTube, Instagram, Facebook en nieuwsbrief. De IRAN Reisgids app is de eerste van een reeks. Na Iran zullen meer bestemmingen snel volgen.

Over Middenoostenreizen.com

Middenoostenreizen.com is een gespecialiseerde touroperator met meer dan 20 jaar kennis en ervaring in het Midden Oosten. Met een uitgebreid netwerk in de regio biedt het zowel groepsreizen als individuele reizen met een vast aanspreekpunt die 24/7 bereikbaar is.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!