Negatief (PCR-)testresultaat niet langer vereist in Marokko

18 mei 2022

Per 17 mei 2022 hoeven reizigers naar Marokko geen bewijs van een negatieve coronatest meer te overhandigen

Alle vliegtuigreizigers hoeven geen negatief COVID-19 resultaat meer te overhandigen om naar het Noord-Afrikaanse land te reizen. Er moet er nog wel een vaccinatiebewijs worden getoond. Een vaccinatiebewijs is in Marokko geldig als de laatste prik van de primaire vaccinatie – dus niet de booster- of herhaalprik – ten minste 2 weken oud is. Naast het vaccinatiebewijs is de gezondheidsverklaring ook verplicht.

Inmiddels is het Digitaal Corona Certificaat in Marokko geldig. Eerder moesten alle documenten nog uitgeprint worden meegenomen, maar volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt de QR-code in de CoronaCheck-app er nu ook geaccepteerd. Het gele boekje zou ook vaak voldoen als vaccinatiebewijs. De verplichting om een mondkapje tijdens internationale vluchten blijft van kracht. Lees meer over het huidige reisadvies in Marokko vanuit de rijksoverheid.

Om alle informatie overzichtelijk te houden en verwarring te voorkomen hebben we van alle voorwaarden en maatregelen hieronder een lijstje gemaakt. Zo weet u precies wat er van u verwacht wordt als u van plan bent om naar Marokko af te reizen.

In het kort:
  • Elke reiziger moet volledig gevaccineerd zijn, hier moet u een QR-code bewijs voor laten zien. Volledig gevaccineerd betekent 2 vaccinaties of 1 vaccinatie van Janssen. Uw laatste vaccinatie moet minimaal twee weken voor aankomst gegeven zijn. Bent u jonger dan 18 jaar? Dan hoeft u geen vaccinatie- en testbewijs te laten zien.
  • U moet een ziektekostenverzekering hebben waarbij alle kosten omtrent coronavirus worden gedekt.

Heeft u nog vragen over uw reis naar Marokko of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een reis naar het land? Neem contact op met één van onze reisspecialisten of neem een kijkje bij onze reizen naar Marokko.

 

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!