Nederlandse schilders in Louvre Abu Dhabi

14 februari 2019

Kunstwerken van onder andere de Nederlandse schilders Johannes Vermeer en Rembrandt van Rijn zijn de komende maanden te zien in een nieuwe tentoonstelling in het Louvre in Abu Dhabi.

Het museum opent medio februari een tentoonstelling over Rembrandt, Vermeer en andere schilders uit de Nederlandse Gouden Eeuw. Hiervoor heeft het Louvre Abu Dhabi in december onder andere een schilderij van Rembrandt aangekocht. De kosten van de aanschaf van deze olieschets worden geschat op een slordige negen miljoen euro. Tot half mei dit jaar zijn er werken van de Nederlandse schilders, kunstwerken uit het Franse Louvre en het zogeheten The Leiden Collection (werken van een New Yorks verzamelaarsechtpaar) tentoongesteld.

Het Louvre Abu Dhabi is imposant een museum in het emiraat Abu Dhabi en opende haar deuren op 11 november 2017. Het emiraat heeft een miljard euro betaalt aan Frankrijk om de naam Louvre te mogen dragen en is het eerste universele museum in de Arabische wereld. Het doel van dit museum is om meer aandacht te geven aan Europese kunst in het Midden-Oosten.


Mocht je interesse hebben om deze tentoonstelling tijdens een reis naar de Emiraten te bezoeken, neem dan contact met ons op!

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!