Middenoostenreizen.com gaat naar Marokko!!

9 december 2016

Marokko is een bijzonder land met prachtige landschappen en een zeer gastvrije mensen. Reizigers kunnen genieten van spectaculaire stranden, skiën in de bergen, de overheerlijke keuken of genieten van de prachtige medina. Hieronder vind u een overzicht van de beste steden om te bezoeken wanneer u op reis bent in Marokko.

Chefchaouen

Chefchaouen staat ook wel bekend als de blauwe stad van Marokko en wordt door de lokale bevolking ook wel gezien als de magische stad. Dit voornamelijk door zijn vrede en rust en prachtige natuurlijke watervellen. Chefchaouen trekt al vele jaren grote menigte hippies aan, vooral door de bezoeken van Rita Marley, de vrouw van Bob Marley. Chefchaouen geeft je alles wat Marokko te bieden heeft, zo vind je hier Andalusische gebouwen, kronkelende medina’s, altijd prachtig weer, adembenemende uitzichten en de echte Arabische cultuur. De primaire taal in Chefchaouen is Spaans, samen met het Frans en Arabisch. Met de adembenemende waterval (Ras el Maa) is er genoeg te beleven in Chefchaouen.


Ouarzazate

Ouarzazate wordt ook wel de deur naar de woestijn genoemd in bevind zich ten zuiden van het bekende Atlasgebergte. Het kleine intieme Marokkaanse stadje is met zijn oases en de bergen op de achtergrond werkelijk adembenemend. Ouarzazate wordt voornamelijk bewoond door Berbers, de oorspronkelijke bewoners van Marokko. Daarnaast is het stadje ook zeer bekend in Hollywood, het stadje is namelijk voor meerdere grote films gebruikt zoals Lawrence of Arabia, Gladiators, Cleopatra en het TV programma Game of Thrones.

Maar dit is niet het enige wat Ourzazate zo bijzonder maakt; het stadje heeft een overvloed aan prachtige architecturen en heeft zijn natuurlijke schoonheid weten te behouden. Het dorpje Ksar, aangrenzend aan het stadje is een UNESCO World Heritage Site en is werkelijk prachtig. Hier kunt u genieten van het uitzich van de Dades Vallei. In de Dades Vallei ligt ook de fascinerende roze stad El-Kelaa M’Gouna verborgen, die ook wel bekend staat als de vallei van de rozen. Het stadje is bekend om zijn landschap dat voornamelijk bestaat uit Perzische rozen. Elk jaar organiseert de stad het rozen-festival in Mei. Het festival trekt reizigers vanuit de hele wereld die komen genieten van de Berberse cultuur met zijn heerlijke voedsel en geur van rozen.


Marrakech

Marrakech heeft een van het beste nachtleven in heel Afrika, echt een stad die nooit slaapt. Je kunt iedereen, van gezinnen tot eenlingen in de stad zien tot in de vroege uren van de ochtend. Breng zeker een bezoek aan Level Five, een prachtig restaurant/bar met een gaaf dakterras wat uitkijkt over de nieuwe stad. Ze hebben een aantal van de meest heerlijke cocktails en ongelooflijke Dj’s spelen hier elke nacht. Of probeer Fogo de Chao in Palmerie, genieten van Braziliaanse geïnspireerde gerechten, met live optredens van Braziliaanse muzikanten en dansers. Aan het einde van de avond staat u gegarandeerd op tafel te dansen. Dan hebben we nog het Azar restaurant, die een heerlijke authentieke Libanese gerechten bereid. Ook hier is er meer dan lekker eten want de avond gaat gepaard met buikdanseressen en een live Arabische band, een andere must-see in Marrakech. Het beste is dit bij te wonen op een vrijdag of zaterdag, maar vergeet niet om een reservering te maken!


Agadir

Met zijn wonderbaarlijke klimaat, minstens 300 dagen zon per jaar, en het lange strand van maar liefst 10 km, heeft Agadir alle  ingrediënten voor een geslaagde vakantie aan zee. Agadir is lid van de exclusieve club van de mooiste baaien van de wereld. Daarnaast heeft Agadit een grote een jachthaven die plaats biedt aan honderden pleziervaartuigen.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!