Reisverhaal Dubai & Abu Dhabi: veelzijdig en verrassend

23 december 2023

Skyscrapers, dure auto’s en shop ‘till you drop. Een walhalla voor mensen met een dikke portemonnee. Als je denkt aan Dubai en Abu Dhabi is dat al snel de indruk. Eerlijk toegegeven: ik dacht er ook zo over. Maar wat heeft deze bestemming mij verrast! Er is zoveel meer te ontdekken, in de stad en de omgeving. Hanne neemt je mee langs haar persoonlijke highlights. 

Dubai: old meets new

Het moderne stadscentrum van Dubai bestaat sinds 1971. Maar wist je dat de oude wijk een rijke cultuur en geschiedenis heeft? Bur Dubai heeft een vissershaven, een museum en traditionele souks vol specerijen, stoffen en sieraden. Vanuit hier kun je de sprong maken naar de moderne wereld. Een aanrader is The Museum of the Future. Het contrast tussen deze twee ‘werelden’ is indrukwekkend en uniek! 

Dubai kent een tolerantiebeleid waarin ruimte is voor andere culturen, gewoonten en religies. Dubai is islamitisch, maar naast de moskeeën zijn er ook christelijke kerken en hindoetempels. Hierdoor voel je je als toerist super op je gemak en geaccepteerd. De mensen zijn er vriendelijk, gastvrij en behulpzaam. 

Abu Dhabi: new meets green 

Abu Dhabi bestaat uit verschillende (schier)eilanden, verbonden door bruggen. Elk eiland heeft zijn eigen functie. De F1 liefhebber vindt zijn geluk op Yas eiland, met het F1 circuit en Ferrari World. Liever wat meer cultuur snuiven? Ga dan naar Saadiyat, voor de meest spectaculaire musea en bouwwerken. Wissel de activiteiten af door sportief te gaan kayakken door de lagunes en mangroven. Zelf ben ik het meest onder de indruk van de Sjeik Zayed Moskee. Een absolute must! 

Maar zoals ik al heb verklapt, er is meer! Je reis naar de Emiraten is zoveel leuker en completer als je… 

·  Een trip maakt naar Musandam, Oman. Hier kom je voor de ultieme ervaring op het water. Varen op een Dhow boot, snorkelen en dolfijnen spotten. Dat alles terwijl de bemanning je langs de Arabische Fjorden vaart en een heerlijke lunch verzorgd. 

·  Een bezoek brengt aan het Sir Bani Yas eiland. Een klein stukje Afrika in het Midden Oosten. Ik ben dol op fietsen en laat dat ook net een goeie manier zijn om het eiland te ontdekken. Als je exotische dieren wilt spotten ga je onder begeleiding van een gids een Wild Life Drive doen. De giraffen passeren je vlak voor je neus! En verder ademt dit eiland rust en luxe. 

·  De bergen ingaat bij Ras al Khamaih. Terwijl je door een prachtig landschap rijdt, passeer je een aantal mooie uitkijkpunten. De echte adrenaline junkies kunnen het letterlijk hogerop zoeken. Op een hoogte van bijna 1700 meter raas je met de langste zipline ter wereld over de bergen. Ik ben niet zo’n held, maar dit vond ik toch wel heel gaaf. En de rodelbaan die daar vlakbij ligt was ook leuker dan verwacht!  

·  De woestijn opzoekt (en onderweg een dromedaris knuffelt). In de woestijn vind je eindeloze uitzichten, rust, kampeergelegenheid, wilde dieren en de mooiste zonsondergangen. Je kunt je hier vertoeven in de meest luxe resorts of wat meer basic verblijven. De zandduinen trotseren hoort erbij! 

·  Het Al Ain Paleis bezoekt, gelegen in het gelijknamige Al Ain. Buiten dat het een mooie plek is om rond te wandelen krijg je ook een gevoel bij hoe de vroegere generaties van de Sjeik familie hebben geleefd. 

Ik dank Middenoostenreizen voor deze onvergetelijk toffe reis. En ik wens de lezer heel veel plezier met het ontdekken van deze veelzijdige en verrassende bestemming! 

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!