Blogs over Israël

Grensovergang Israël en Jordanië

Door Rob van Helvoort in Israël
10-4-2019

Wanneer je een reis maakt door Israël en Jordanië, passeer je uiteraard de grens tussen beide landen. Reizen tussen Israël en Jordanië is mogelijk zonder veel problemen, maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Lees verder »

Carnaval in Israël: Poerim

Door Ben van Melick in Israël
1-3-2019

Het zuiden van Nederland kijkt ieder jaar reikhalzend uit naar carnaval. Vind je dit verkleedfestijn wel leuk, maar heb je het in Nederland wel een beetje gezien? Reis dan eens naar Israël tijdens het Poerimfeest!

Lees verder »

Midburn Festival Israël

Door Ben van Melick in Israël
9-5-2018

Nevada heeft misschien het Burning Man-festival, maar Israël heeft zijn eigen versie: Midburn. Dit vijfdaagse evenement vindt van 14 - 19 mei plaats in de Negev-woestijn. Beschreven als 'meer een metropool dan een festival', is dit een klein beetje Amerika dat naar Israël is overgewaaid.

Lees verder »

7 redenen om Israël te bezoeken!

Door Ben van Melick in Israël
10-10-2016

Israël is een prachtig kleurrijk land: een rijke historie, verschillende culturen uit Noord-Afrika, het Midden-Oosten, de Middellandse zee, Oost Europa en Rusland maken dit land een geweldige plek voor reizigers.

Lees verder »

Marguerite - Rondreis Israel

Door Redactie in Israël
31-8-2015

Marguerite heeft afgelopen augustus een rondreis gemaakt door Israel. Ze reisde hier met onze Nederlandse gids langs de hoogtepunten van het land. Wij vroegen haar om een reactie:

Lees verder »