Bezienswaardigheden van Egypte

Egypte, een land doordrenkt van oude geschiedenis en een rijke cultuur, nodigt reizigers uit voor een onvergetelijke ontdekkingsreis. Hier zijn de top 10 bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je reis door dit fascinerende land

Piramiden van Gizeh

Geen enkel bezoek aan Egypte is compleet zonder een ontmoeting met de eeuwenoude piramiden van Gizeh. Bewonder de majestueuze piramiden van Khufu, Khafre en Menkaure, en ontdek de mystiek van de Sfinx, die de woestijn al eeuwenlang bewaakt.

Luxor en de Vallei der Koningen

Luxor, bekend als de ‘Wereldlijke Tempel’, herbergt de beroemde Vallei der Koningen. Verken de goed bewaarde tombes van farao’s, zoals die van Toetanchamon, en bewonder de indrukwekkende tempels van Luxor en Karnak langs de oever van de Nijl.

Tempel van Abu Simbel

De gigantische rotsbeelden van Ramses II bij de Tempel van Abu Simbel behoren tot de meest indrukwekkende monumenten van Egypte. Deze tempel, verplaatst vanwege de aanleg van het Aswandam, straalt grootsheid uit en herinnert aan de grootsheid van het oude Egypte.

De Nijl

Maak een ontspannen Nijlcruise en bewonder de serene schoonheid van de Nijl. Dit langste riviersysteem ter wereld heeft eeuwenlang vruchtbaarheid gebracht en blijft een levensader voor het moderne Egypte.

Khan el Khalili Bazaar (Caïro)

Dompel jezelf onder in de levendige atmosfeer van de Khan el Khalili Bazaar in Caïro. Verken de kronkelende steegjes, bewonder ambachtelijk handwerk en proef de lokale gerechten terwijl je onderhandelt met de vriendelijke handelaren.

Alexandria

De mediterrane charme van Alexandria, gesticht door Alexander de Grote, is onweerstaanbaar. Bezoek de oude bibliotheek van Alexandrië, maak een wandeling langs de Corniche en ontdek de geschiedenis van deze kosmopolitische stad.

Tempel van Edfu

De goed bewaarde Tempel van Edfu, gewijd aan de valkgod Horus, is een indrukwekkend staaltje van de Ptolemeïsche architectuur. Verlies jezelf in de gedetailleerde inscripties en beeldhouwwerken die het verhaal van oude rituelen vertellen.

Siwa-oase

Verscholen te midden van de Sahara, biedt de Siwa-oase een oase van rust en natuurlijke schoonheid. Ontdek de betoverende Duin van de Gouden Zandzee en ontspan in de natuurlijke bronnen van Cleopatra’s Baden.

Rode Zee en de Sinai

Voor de liefhebbers van zon, zee en strand is de Rode Zee en het schiereiland Sinai een paradijs. Ontdek de onderwaterwereld tijdens het duiken en snorkelen, en beklim de majestueuze berg Sinai voor een onvergetelijke zonsopgang.

Tempel van Philae (Aswan)

De romantische Tempel van Philae, gelegen op een eiland in de Nijl, is gewijd aan de godin Isis. Bewonder de prachtige tempel, die werd gered van overstroming door de aanleg van de Aswandam, en geniet van het betoverende uitzicht over het water.

Egypte, met zijn eeuwenoude schatten en moderne pracht, biedt een reis door de tijd en de cultuur. Of je nu gefascineerd bent door de piramiden, de mystieke Nijl wilt verkennen, of wilt dwalen door bruisende bazaars, Egypte heeft voor ieder wat wils. Laat je betoveren door de grootsheid van dit fascinerende land!