Staat Israel op jouw bucketlist voor 2022? De grenzen zijn weer open!

10 januari 2022

Nadat Israël in november voor een korte tijd geopend was, maar vervolgens weer zijn deuren sloot voor de Omikron-variant, is het nu eindelijk weer zover! Vanaf zondag 9 januari verwelkomd het land weer buitenlandse toeristen. Ben jij geïnteresseerd in een bezoekje aan deze bestemming? Lees dan zeker verder.

Huidige situatie & voorwaarden

Israël heeft tijdens de pandemie strenge voorzorgsmaatregelen genomen en is daarom voor een lange periode dicht geweest voor buitenlandse toeristen. Uiteindelijk heeft dit wel geloond, want tijdens deze periodes lag het aantal besmettingen in Israel erg laag. Toeristen die aankomen in Israel en aan alle voorwaarden voldoen, hebben met hun green pass toegang tot openbare ruimtes en kunnen dus van een heerlijke vakantie genieten.

Het bezoeken van Israël is mogelijk, indien:

  • Je niet langer dan 180 dagen geleden volledig gevaccineerd bent of in het bezit bent van een Europees herstelbewijs. Momenteel wordt ook bij steeds meer mensen een boosterprik ingepland en ook hiervoor geldt dat deze minimaal 14 dagen en maximaal 180 dagen geleden gezet dient te zijn.
  • Je een PCR-test kunt laten zien die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek of een antigeentest die niet ouder is dan 24 uur voor vertrek.
  • Net zoals bij vele andere bestemmingen dien je een inreisformulier in te vullen binnen 48 uur voor vertrek.

Als je deze checklist hebt doorlopen is het tijd om je koffers te gaan pakken en op het vliegtuig te stappen!

  • Bij aankomst op de luchthaven in Israel dien je nog een PCR-test te ondergaan die tussen de 25 tot 35 euro kost, afhankelijk van de betalingsmethode. Je krijgt hierna je green pass en dan is het tijd om dit heilige land te ontdekken!

Heb je nog wat inspiratie nodig voor een reis langs alle hoogtepunten, neem dan een kijkje bij de 8-daagse reis Hoogtepunten van Israel. Wil je toch liever deze bestemming combineren met een ander bijzonder land? Kijk dan naar onze 15-daagse rondreis Het Beste van Jordanië & Israël.

Na genoten te hebben van een prachtige rondreis, is het tijd om weer naar huis te gaan.

  • Hiervoor heb je een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 48 uur of een antigeentest die niet ouder is dan 24 uur voor nodig. Wij kunnen hiervoor een afspraak maken in Israël.
  • Ook heb je een ingevulde gezondheidsverklaring nodig om terug te kunnen reizen naar Nederland.

Onze reisspecialisten zijn op de hoogte en helpen u graag verder met het plannen van uw reis naar Israel. Vragen? Laat het ons weten, dan denken we graag met u mee. Uiteraard zijn we ook telefonisch bereikbaar via +31 (0)73 610 1290.

De heilige stad Jeruzalem

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!