Locaties uit Aflevering 2 | Wie is de Mol 2024 Oman

5 juli 2024

De jacht op de mol is van start gegaan in Oman met Wie is de Mol?. In de tweede aflevering konden de kijkers en kandidaten Muscat verder ontdekken. In deze blog nemen we je mee naar de verschillende plekken die de kandidaten hebben bezocht tijdens hun avonturen in de tweede aflevering.

Dag 4: Muscat

De tweede aflevering begon direct met de eerste test van het spel. Vervolgens ging de derde opdracht ‘Fortvluchtig’ direct van start, die plaatsvond in Fort Nakhal. Het fort ligt vlakbij de hoofdstad Muscat.

Fort Nakhal

Ten westen van Muscat ligt Fort Nakhal, in het gelijknamige dorpje. Het fort staat bekend om de dikke muren, hoge torens en kanonnen die destijds vijanden weerden van een aanval. De huidige torens zijn gebouwd in de 19e eeuw en liggen op een strategische locatie, op de uitlopers van het Hajargebergte. Zoals in de aflevering te zien was, zijn er veel verschillende kamers waar bezoekers doorheen kunnen dwalen. Dit fort is zeker een aanrader mocht je een rondreis door Oman maken.

Hormuz Grand Hotel

De kandidaten gingen terug naar het Hormuz Grand Hotel, waar ze sinds de eerste aflevering hebben overnacht. Dit vijfsterrenhotel biedt luxe en comfort, met ruime kamers en uitstekende faciliteiten. Het ligt dicht bij de luchthaven, wat het een handige locatie maakt bij aankomst of vertrek. Het hotel heeft ook een prachtig zwembad en een spa, waar gasten kunnen ontspannen na een dag vol avontuur.

Dag 5: Muscat

Op de vijfde dag startten de kandidaten met een ontbijtje in het hotel. Hier kregen ze een envelop waarin de volgende opdracht, ‘Lost in Translation’, werd geïntroduceerd.

Rozna Restaurant

In deze opdracht moest een deel van de groep klanten bedienen in het Rozna Restaurant. Het ligt vlakbij het vliegveld en het hotel waar de kandidaten hebben overnacht. Het restaurant lijkt op een binnenplaats van een fort, wat zorgt voor een bijzondere sfeer. Dit restaurant heeft veel Omaanse gerechten op het menu staan, die geliefd zijn bij de lokale mensen en toeristen.

MarahLand: City of Joy

De aflevering eindigde met een preview van de opdracht in de derde aflevering, die plaatsvond in MarahLand: City of Joy, het grootste attractiepark van Oman. Het pretpark ligt in de buitenwijken van Muscat. Het reuzenrad torent boven de attracties uit, maar je kan ook op zoek gaan naar adrenaline met de achtbaan en boomstamrivier. Daarnaast zijn er genoeg attracties waar kleine kinderen zich kunnen uitleven.


Enthousiast geworden over een reis naar Oman? Kijk hier voor ons aanbod »

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Oman