Locaties uit Aflevering 1 | Wie is de Mol 2024 Oman

4 juli 2024

De jacht op de mol is van start gegaan in Oman met Wie is de Mol. In de eerste aflevering konden de kijkers en kandidaten de eerste glimpen van Oman opvangen. In deze blog nemen we je mee naar de verschillende plekken die de kandidaten hebben bezocht tijdens hun avonturen in de eerste aflevering.

Dag 2: Muscat

Het spel is begonnen in de hoofdstad van Oman, Muscat. Op de tweede dag vond de eerste opdracht plaats: de ‘Souktocht’. Hierbij werden de kandidaten opgesplitst in twee groepen. De eerste groep bleven in het Al Bustan Palace, terwijl de andere groep op zoek gingen naar voorwerpen in de Muttrah Souq.

Al Bustan Palace

De kandidaten begonnen hun dag in het Al Bustan Palace. Het werd in 1985 gebouwd als een paleis voor de Sultan van Oman. Het is nog steeds in bezit van de Sultan, maar het functioneert als een hotel. Dit vijfsterrenhotel staat bekend om zijn indrukwekkende architectuur. Het ligt aan de Golf van Oman en biedt een spectaculair uitzicht op de zee en de bergen. Het hotel heeft een rijke geschiedenis en is vaak het verblijf van koninklijke gasten en wereldleiders. Met zijn tuinen en privéstrand biedt het een oase van rust.

Muttrah Souq

De helft van de groep ging op zoek naar voorwerpen in de Muttrah Souq, een van de oudste markten in Oman. Deze souk zit vol smalle straatjes en kraampjes waar je alles kunt vinden, van specerijen en sieraden tot traditionele Omaanse kleding. De markt ligt aan de kust van de Arabische Zee en biedt een prachtig uitzicht op de haven. Het is een geweldige plek om souvenirs te kopen en te genieten van de lokale sfeer. 

Bait al Luban Restaurant

Na de spannende ‘souktocht’ zijn de kandidaten gaan eten in het Bait al Luban Restaurant. Dit restaurant ligt aan de kust van Muscat waar je kan genieten van een mooi uitzicht op de haven. Het interieur is traditioneel, met lage tafels waar je kan aanschuiven in een kleermakerszit. Het menu biedt typisch Omaanse gerechten, bereid met verse, lokale ingrediënten.

Hormuz Grand Hotel

De dag eindigde voor de kandidaten in het Hormuz Grand Hotel Muscat. Dit vijfsterrenhotel biedt luxe en comfort, met ruime kamers en uitstekende faciliteiten. Het ligt dicht bij de luchthaven, wat het een handige locatie maakt bij aankomst of vertrek. Het hotel heeft ook een prachtig zwembad en een spa, waar gasten kunnen ontspannen na een dag vol avontuur.

Dag 3: Wadi Al Abyadh

Op de derde dag van Wie is de Mol in Oman bezochten de kandidaten de Wadi Al Abyadh. Deze onbekende wadi staat bekend om zijn kristalheldere water en rotsformaties. Het is een ideale plek voor avonturiers die graag wandelen, zwemmen en de natuur verkennen. De tweede opdracht ‘Ontregeld’ scheurde de deelnemers met buggy’s over de zandduinen. Die kun je vinden in de omliggende omgeving van de wadi.


Enthousiast geworden over een reis naar Oman? Kijk hier voor ons aanbod »

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Oman