Rechtstreeks naar Fez met Transavia

12 april 2021

Goed nieuws als u een rondreis naar Marokko gaat plannen: vanaf nu vliegt Transavia rechtstreeks naar Fez! Dit jaar vliegt de luchtvaartmaatschappij naar 73 verschillende bestemmingen, waaronder dus deze nieuwe kleurrijke bestemming. De vluchten vertrekken vanaf Rotterdam The Hague Airport en zijn vooralsnog dit jaar en volgend jaar zomer te boeken via het zomerschema van Transavia.

De oudste koningsstad van Marokko

In veel van onze rondreizen naar Marokko is Fez inbegrepen in het reisprogramma. De centrale ligging van de stad maakt het een ideaal startpunt van een rondreis door Marokko. Vanuit Fez reist u namelijk makkelijk door naar de Erg Chebbi woestijn in het zuiden of juist de andere kant op naar steden als Meknès en Rabat.

Fez is één van de vier koningssteden samen met Marrakech, Meknès en Rabat. Van deze vier koningssteden is Fez de oudste. De stad zit vol hoogtepunten en alleen al vanwege de medina moet u eens in Fez geweest zijn. Dit oude stadscentrum is de grootste medina ter wereld en u verdwaalt dan ook makkelijk in de kleurrijke smalle steegjes en straatjes. Bovendien hebben ezels en paarden hier altijd voorrang en zijn er talloze winkeltjes en restaurantjes te vinden.

Een ander hoogtepunt van Fez zijn de leerlooierijen, de grootste van Noord-Afrika. Als toerist kunt u hier met eigen ogen zien hoe leren jassen, tassen en schoenen worden gemaakt. Andere plaatsen die de moeite waar zijn,  zijn het Belghazi museum, de Karaouine moskee en de Bou Inania Medersa, een religieuze school.

Leerlooierijen In Fez

Kortom: er is genoeg te zien en te beleven in Fez en dat op slechts 5 uur vliegen vanaf Rotterdam. Dat Transavia nu rechtstreeks naar Fez vliegt, maakt het plannen van een rondreis naar Marokko des te aantrekkelijker. Bent u benieuwd geworden naar Fez of had u Fez al op hoog op uw lijstje staan? Wij helpen u uiteraard graag verder bij het organiseren van uw reis. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. 


Wist u dat u bij ons zorgeloos kunt boeken?
– Tot 21 dagen voor vertrek boekt u kosteloos uw reis om
– Indien de lokale overheid een negatief reisadvies afgeeft krijgt u het betaalde bedrag retour
– Wij zijn aangesloten bij het SGR en het Calamiteitenfonds
Lees hier meer over deze aantrekkelijke voorwaarden

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!