Wahiba Sands woestijn

16 mei 2023

Oman bestaat voor ruim 80 procent uit woestijn. Op ongeveer 2 uur rijden van de hoofdstad Muscat, vind je de Wahiba Sands woestijn. Dit is de mooiste woestijn van Oman dat bestaat uit maar liefst 16.000 km2. Deze woestijn wordt ook wel Sharqiyah Sands genoemd. Waan jezelf helemaal in het 1001 nacht sprookje tijdens een bezoek aan deze mooie plek.

Wat kun je doen in de Wahiba Sands woestijn?

Activiteiten

Er zijn veel activiteiten die je in de woestijn kunt doen. Stap in een 4×4 en cross door de duinen. Dune bashing is het mooist, wanneer je gaat rond zonsondergang. Vanaf een hoge zandduin heb je een prachtig uitzicht over de woestijn. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om te gaan quad rijden in de woestijn. Op deze manier heb je het stuur in eigen handen. Een andere leuke activiteit is sandboarden. Je glijdt op een board van de duinen naar beneden. Wil je liever iets rustiger aan doen, dan kun je natuurlijk ook gaan wandelen. Beklim de zandduinen te voet en verken de woestijn.

Wahiba Sands Woestijn Auto
Wahiba Sands

Bedoeïnenstammen

In Wahiba Sands vind je geen bebouwing, maar wel meerdere Bedoeïenstammen. Deze stam leeft op traditionele wijze in kampen middenin de woestijn. Daarnaast leven ze op een hele andere manier dan de stadse Omaanse locals. De kans is groot dat je de bedoeïenvrouwen ziet als je door de woestijn rijdt.

Overnachten in Wahiba Sands

Echt bijzonder is om te gaan overnachten in de Wahiba Sands woestijn. Je vindt er vele kampen om te overnachten en zelf het sprookje mee te maken. Veel kampen zijn redelijk goed te bereiken met een 4×4 auto of jeep. Voor een optimale beleving kun je ook gaan wildkamperen in deze woestijn. Zo hebben wij een reis voor u samengesteld om te gaan wildkamperen in Oman. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dit alleen te doen in de woestijn. Bewonder ’s avonds de prachtige, heldere sterrenhemel. Je hebt het gevoel alsof je op een andere planeet bent. In de avond kan het echter wel afkoelen, dus is het aan te raden een vestje mee te nemen.

Wahabi Sands Woestijn
Wahiba Sands

Nieuwgiering geworden naar een reis door Oman? Bekijk hier ons volledige aanbod.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Oman