Wildkamperen in Oman

16 juni 2023

Uitgestrekte woestijnen, prachtige wadi’s, hoge bergen en helderblauwe wateren. Oman heeft een veelzijdige en indrukwekkende natuur. Ben jij een natuurliefhebber? Reis dan zeker eens naar dit land. Een van de beste manieren om deze natuur te ervaren, is door te gaan wildkamperen. Hieronder wordt uitgelegd waarom en waar je moet zijn.


Waarom wildkamperen in Oman?

Word wakker met de mooiste uitzichten. Als je van kamperen houdt, dan ben je in Oman op de juiste plek. Wildkamperen is dan ook bijna overal toegestaan. Oman is een veilig land en dat zorgt ervoor dat je met een gerust hart jouw tentje op kan zetten in de buitenlucht. Bovendien hoef jij je hier nauwelijks zorgen te maken over regen, kou of gevaarlijke dieren. Wildkamperen in Oman biedt een unieke ervaring met een combinatie van natuur, cultuur en de gastvrijheid van de lokale bevolking.

Wat zijn de mooiste plekken om te gaan overnachten?

De natuur in Oman is erg divers. Er zijn dan ook talloze plekken om jouw tentje op te zetten en te genieten van prachtige uitzichten.

Slapen onder de sterren

Ervaar zelf het 1001 nacht sprookje. In Oman heb je de kans om de sterrenhemel te zien, zoals je die nog nooit eerder hebt gezien. Zo kun je gaan wildkamperen in Wahiba Sands, een grote woestijn in het oosten van Oman. Ontdek zelf de heldere sterrenhemel en hoe de ondergaande zon de duinen rood laat gloeien. Rits in de ochtend jouw tent open en geniet van het mooie uitzicht.

Wahabi Sands Woestijn
Wahiba Sands

Kampeer langs de stranden

Word wakker met het geluid van de golven en geniet van een strand voor jou alleen. In Oman is het ook mogelijk om aan de kustlijn te gaan wildkamperen. Zo loop je direct het strand op en zwem je in kristalheldere wateren. Daarnaast is het ook een prachtige plek om de zonsondergang mee te maken. Een van de mooiste stranden om jouw tentje op te zetten is het strand bij Fins beach.

Wordt wakker in de bergen

Ben je avontuurlijk ingesteld? Dan is kamperen in de bergen echt iets voor jou. Rijd richting het Hadjargebergte en zoek een plekje in de bergen. Een tip is om jouw tentje op te zetten aan de rand van een klif, voor een indrukwekkend uitzicht. Jebel Shams is de hoogste berg van Oman, gelegen op 3.075 hoogte. Deze berg staat ook wel bekend als de Omaanse Grand Canyon. Qua natuur is dit misschien wel het mooiste gebied in Oman. Ook is dit de perfecte plek voor mooie wandelingen en kun je een fietstocht maken door de bergen. Houd er echter wel rekening mee dat het erg af kan koelen ’s nachts in de bergen.

Oman Jebel Shams
Jebel Shams

Slaap bij wadi’s

Een wadi is een oase in een woestijn gebied, gevuld met helder water en ingeklemd tussen de rotsen. Turquoise wateren en prachtige watervallen bieden een uniek uitzicht. Wadi Darbat, gelegen in de buurt van Salalah, is de perfecte plek om jouw tentje op te zetten. Deze wadi bestaat uit vier delen en loopt vanaf de bergen naar de zee. Lees hier meer over deze wadi.

Oman Wadi Darbat Waterval
Wadi Darbat

Waar moet je op letten?

Naast tenten zijn er ook auto’s die beschikken over een daktent, dat is wat comfortabeler dan een tentje op de grond. Een auto met 4×4 is een must, als je op de mooiste plekken wilt kunnen komen. Daarnaast gaat de zon in Oman al vroeg onder, dus zorg ervoor dat je voor die tijd jouw tent hebt opgezet. Verder is het handig powerbanks op zonne-energie bij te hebben, omdat er geen stroom is midden in de natuur.

Oman Auto Met Daktent
4×4 met daktent

Hoe zet je de tent op?

Hieronder wordt het opzetten van de tent gedemonstreerd.


Wil je ook graag wildkamperen in Oman? Bekijk dan hier de reis wildkamperen in Oman. Voor een combinatie met wat luxe, bekijk dan deze avontuurlijke rondreis door Oman.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Oman