Hoogtepunten van Doha

14 oktober 2019

Qatar is niet echt een bestemming waar veel te beleven is. Het land is bovendien makkelijk te missen op de kaart. Het kleine schiereiland tussen Saoedi-Arabië en Iran is namelijk maar een fractie groter dan een kwart van Nederland. Toch is een bezoek aan de hoofdstad Doha absoluut de moeite waard voor een dag of twee. Ideaal wanneer u een overstap heeft tijdens een van de vele langeafstandsvluchten die via deze Midden-Oosterse bestemming gaan.

Doha is een vrij zakelijke stad met een futuristische skyline. Deze is in de avond prachtig verlicht. Sinds er voor Qatar geen visum meer vereist is, kunt u tijdens een lange overstap gratis het land in. En dat is hét moment om enkele hoogtepunten van Doha te bezoeken. Let er wel op dat het land in de zomer zucht onder de hitte. De temperatuur in de hoofdstad komt dan in de middag makkelijk boven de 40 graden uit. De maanden december en januari zijn het koelst, maar ook dan is het nog steeds gemiddeld zo’n 24 graden. Dat maakt dan ook dat sommige attracties op sommige uren van de dag volledig verlaten zijn, en op andere momenten juist enorm populair.

Souq Waqif

Deze markt ligt midden in het oude gedeelte van de stad en is een must voor elk bezoek aan Doha. Het is eenvoudig om te verdwalen in het wirwar van straatjes en steegjes. Maar vanwege het geringe oppervlak is het niet ingewikkeld om eruit te komen. Zeker wanneer het donker wordt, is alles hier mooi verlicht en straalt het de typische duizend-en-een-nacht-sfeer uit die bijvoorbeeld ook in Marrakech te vinden is.

Museum of Islamic Art

In dit museum vindt u een grote collectie islamitische kunst uit alle delen van de wereld en bovendien is de entree gratis. Vergeet niet dat uw knieën en schouders bedekt moeten zijn om het museum te betreden. Vanuit hier heeft u bovendien een mooi uitzicht op de skyline van Doha. Tijdens zonsondergang is dit een van de beste locaties van de stad om de zon achter de skyline te zien zakken.

Museum van islamitsche kunst bij zonsondergang met uitizcht op Doha

Nationaal Museum van Qatar

In maart 2019 zijn de deuren geopend van dit prachtige bouwwerk. De vorm van een woestijnroos diende als inspiratie in het ontwerp van het museum. Het is georganiseerd rond drie periodes: het begin, het leven in Qatar en de opbouw van het land. Deze periodes worden gepresenteerd in elf galerijen in een chronologische reis van maar liefst anderhalve kilometer.

Dineren bij Three Sixty

Dit chique restaurant bevindt zich op de 47e verdieping van het iconische Torch-gebouw. Het draait langzaam rond en biedt u tijdens een diner een 360 graden perspectief van de stad. De kamerhoge ramen leveren een adembenemend uitzicht op.

Banana Island

Voor de kust van Doha ligt het halvemaanvormige Banana Island. Het gouden zandstrand maakt dit een heerlijke bestemming van de stad. Ook wanneer u niet in het luxe Anantara resort op het eiland verblijft, is het mogelijk om hier naartoe te gaan.

Woestijnsafari

Een leuke manier om de woestijn van Qatar te ontdekken, is door middel van woestijnsafari. Deze tour vertrekt vanuit Doha, waarbij u met een 4WD-terreinwagen door de woestijn gaat crossen. De ervaren chauffeur rijdt met hoge snelheden over de woestijnduinen en stuurt de auto vaak driftend zijwaarts langs de duintoppen.

Tussendoor wordt er diverse keren gestopt om u de gelegenheid te bieden om mooie foto’s te maken van het ruige woestijnlandschap. Eventueel kunt u dan ook de woestijn ervaren op de rug van een kameel.

Extra tip: gratis Doha stadstour bij lange overstap

Wanneer u een overstap in Doha heeft van meer dan vijf uur, kunt u een gratis rondleiding door de stad boeken. Het is een leuke manier om een indruk te krijgen van de stad. De gratis tour wordt gesponsord door Qatar Airways en vertrekt dagelijks op verschillende tijdstippen.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Qatar