De historische stad Nizwa

14 juni 2024

Nizwa is de oude hoofdstad van Oman en speelt hierdoor een belangrijke rol in de politiek, cultuur en religie van het land. Vroeger was de stad ook het middelpunt voor handel en religie. Tegenwoordig is het een plaats die je niet mag missen in jouw reis door Oman. In deze blog hebben we de mooiste bezienswaardigheden op een rijtje gezet.

Nizwa Fort

Het Nizwa Fort ligt midden in de stad en is een van de meest historische monumenten van Oman. Het fort werd in de 17e eeuw gebouwd door Imam Sultan Bin Saif Al Ya’rubi en is een symbool van de rijke geschiedenis van het land. Het Nizwa Fort speelde een belangrijke rol bij de verdediging van de stad tegen invallers. Het diende als commandopost bij verschillende militaire operaties van de imams van Oman. Naast deze militaire functie, diende het fort ook als de plaats waar de imam zijn politieke en juridische taken uitvoerde.

Het fort heeft verschillende delen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Het eerste deel is moeilijk te missen: de uitkijktoren. Deze toren is 34 meter hoog en biedt een goed uitzicht over Nizwa en het omliggende Al Hajar-gebergte. De toren heeft meerdere uitkijkposten die gebruikt werden om vijanden te spotten en biedt daarnaast ook een prachtig uitzicht.

Een ander interessant deel van het fort is de hoofdpoort. Op deze poort zijn inscripties te zien die verhalen vertellen over de geschiedenis en bouw van het fort. Je kunt deze plek ook gebruiken om indrukwekkende foto’s te maken. De kamers zijn ook de moeite waard om te bezoeken; deze bieden een kijkje in het dagelijkse leven binnen het fort. Er zijn ook verschillende exposities om te bezoeken, zoals de Omaanse Wapens en Artefacten. Hier is een uitgebreide collectie van traditionele Omaanse wapens te zien.

Nizwa Souq

De Nizwa Souq is een van de oudste en meest authentieke markten van Oman. Deze markt is gelegen in het historische centrum van Nizwa en vormt een belangrijk cultureel en sociaal punt voor de stad. Op deze markt worden niet alleen de standaard groenten, fruit, vlees en specerijen verkocht, maar ook producten zoals zilverwerk, keramiek, textiel en tapijten. De straten staan vol met handelaren en kopers, en er is veel geluid van gepraat en onderhandelingen, wat zorgt voor een levendige sfeer.

Bij de Souq zijn er ook af en toe evenementen. Elke vrijdagochtend vindt er een geitenmarkt plaats, waar boeren hun vee verhandelen. Ook zijn er tijdens feestdagen vaak extra marktkramen en activiteiten, die de markt nog levendiger maken.

Veemarkt

De veemarkt, ook wel geitenmarkt genoemd, is een van de populairste bezienswaardigheden in Oman. Deze markt trekt niet alleen boeren die hun vee willen verhandelen, maar ook toeristen die deze unieke markt willen bekijken. De dieren die op deze markt het meest verhandeld worden, zijn geiten, schapen, runderen en kamelen, waarbij voornamelijk de kamelen veel aandacht krijgen. De veemarkt is niet alleen een plaats voor handel, maar ook een belangrijk sociaal centrum. Mensen komen hier niet alleen om te kopen en verkopen, maar ook om bij te praten, verhalen te delen en sociale banden te versterken.

Omgeving van Nizwa

Jebel Akhdar ligt nabij Nizwa en is een van de meest adembenemende gebieden in Oman. Gelegen in het Al Hajar-gebergte, staat deze regio bekend om zijn koele klimaat, weelderige terrassen en spectaculaire uitzichten. Hier kan je bijvoorbeeld de rozenplantages of fruitboomgaarden bezoeken. Ook kan je verschillende wandelroutes volgen, die elk prachtige uitzichten bieden.

Een ander gebied in de buurt van Nizwa is Wadi Ghul, de Grand Canyon van Oman. Hier vindt u indrukwekkende landschappen, variërend van diepe kloven tot steile rotswanden, wat een prachtig uitzicht biedt. Ook hier zijn er verschillende wandelroutes die je kunt volgen om het gebied te ontdekken. Voor de avonturiers is er ook de mogelijkheid om te klimmen en abseilen.

Als u de Grand Canyon van Oman op een spectaculaire manier wilt bekijken, kan je ervoor kiezen om de Jebel Shams te beklimmen. Dit is de hoogste berg van Oman en biedt een indrukwekkend uitzicht over de Grand Canyon van Oman.


Enthousiast geworden over een reis naar Oman? Kijk hier voor ons aanbod »

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Oman