The Cave Rave 2025

 • destination Turkije
 • traveltime6 dagen
 • moneyVanaf € 1050,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

In maart 2025 is het weer zover, The Cave Rave! Natuurlijke wonderen, culturele schatten en onvergetelijke ervaringen wachten op ons tijdens deze reis naar Cappadocië en Istanboel! Van de bruisende straten en historische monumenten van Istanboel tot de betoverende rotsformaties en ondergrondse steden van Cappadocië. Dit allemaal terwijl we in de avond feesten in de nachtclubs van Istanbul met als einddoel het themafeest in Cappadocië.

 • Ontdek het nachtleven in Istanbul en feest in Cappadocië
 • Reis met de trein van Istanboel dwars door het Turkse landschap naar Konya
 • Maak een indrukwekkende ballonvaart met zonsopkomst in Cappadocië

Dagprogramma

Vlucht naar Istanboel

Vandaag begint de reis naar Turkije en kom je aan in het bruisende Istanboel. Bij aankomst word je opgewacht door een van onze lokale medewerkers, die ons naar de accommodatie brengt voor de overnachting. Afhankelijk van het tijdstip van onze vlucht, hebben we de rest van de dag ter vrije besteding. De eerste avond is er tijd voor een welkomstdrankje en kunnen we gelijk kennis maken met het bruisende nachtleven van deze stad!

Istanboel

Welkom in Istanboel! Vandaag gaan we deze indrukwekkende stad met eigen ogen bekijken. Samen met onze Engelstalige gids brengen we onder andere een bezoek aan de Sultan Ahmetmoskee, vaak de Blauwe Moskee genoemd vanwege de adembenemende blauwe tegels die het interieur sieren. Een bezoek aan de Hagia Sophia en de Hippodroom mag evenmin ontbreken. Ook struinen we deze dag door de Grand Bazaar, een grote overdekte Turkse markt met veel winkels die kruiden, sieraden en souvenirs verkopen. 

Istanboel

Na het ontbijt gaan we verder op ontdekkingstocht door Istanbul. We beginnen onze dag met een bezoek aan het Topkapı-paleis, ooit het onderkomen van de Ottomaanse sultans. Na de lunch gaan we naar de Spice Market, gevuld met een scala aan aromatische specerijen en lokale lekkernijen. Vervolgens maken we een cruise over de Bosphorus, de zeestraat die dwars door Istanboel loopt en de continenten Europa en Azië van elkaar scheidt. In de avond ruilen we het diner in voor een lokale foodtour en maken we kennis met een van de rijkste keukens ter wereld. Turkije is het paradijs voor liefhebbers van eten! In de avond is er tijd om de gave clubs van Istanbul te ontdekken. 

Istanboel, Konya, Cappadocië

In de vroege ochtend wordt u opgehaald en naar het treinstation in Istanboel gebracht. Vandaag stapt u in de trein richting Konya, een rit van ongeveer 4,5 uur. Bij aankomst in Konya neemt de gids ons mee voor een kort bezoek aan deze stad. Konya is erg traditioneel wat een groot contrast is met de levendige stad Istanbul. We dompelen ons onder in de rijke geschiedenis en de cultuur voordat we verder reizen naar Cappadocië. Deze rit duurt ongeveer 3 uur met mogelijkheden om onderweg te stoppen.

Cappadocië optioneel ballonvaart, themafeest in Cappadocië

Cappadocië, een wereldwonder dat echt een ‘dream come true’ is en wij zijn erbij! Deze unieke landstreek bestaat uit sprookjesachtige valleien en grotten. Het is een van de meest indrukwekkende natuurwonderen ter wereld. Het is mogelijk om deze dag op een zeer bijzondere manier te starten met een ballonvaart in Cappadocië! We zien dan de zon opkomen vanuit een luchtballon en drijven langzaam over de prachtige landschappen heen. Vandaag brengen we een bezoek aan het Göreme Openluchtmuseum. Daarna gaan we richting Ortahisar en de verschillende valleien. Hier zien we oude woningen van monniken, doorgangen, kamers en natuurlijk de beroemde feeënschoorstenen. We sluiten de dag af met het indrukwekkende Uchisar rotskasteelfort, hoog boven het hoogste dorp in Cappadocië. Vanaf dit uitkijkpunt genieten we van een panoramisch uitzicht op het omringende landschap. In de avond staat de Cave Rave op de planning met ook dit jaar een heus themafeest!

Cappadocië, Kayseri, vlucht naar huis

Vandaag komt onze reis door Turkije tot een einde. Afhankelijk van de vluchtkeuze hebben we nog wat tijd ter vrije besteding. Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar huis.

Impressie

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Reisdata & prijzen

Details

Inclusief
 • Vluchten met Turkish Airlines vanaf Amsterdam 
 • Alle overnachtingen zoals genoemd inclusief ontbijt
 • Inclusief 1 lunch en 1 diner in Cappadocië
 • Alle transfers zoals genoemd
 • Treinticket Istanboel – Konya
 • Excursies in Istanboel en Cappadocië inclusief Engelssprekende gids
 • Persoonlijke reisapp met info
 • 24/7 lokaal noodnummer beschikbaar
 • Alle belastingen en toeslagen
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Overige uitstapjes en excursies
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Ballonvaart Cappadocië
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Turkije