The Cave Rave

 • traveltime6 dagen

Een onvergetelijke ervaring, The Cave Rave! Natuurlijke wonderen, culturele schatten en memorabele ervaringen wachten op u tijdens deze reis naar Cappadocië en Istanboel. Van de bruisende straten en historische monumenten van Istanboel tot de betoverende rotsformaties en ondergrondse steden van Cappadocië. Dit allemaal terwijl u geniet van het bruisende nachtleven in Istanboel en als einddoel een grandioos themafeest in Cappadocië!

 • Ontdek het nachtleven in Istanbul en feest in Cappadocië
 • Reis met de trein van Istanboel dwars door het Turkse landschap naar Konya
 • Maak een indrukwekkende ballonvaart met zonsopkomst in Cappadocië

Dagprogramma

Vlucht naar Istanboel (Turkije)

Vandaag gaat The Cave Rave van start! U komt aan in het bruisende Istanboel. Bij aankomst wordt u op de luchthaven opgewacht door een van onze lokale medewerkers die u naar de accommodatie brengt voor de overnachting. Afhankelijk van de aankomsttijd heeft u deze dag de tijd om alvast een glimp van het levendige Istanboel op te pakken. In de avond is er tijd voor een welkomstdrankje en kunt u gelijk kennis maken met het bruisende nachtleven in de stad!

Istanboel

Vandaag begint uw ontdekkingstocht door de indrukwekkende stad Istanboel. Onder begeleiding van een Engelstalige gids brengt u onder andere een bezoek aan de Sultan Ahmet Moskee, beter bekend als de Blauwe Moskee vanwege de adembenemende blauwe tegels die het interieur sieren. Een bezoek aan de Hagia Sophia en de Hippodroom mag ook zeker niet missen. Vervolgens struint u door de Grand Bazaar, een grote overdekte Turkse markt met veel winkels die kruiden, sieraden en souvenirs verkopen.

Istanboel

Na het ontbijt gaat u verder met het verkennen van Istanboel. U begint met een bezoek aan het Topkapi-paleis, ooit het onderkomen van de Ottomaanse sultans. In de middag brengt u een bezoek aan de Spice Market, gevuld met een scala aan aromatische specerijen en lokale lekkernijen. Vervolgens staat er een cruise over de Bosphorus op de planning. De Bosphorus is de zeestraat die dwars door Istanboel loopt en de continenten Europa en Azië van elkaar scheidt. In de avond ruilt u het diner in voor een lokale foodtour waarbij u kennis maakt met een van de rijkste keukens ter wereld. In de avond heeft u tijd om de gave clubs van Istanboel te ontdekken.

Istanboel - Konya - Cappadocië

Vandaag is het tijd door te reizen naar de volgende bestemming. U wordt vroeg in de ochtend opgehaald bij het hotel en naar het treinstation gebracht voor een trein rit van ongeveer 4,5 uur richting Konya. Bij aankomst neemt de gids u mee voor een korte rondleiding door de stad. Konya is erg traditioneel wat een groot contrast is met het levendige Istanboel. U dompelt zich onder in de rijke geschiedenis en de cultuur voordat u verder reist naar Cappadocië. Deze rit duurt ongeveer 3 uur en biedt meerdere mogelijkheden om onderweg te stoppen.

Cappadocië optioneel ballonvaart, themafeest in Cappadocië

U ontwaakt in het sprookjesachtige Cappadocië. Deze unieke landstreek staat bekend om zijn prachtige valleien en grotten en is een van de meest indrukwekkende natuurwonderen ter wereld. Het is mogelijk om deze dag op een onvergetelijke manier te starten met een ballonvaart in Cappadocië. Een echte bucketlist ervaring! U ziet dan de zon opkomen vanuit een luchtballon en drijft langzaam over de prachtige landschappen heen. U brengt vandaag een bezoek aan de UNESCO Werelderfgoed site van het Göreme Openluchtmuseum. Vervolgens gaat u richting Ortahisar en ontdekt u verschillende valleien. U ziet hier oude woningen van monniken, doorgangen, kamers en natuurlijk de beroemde feeënschoorstenen. U sluit de dag af met het indrukwekkende Uchisar rotskasteelfort in het hoogste dorp van Cappadocië, waar u geniet van het panoramische uitzicht op het omringende landschap. In de avond staat de Cave Rave op de planning met een heus themafeest!

Cappadocië - Kayseri - vlucht naar huis

Helaas komt er een einde aan deze onvergetelijke reis. Afhankelijk van de vluchttijden heeft u nog wat tijd ter vrije besteding. Daarna wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar huis.

Impressie

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Details & Prijzen

The Cave Rave

 • traveltime6 dagen
Inclusief
 • Retourvlucht | Economy Class
 • Alle overnachtingen zoals genoemd inclusief ontbijt
 • Maaltijden zoals genoemd in het programma
 • Alle transfers zoals genoemd in het programma 
 • Treinticket Istanboel – Konya
 • Excursies in Istanboel en Cappadocië inclusief Engelssprekende gids
 • Persoonlijke reisapp met info
 • 24/7 lokaal noodnummer beschikbaar
 • Alle belastingen en toeslagen
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Overige uitstapjes en excursies
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Ballonvaart Cappadocië
Toon meer +