Beste van Iran

 • destination Iran
 • traveltime18 dagen
 • moneyVanaf € 2295,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Deze rondreis door Iran geeft u een hoop vrijheid tijdens het reizen; sommige stukken legt u af per trein en andere met een privéchauffeur. Ook heeft u in verschillende steden een gids om u te vertellen over de omgeving en de historie van de plek.

Tijdens deze reis door Iran komt u langs alle hoogtepunten en bezoekt de bijzondere steden Yazd, Isfahan, Shiraz, Teheran en Qom. We beginnen de reis in Teheran, vanwaar u met de trein zuidwaarts naar Yazd reist. Daar staat uw privéchauffeur klaar om naar Shiraz te rijden. Hier stapt u wederom op de trein in de richting van Isfahan. Uiteindelijk keert u weer terug naar Teheran met chauffeur. Onderweg komt u nog vele andere prachtige historische plekken tegen tijdens deze reis door Iran.

 • U zult merken hoe makkelijk u contact maakt met de bevolking en hoe bijzonder dit land is tijdens deze rondreis door Iran. Als u een keer bent geweest, gaat u zeker nog een tweede keer!

Bekijk ook eens deze 21-daagse reis naar Iran of deze individuele rondreis naar het nog weinig bezochte noordwesten van Iran.

Dagprogramma

Vlucht naar Teheran (Iran)

U vliegt vandaag richting de internationale luchthaven van Teheran. Hier wordt u opgehaald door een van onze lokale chauffeurs en gaat u richting uw hotel voor de eerste overnachting.

Teheran - Yazd per trein

U gaat naar het centrale station van Teheran en pakt hier de trein naar Yazd. Deze treinreis neemt ongeveer zeven uur in beslag en u komt aan het begin van de avond aan in Yazd. Hier gaat u naar het hotel en checkt u in. U overnacht in het Dad Hotel, een oude karavanserai omgebouwd tot een bijzonder hotel.

Yazd inclusief stadstour

In de ochtend wordt u opgehaald door uw gids voor vandaag. Deze neemt u mee op pad door de bijzondere stad Yazd. Vandaag staat in het teken van het zoroastrisme, een interessante geloofsstroming welke is gebaseerd op goed en kwaad. Deze religie is afkomstig uit het oude Perzië.

De Zoroastrisers zijn een kleine minderheid in Iran en zijn voornamelijk geconcentreerd rondom Yazd. Men gelooft hierbij in goed en kwaad. We bezoeken de Towers of Silence en de Vuurtempel waar het eeuwige vuur van het Zoroasrisme brand.

In de middag bezoeken we de Dolatabaad tuinen gaan we de stad in.

Yazd

Dag ter vrije besteding in Yazd.

Yazd - Persepolis - Pasargadea - Shiraz inclusief privéchauffeur

In de ochtend wordt u opgehaald door uw gids om richting Shiraz te reizen. Deze route wordt onderbroken door een van de belangrijkste sites van Iran, Persepolis. Deze tussenstop brengt u 2.500 jaar terug in de tijd. Persepolis is gebouwd door Darius I welke hier samenkwam met alle leiders en bewindslieden uit de regio tijdens zijn heerschap.

Na een uitgebreid bezoek aan Persepolis gaan we verder naar Necropolis & Pasargadae. Vervolgens zet u koers richting Shiraz, de stad van de rozen, nachtegalen en dichters.

Shiraz inclusief stadstour

In de ochtend gaan we naar de Nasir Al Mulk Mosque. Deze moskee is bekend om haar prachtige licht in de vroege ochtend. Hierna gaan we naar De Eram/ Narenjanstan tuinen. Dit zijn Perzische tuinen in de Iraanse stad Shiraz. Een prachtig gezicht en u hebt meteen een beeld van de klassieke Perzische tuin. Na deze bijzondere tuin gaat u  verder naar de Jameh oude Moskee & de Ali Ebn-e Hamze shrine.

In de avond bent u vrij en kunt u lekker de stad in om wat souvenirs mee te nemen uit Shiraz en te gaan eten. De bazaar is open tot 21:00 uur.

Shiraz

Dag ter vrije besteding in Shiraz.

Shiraz - Isfahan per trein

Vandaag reist u van Shiraz naar Isfahan per trein. In de ochtend gaat u richting het treinstation en vervolgt u uw reis richting Isfahan. Als u de ochtend trein rond 08:00 uur neemt, bent u rond 15:00 uur in Isfahan. U gaat richting uw hotel en heeft de rest van de dag vrij.

Isfahan inclusief stadstour

Vandaag ontwaakt u in een duizend-en-een-nacht-sprookje, Isfahan. Naar onze mening de mooiste stad in Iran. Het is de op twee na grootste stad van Iran met 2,5 miljoen inwoners. De stad staat bekend om haar prachtige architectuur en bruggen.

In de ochtend komt de gids u ophalen en gaat u naar de Imam Square, ook wel het plein van de wereld genoemd. Op het rode plein na het grootste plein ter wereld. Het staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en verder zeggen we hier niets over. De gids neemt u mee op een tour door het paleis, de moskeeën en de bazaar.

Ga, ontdek en beleef deze stad!

Isfahan inclusief stadstour

Vandaag heeft u nog een dag met gids in Isfahan u gaat met de gids de stad in en gaat u richting het Chehel Sotoun-paleis, hier heeft Koningin Elizabeth gelogeerd tijdens haar eerste bezoek aan Iran en dit is een prachtig paleis met bijbehorende tuinen. Hier vindt u ook bijzondere kunst. Vervolgens loopt u richting het gebied rondom de bruggen van Isfahan.

Isfahan

Dag ter vrije besteding in Isfahan.

Isfahan - Abyaneh - Kashan inclusief privéchauffeur

U vertrekt vandaag vroeg vanuit Isfahan richting Abyaneh. Dit kleine historische dorpje ligt tegen de voet van de Karkas berg. Dit authentieke stadje heeft slechts een kleine 400 inwoners welke zich voornamelijk bezig houden met het maken van handgemaakte kunstvoorwerpen. Daarnaast staat het bekend om de roodlemen huizen.

Vervolgens rijdt u met de gids naar Kashan. Hier bezoekt u de mooie Fin tuinen en het Bouroujerdi historical house in het centrum van Kashan. Dit zijn mooie tuinen en een 180 jaar oud huis wat midden in het oude centrum van Kashan staat. U overnacht hier in een prachtig omgebouwd oud huis wat nu een hotel is.

Kashan

Dag ter vrije besteding in Kashan.

Kashan - Qom - Teheran inclusief privéchauffeur

Een nieuwe dag met een nieuwe gids. U wordt vandaag opgehaald in Kashan en zet koers richting de miljoenenstad Teheran. Onderweg komt u eerst langs Qom, het geloofshart van Iran. In Qom zetelen de Ayatollahs en staat de shrine van de achtste Iman van Iran.

Na een bezoek aan dit indrukwekkende plein en de Shrime gaat u richting Teheran. Net voor de stad stopt u bij het mausoleum van Ayatollah Khomeini en zijn familie. Dit terrein beslaat 20 vierkante kilometer en staat bekend als het grootste mausoleum ter wereld. Er wordt nog steeds aan gebouwd en men twijfelt of het ooit af komt. Hier kunt u de graftombe bezoeken.

Teheran inclusief stadstour

Na het ontbijt vertrekken we op de vroege ochtend richting de Souq van Teheran. Hier ziet u het moderne Teheran in de perfecte combinatie met het Arabische leven. De souq is enorm en veelzijdig. Vanuit hier gaat u lopend verder naar het Golestan Palace, het oudste gebouw in Teheran, letterlijk: Paleis van de bloemen.

Vervolgens neemt de gids u mee in dit centrum deel van Teheran voor een tour langs de belangrijke gebouwen hier. Zoals de Amerikaanse Ambassade en het museum van de Martelaren.

Teheran

Vandaag reist u af naar het noorden van de stad Teheran, het moderne Iran. Hier gaat u met de gids naar het Nivarran paleizen complex. Dit is het paleis van de laatste Sjah. Dit is tegenwoordig een museum en biedt u een inkijkje in het moderne Iran van de jaren 70.

Vervolgens gaat u dit bosrijke gebied in en bezoekt u Darband, een soort Efteling met restaurants. Tegen de voet van het gebergte aan vindt u hier talloze restaurantjes en thee huizen. Hier komen de rijkere Teherani’s samen.

Teheran

Deze laatste dage van uw reis door Iran is ter vrije besteding. Houd rekening met de drukte in het verkeer van Teheran wanneer u dingen wilt bezoeken.

Teheran - vlucht naar huis inclusief luchthaven transfer

De reis door Iran komt vandaag tot een einde. U wordt bij uw accommodatie opgehaald en naar de luchthaven gebracht, vanwaar u weer terug naar huis vliegt.

Accommodaties

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Karim Khan Hotel Shiraz

Shiraz Het Karim Khan Hotel ligt Rudaki street en biedt u een inkijk in de traditionele Iraanse gastvrijheid.

Safiyeh Hotel

Yazd Dit centraal gelegen hotel is het hotel van Yazd. U verblijft in authentieke Iraanse sferen en wordt totaal ontzorgd. Een unieke accommodatie midden in Yazd

Abbasi Hotel

IsfahanHet meest beroemde hotel van Iran en misschien wel het Midden-Oosten. Het Abbasi hotel is al meer dan 400 jaar een begrip in Iran en een absolute must-see tijdens een rondreis door Iran. Het is een luxe hotel met alle faciliteiten die u nodig hebt voor een aangenaam verblijf.

Saraye Ameriha

Kashan Bezoekt u Kashan? Dan is het Saraye Ameriha een uitstekende keus. Een kleinschalig boutique hotel met Perzische architectuur. Dit hotel heeft 15 kamers en 2 restaurants.

Uitbreidingen

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Details & Prijzen

Beste van Iran

 • destination Iran
 • traveltime18 dagen
 • moneyVanaf € 2295,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Inclusief
 • Retourvlucht | Economy Class
 • Ruim- & handbagage
 • Meet & Assist bij aankomst en vertrek
 • Luchthaven transfers
 • Alle overnachtingen in geselecteerde accommodaties
 • Dagelijks ontbijtbuffet
 • Treintickets
 • Privéchauffeur gedurende reis
 • Excursies & gidsen zoals beschreven in het programma
 • Alle belastingen en toeslagen
 • Visa Invitation Code
 • Een onvergetelijke ervaring!
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven &  fooien
 • Visum Iran
 • Overige uitstapjes en excursies
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Iran