Pre-Tour Luxury

 • destination Oman
 • traveltime5 dagen
 • moneyVanaf € 2090,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

9 t/m 13 november 2024

Het ANVR-congres vindt in 2024 plaats in Oman. Oman combineert Oosterse mystiek en westers comfort met een gastvrije bevolking. U maakt tijdens deze reis kennis met haar indrukwekkende bergen, prachtige groene oases en sfeervolle dorpjes. Welkom in een van de meest veilige en traditionele landen van het Midden-Oosten!

Het is ook mogelijk een van de volgende tours te boeken om uw reis naar Oman compleet te maken:

Dagprogramma

Vlucht naar Muscat (Oman) Inclusief luchthaven transfer en fasttrack service

Vandaag vliegt u naar de internationale luchthaven van Muscat. Voorafgaand aan het ANVR-congres maakt u een bijzondere rondreis, om kennis te maken met Oman als reisbestemming. Bij aankomst op de luchthaven staat onze lokale medewerker u op te wachten. U wordt snel door de paspoortcontrole geloodst, en vervolgens naar uw accommodatie van vannacht gebracht. Welkom in het Sultanaat!

Muscat, Bandar al Khairan (Viewpoint), Wadi Bani Khalid en Wahiba Sands Start rondreis in 4x4 Jeeps

Na het ontbijt staan de 4WD jeeps klaar en ontmoet u de chauffeurs en de gidsen die u begeleiden deze reis. U vertrekt in zuidelijke richting en legt een indrukwekkende route af langs de kust. Eerst stopt u bij Bandar al al Khairan, gelegen op zo’n 30-40 minuten van centrum Muscat. Hier vindt u een prachtige ongerepte kustlijn, waar u kort een stop maakt voor een panorama uitzicht op de bergen, stranden en baaien die hier te vinden zijn. Vervolgens gaat u richting Wadi Bani Khalid, een oase van palmbomen en turquoise poelen. Deze Wadi is iets minder bekend dan Wadi Shab, maar meer geliefd bij de lokale bevolking. Bij Wadi Bani Khalid zijn meerdere poelen te vinden waar gezwommen kan worden. Bij Wadi Bani Khalid verzorgen we een picknick, zodat u met een goed gevulde maag vertrekt naar de woestijn: de Wahiba Sands. Vanaf het dorpje Bidiya gaat u met de 4X4 Jeeps diep de woestijn in, naar de overnachtingsplek van deze avond. Uiteraard mogen de avonturiers zelf een ritje maken door de duinen. U overnacht deze nacht in een luxe tentenkamp, waarbij u in de avond geniet van een diner onder de sterrenhemel.

Wahiba Sands, Nizwa, Birkat al Mouz en Jebel Akhdar

U verlaat de vlaktes van de Wahiba Sands en reist verder richting Nizwa, de woestijnstad van Oman. Tot de 12e eeuw was Nizwa de hoofdstad van Oman vanwege haar centrale ligging en het is nu nog altijd het centrum voor handel, religie, kunst en onderwijs. Onderweg maakt u eerst een stop maken bij het Oman Across Ages Museum. Hier leert u op een interactieve manier meer over het verleden en de toekomst van het Sultanaat. U maakt een korte stop bij de souq en het Fort van Nizwa, dat bekend staat als het grootste fort van Oman. In Nizwa hebben we vervolgens een lokale lunch geregeld bij Liwan. Na een overheerlijke lunch reist u verder naar Birkat al Mouz, een verlaten ruïnedorpje op slechts 10 minuten rijden van Nizwa. In Oman vindt u meerdere ruïnedorpjes die u een goed beeld geven van het Omaanse leven van vroeger. In Birkat al Mouz vindt u één van de oude Aflaj irrigatiesystemen die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. U kunt hier overheen wandelen, terwijl u onderweg de diverse plantages van dadels en granaatappels ziet. Ook staan de ruïnedorpjes bekend om hun groene oases van palmbomen. Na deze laatste stop reist u verder de bergen in. U overnacht in een prachtig resort met uitzicht op de kliffen van het Hadjargebergte. ’s Avonds is er een diner voorzien in het hotel.

Jebel Akhdar, Misfat al Abriyeen en Al Hamra Let op: wanneer verblijf in Al Hamra niet mogelijk is, dan wordt de overnachtingsplek Nizwa of Jebel Shams.

U wordt wakker in het Hadjargebergte en na een stevig ontbijt start u met de Three Villages Walk: een prachtige én toegankelijke wandeling door Jebel Akhdar. Jebel Akhdar wordt ook wel de ‘Groene Berg’ genoemd, en vandaag ontdekt u waarom. U start met de tocht vanuit uw hotel. De route is 4 kilometer lang en brengt u langs drie verschillende verlaten dorpen: Al Aqur, Al Qyn en Ash Shirayjah. Onderweg kijkt u uit op de verschillende groene terrassen waar lokale bevolking hun gewassen verbouwt. De liefhebbers kunnen ervoor kiezen om een bijzondere Via Ferrata activiteit te doen in plaats van de wandeling. Na de wandeling is het tijd om uw spullen te pakken, want u reist verder naar Misfat al Abriyeen. Dit dorpje ligt op ongeveer 15 minuten van Al Hamra, en hier wordt wederom een lokale lunch verzorgd. Na de lunch staat er optioneel een prachtige fietstocht door Al Hamra op de planning. Hier fietst u met een gids door het traditionele dorpje en tussen de palmbomen en oases door. De rest van de groep wordt alvast naar de accommodatie gebracht. ’s Avonds staat een laatste diner op de planning.

Al Hamra, Wadi Bani Awf en Muscat Einde rondreis met 4x4 Jeeps | Start ANVR-congres

Vandaag verlaat u Al Hamra en maakt u een unieke offroad route door Wadi Bani Awf waarbij de 4WD’s flink worden gebruikt. U zet koers richting het dorpje Bilad Sayt, waar een lunch is voorzien. Vervolgens komt u aan bij de Snake Canyon, het spannendste stuk van deze ruige route. Geniet van de offroad wegen en prachtige uitzichten onderweg. Via het Nakhal Fort gaat u weer naar Muscat. Hier komt uw rondreis tot een einde, en we hopen dat u heeft genoten van deze prachtige reis. In de avond start het congres.

Impressie

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Reisdata & prijzen

Details

Inclusief
 • Enkele vlucht Turkish Airlines | Economy Class
 • Ruim- & handbagage 
 • Luchthaventransfers
 • Fasttrack service op Muscat airport
 • Alle overnachtingen in de geselecteerde hotels op basis van halfpension (m.u.v. de eerste avond)
 • Lunch onderweg tijdens het programma
 • Excursies zoals vermeld in de omschrijving
 • Persoonlijke reisapp met info en route
 • Alle belastingen en toeslagen
 • Entreegelden (tijdens het programma)
 • 4WD inclusief privéchauffeur
 • 24/7 Engelstalige reisbegeleiding
 • e-SIM 
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Eenpersoonskamer toeslag €620,00 EUR 
Optioneel
 • Via Ferrata in Jebel Akhdar op 12 november €209,00 euro per persoon
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Oman