Pre-Tour Active

 • destination Oman
 • traveltime5 dagen
 • moneyVanaf € 1595,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

9 t/m 13 november 2024

Het ANVR-congres vindt in 2024 plaats in Oman. Oman combineert Oosterse mystiek en westers comfort met een gastvrije bevolking. U maakt tijdens deze reis kennis met haar indrukwekkende bergen, prachtige groene oases en sfeervolle dorpjes. Welkom in een van de meest veilige en traditionele landen van het Midden-Oosten!

Het is ook mogelijk een van de volgende tours te boeken om uw reis naar Oman compleet te maken:

Dagprogramma

Vlucht naar Muscat (Oman) Inclusief luchthaventransfer

Vandaag vliegt u naar de internationale luchthaven van Muscat. Voorafgaand aan het ANVR-congres maakt u een bijzondere rondreis, om kennis te maken met Oman als reisbestemming. Bij aankomst op de luchthaven staat onze lokale medewerker u op te wachten om u vervolgens naar uw eerste accommodatie te brengen. Welkom in het Sultanaat!

Muscat, Rustaq, Wadi Bani Awf en Jebel Akhdar Start rondreis in 4X4 Jeeps

Na het ontbijt staan de 4WD jeeps klaar en ontmoet u de chauffeurs en gidsen van deze reis. Oman heeft veel te bieden op het gebied van natuur en avontuur. De komende dagen staan hier helemaal van in het teken. Vandaag start u deze korte rondreis voorafgaand aan het congres met een unieke offroad route door de Wadi Bani Awf. Hierbij worden de 4WD’s flink gebruikt. Via het Nakhal Fort komt u aan bij Rustaq en de Snake Canyon, het spannendste stuk van deze ruige route. Via de vallei komt u vervolgens aan in het dorpje Bilad Sayt. Hier wordt een lokale lunch geserveerd. Na een korte stop gaat u verder de berg op richting Jebel Akhdar. Onderweg komt u de mooiste uitzichten tegen op de bergdorpjes en groene oases. Deze dag vertrekt u vroeg, zodat u optimaal gebruik kunt maken van deze prachtige route.

Jebel Akhdar, Al Hamra, Misfat al Abriyeen en Jebel Shams

U wordt wakker in het Hadjargebergte en na een stevig ontbijt start u met de Three Villages Walk: een prachtige én toegankelijke wandeling door Jebel Akhdar. Jebel Akhdar wordt ook wel de ‘Groene Berg’ genoemd, en vandaag ontdekt u waarom. U start met de tocht vanuit uw hotel. De route is 4 kilometer lang en brengt u langs drie verschillende verlaten dorpen: Al Aqur, Al Qyn en Ash Shirayjah. Onderweg kijkt u uit op de verschillende groene terrassen waar lokale bevolking hun gewassen verbouwen. De liefhebbers kunnen ervoor kiezen om in plaats van de wandeling een bijzondere Via Ferrata activiteit te doen of te gaan mountainbiken met een gids. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om bij het hotel te blijven. Na de wandeling is het tijd om uw spullen te pakken, want u reist verder naar Misfat al Abriyeen. Dit dorpje ligt op ongeveer 15 minuten van Al Hamra, en hier wordt wederom een lokale lunch verzorgd. Na de lunch reist u verder richting Jebel Shams, ook gelegen in het Hadjargebergte. Jebel Shams wordt ook wel de Grand Canyon van het Midden-Oosten genoemd en morgenochtend ontdekt u waarom. ‘S avonds is een diner inclusief bij uw accommodatie.

Jebel Shams, Nizwa en Wahiba Sands

Vandaag wordt u wakker in Jebel Shams, de hoogste berg van Oman. U start de dag met één van de mooiste wandelingen die je kan maken in Oman: de Balcony Walk. Deze is het mooist bij zonsopgang dus deze dag staat u vroeg op. De chauffeurs brengen u naar het startpunt van de route, die in totaal 7 km lang is. Onderweg geniet u van spectaculaire uitzichten op de kloof, en kijkt u zo’n 1500 meter de diepte in. Na de wandeling reist u verder naar Nizwa, de woestijnstad van Oman. Tot de 12e eeuw was Nizwa de hoofdstad van Oman vanwege haar centrale ligging en het is nu nog altijd het centrum voor handel, religie, kunst en onderwijs. Hier wordt een lokale lunch geserveerd bij Liwan. Daarna bezoekt u het Fort van Nizwa en de souq. Vervolgens reist u verder naar de Wahiba Sands: de noordelijke woestijn van Oman. Vanaf het dorpje Al Wasil gaat u met de 4X4 Jeeps diep de woestijn in, naar de overnachtingsplek van deze avond. De avonturiers kunnen samen met de gids gaan dunebashen. In overleg mag u ook zelf rijden. Uiteindelijk komt u aan bij uw accommodatie, waar u vanaf de duinen de zonsondergang meepakt. ‘S avonds geniet u van een diner onder de sterrenhemel.

Wahiba Sands, Wadi Bani Khalid en Muscat Einde rondreis met 4x4 Jeeps | Start ANVR-congres

U wordt wakker in de uitgestrekte zandvlaktes van de Wahiba Sands. Na een ontbijt in de woestijn, reist u in ongeveer één uur verder naar Wadi Bani Khalid: één van de mooiste wadi’s in Oman. De lokale bevolking komt hier ook graag in hun weekenden. Na een wandeling van zo’n 10 minuten komt u gelijk bij de eerste natuurlijke poel aan, waar u ruimte heeft om een duik te nemen. Hoe verder u loopt naar de volgende natuurlijke poelen, hoe mooier het wordt. Na de inspanning van het zwemmen, heeft u een picknick lunch bij Wadi Bani Khalid. Vervolgens reist u verder naar Muscat, voor de start van het congres. Uw rondreis komt tot een einde, en we hopen dat u heeft genoten van deze prachtige reis. In de avond start het congres.

Impressie

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Reisdata & prijzen

Details

Inclusief
 • Enkele vlucht Turkish Airlines | Economy Class
 • Ruim- & handbagage 
 • Luchthaventransfers
 • Alle overnachtingen in de geselecteerde hotels op basis van halfpension (m.u.v. de eerste avond)
 • Lunch onderweg tijdens het programma
 • Excursies zoals vermeld in de omschrijving
 • Persoonlijke reisapp met info en route
 • Alle belastingen en toeslagen
 • Entreegelden (tijdens het programma)
 • 4WD inclusief privéchauffeur
 • 24/7 Engelstalige reisbegeleiding
 • e-SIM 
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Eenpersoonskamer toeslag €230,00 EUR 
Optioneel
 • Via Ferrata in Jebel Akhdar op 11 november €209,00 euro per persoon
 • Mountainbike tour Jebel Akhdar op 11 november €198,00 euro per persoon
 • Dune Bashing op 12 november €52,00 euro per persoon
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Oman