Spirituele reis Jordanië

 • destination Jordanië
 • traveltime11 dagen
 • moneyVanaf € 2470,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Jaarlijks organiseren wij in samenwerking met Maria Vendrik een spirituele reis naar Jordanië. Een persoonlijke reis naar een bijzonder land.

In dit prachtige land begeleidt Maria Vendrik een groep gelijkgestemde mensen om zich af te stemmen op de indrukwekkende natuur van Jordanië. De prachtige Wadi’s, het helende water van de Dode Zee, de enorme Romeinse opgraving Jerash en natuurlijk de UNESCO World Heritage Site Petra. De reis besluiten we met 4 dagen Wadi Rum woestijn, waar we met kamelen doorheen trekken en verzorgd worden door de plaatselijke Bedoeïenen.  De stilte in de woestijn zorgt ervoor dat u ook steeds stiller in uzelf wordt, waardoor de uiterlijke reis op de kameel ook een innerlijke reis zal worden. Genieten van de natuur staat voorop en het slapen onder de enorme sterrenhemel is al een spirituele ervaring op zich. We zullen deze reis een aantal keer de tijd nemen om met elkaar af te stemmen hoe het met een ieder gaat.


Wilt u liever een groepsreis? Bekijk hier het complete aanbod Groepsreizen naar Iran, Oman of Israël »

Dagprogramma

Vlucht naar Amman (Jordanië) - Dana inclusief meet & assist en luchthaven transfer

Na aankomst in Amman wordt de groep opgewacht door onze lokale medewerker en rijdt u door naar Dana voor de eerste overnachting.

Dana inclusief hike met gids en lunch

Vandaag begint u de reis met het verkennen van het prachtige gebied in Dana. Samen met een privé gids ontdekt u de Vallei van Dana via een bijzondere wandelroute. De rest van de middag is ter vrije besteding.

Dana - Little Petra - Petra

Vandaag reist de groep door naar Petra. In de middag brengt u tevens een bezoek aan Little Petra, alvast een voorproefje voor morgen. In de avond overnacht u in het Ammarine Bedouin Camp, een milieuvriendelijk kamp dat een traditionele bedoeïenenervaring biedt.

Petra inclusief backdoorhike met gids

Petra is wellicht dé reden om Jordanië te bezoeken. Vandaag treedt u binnen in deze roodstenen stad van de Nabateeërs met onze spectaculaire backdoorhike. Deze maakt u samen met een lokale bedoeïen gids waarbij u via een prachtige wandelroute midden door de bergen Petra via de achterkant benadert. Op deze manier hoeft u niet de honderden treden naar het Klooster van Petra omhoog te lopen en ontwijkt u de mensenmassa. U start namelijk bij dit hoogstgelegen gebouw en loopt bergafwaarts door de stad om uiteindelijk uit te komen bij de Schatkamer. Zo loopt u dus maar een keer dezelfde route en pikt u een prachtige wandeling door de bergen mee op de heenweg! Vanwege het enorme oppervlak heeft u de hele dag nodig om Petra te bezoeken.

Petra - Wadi Rum

Na een bijzondere dag in Petra is het vandaag de dag dat u de woestijn in gaat voor een trekking met de kamelen. Hier maakt u kennis met de grootsheid en uitgestrektheid van de woestijn. Na aankomst in de woestijn gaat u samen met de bedouine gids op pad en reist u voor vijf dagen door de woestijn.

Wadi Rum

Onder leiding van plaatselijke bedoeïenen trekken we op een kameel door deze prachtige woestijn en slapen we onder de sterrenhemel. De stilte van de woestijn is helend en meditatief.

Wadi Rum - Dode Zee

Nadat u in de ochtend nog even hebt genoten van de prachtige natuur, verlaat u het uitgestrekte landschap van de Wadi Rum en gaat u richting de Dode Zee. U rijdt hier in 4 uur naar toe. Wanneer u een reis gaat maken door Jordanië, kan een bezoek aan de Dode Zee niet ontbreken. Drijven in de Dode Zee is een unieke ervaring, optioneel kunt u activiteiten ondernemen.

Dode Zee - Amman - vlucht naar huis

Vandaag komt de spirituele reis tot een einde. In de ochtend heeft iedereen nog wat vrije tijd bij het hotel aan de Dode Zee. In de middag stappen we in de auto terug naar de luchthaven van Amman en vliegen we naar huis.

Accommodaties

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Holiday Inn Resort Dead Sea

Dode ZeeHet Holiday Inn Resort ligt aan de rand van de Dode Zee en heeft naast een groot buitenzwembad ook een privéstrand aan de Dode Zee.
Jordanië Wadi Rum Wildkamperen
Jordanië Wadi Rum Gids Maakt Thee
Wadi Rum Woestijn Jeep

Wildkamperen

Wadi RumSlaap onder de blote sterrenhemel in de Wadi Rum woestijn! Een hotel met meer dan 1000 sterren gegarandeerd.
Jordanie Petra Ammarin Bedouin Camp

Ammarin Bedouin Camp

Little Petra

Het Ammarin Bedouin Camp is een milieuvriendelijk kamp dat een traditionele bedoeïenenervaring biedt. De accommodatie ligt dichtbij Little Petra is omgeven door prachtige rotsformaties.

Impressie

Onze service

Extra’s die altijd zijn inbegrepen

 • 100% maatwerk; eigen invulling mogelijk
 • Gepersonaliseerde reisapp met alle informatie & tips
 • 24/7 bereikbaar op Nederlandstalig noodnummer
 • CO2-compensatie vluchten voor duurzame CO2ZERO-projecten

Reisdata & prijzen

Details

Inclusief
 • Retourvlucht | Economy Class
 • Ruim- & handbagage
 • Transfers van en naar luchthaven
 • Alle overnachtingen in geselecteerde hotels
 • Dagelijks ontbijtbuffet & overige maaltijden zoals vermeld
 • Transfers & excursies zoals vermeld
 • Gids gedurende de trekkings
 • Nederlandstalige begeleiding van Maria Vendrik
 • Alle belastingen en toeslagen
 • Een onvergetelijke ervaring!
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Jordanië