Spirituele reis Jordanië

 • destination Jordanië
 • traveltime10 dagen
 • moneyVanaf € 1955,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Jaarlijks organiseren wij in samenwerking met Maria Vendrik een spirituele reis naar Jordanië. Een persoonlijke reis naar een bijzonder land.

In dit prachtige land begeleidt Maria Vendrik een groep gelijkgestemde mensen om zich af te stemmen op de indrukwekkende natuur van Jordanië. De prachtige Wadi’s, het helende water van de Dode Zee, de enorme Romeinse opgraving Jerash en natuurlijk de UNESCO World Heritage Site Petra. De reis besluiten we met 4 dagen Wadi Rum woestijn, waar we met kamelen doorheen trekken en verzorgd worden door de plaatselijke Bedoeïenen.  De stilte in de woestijn zorgt ervoor dat u ook steeds stiller in uzelf wordt, waardoor de uiterlijke reis op de kameel ook een innerlijke reis zal worden. Genieten van de natuur staat voorop en het slapen onder de enorme sterrenhemel is al een spirituele ervaring op zich. We zullen deze reis een aantal keer de tijd nemen om met elkaar af te stemmen hoe het met een ieder gaat.


Wilt u liever een groepsreis? Bekijk hier het complete aanbod Groepsreizen naar Iran, Oman of Israël »

Dagprogramma

Vlucht naar Amman

Na aankomst in Amman wordt de groep opgewacht door onze lokale medewerker en gaat u naar het hotel voor de eerste overnachting. De rest van deze dag is ter vrij bestedinng.

Amman - Jerash - Dode zee

Vandaag is een lange dag, dus vroeg uit de veren! In de ochtend bezoekt u de blauwe moskee in Amman. Vervolgens reist u verder naar de oude ruine stad Jerash. Een van de best bewaarde verrassingen van Jordanie. Jerash is een goed bewaarde ruine stad waar u veel overblijfselen kunt vinden uit de Romeinse tijd. Vanuit Jerash zet de groep koers naar de Dode zee. Hier is in de middag tijd om lekker te relaxen en te drijven in de Dode zee aan het strand van het resort.

Dode zee- Wadi Mujib - Petra wandeltocht onder leiding van gids

In de ochtend kunt u nog een duik nemen in de Dode zee, vervolgens gaat u richitng Wadi Mujib. Een sportieve uitdaging in een mooi natuurgebied. Wadi Mujib ligt 410 meter onder de zeespiegel en de hoge kliffen maken het dat u door watervallen en rivierbeddingen naar het einde klautert. Aan het einde van de dag reist de groep door naar Petra.  Meer info over Wadi Mujib 

Petra inclusief backdoorhike

Met een plaatselijke gids lopen we via de achterkant door de bergen naar de Petra site. Dit gebied dat van origine bewoond wordt door de Bdoels, de oudste bewoners van Petra. De gespecialiseerde Bedouine gids gaat de hele dag met u mee op pad. .  Meer info over Petra 

Little Petra - Start Wadi Rum tour

Na een bijzondere dag in Petra is het vandaag de dag dat u de woestijn in gaat voor een trekking met de kamelen. Voordat u naar de woestijn reist maakt u een stop bij Little Petra. Hier maakt u kennis met de grootsheid en uitgestrektheid van de woestijn. Na aankomst in de woestijn gaat u same n met de bedoueine gids op pad en reist u voor vier dagen door de woestijn.

Wadi Rum

Onder leiding van plaatselijke bedoeïenen trekken we 3 dagen op een kameel door deze prachtige woestijn en slapen we onder de sterrenhemel. De stilte van de woestijn is helend en meditatief.

Wadi Rum - Aqaba

Wanneer de zon op komt en u ontbeten hebt reist u vandaag voor een laatste dagje relaxen naar Aqaba aan de Rode zee.

Aqaba - Amman - vlucht naar huis

Per transfer reizen we vanuit Aqaba naar de internationale luchthaven in Amman. Hier stappen we op het vliegtuig terug naar huis.

Accommodaties

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Corp Amman Hotel

AmmanHet Corp Amman Hotel ligt tegenover het Royal Cultural Center in Queen Alia Street in Amman. Het hotel beschikt over een buitenzwembad en een fitnessruimte.

Holiday Inn Resort Dead Sea

Dode ZeeHet Holiday Inn Resort ligt aan de rand van de Dode Zee en heeft naast een groot buitenzwembad ook een privéstrand aan de Dode Zee.
Jordanië Wadi Rum Wildkamperen
Jordanië Wadi Rum Gids Maakt Thee
Wadi Rum Woestijn Jeep

Wildkamperen

Wadi RumSlaap onder de blote sterrenhemel in de Wadi Rum woestijn! Een hotel met meer dan 1000 sterren gegarandeerd.

Rahayeb Desert Camp

Wadi RumRahayeb Camp ligt in een prachtige canyon in de Wadi Rum en biedt een traditionele Bedoeïenen ervaring.

DoubleTree by Hilton Hotel Aqaba

AqabaHet Hilton Aqaba biedt ruime hotelkamers aan en heeft een overloopzwembad met uitzicht op de Golf van Akaba en een sauna.

Impressie

Onze service

Extra’s die altijd zijn inbegrepen

 • 100% maatwerk; eigen invulling mogelijk
 • Gepersonaliseerde reisapp met alle informatie & tips
 • 24/7 bereikbaar op Nederlandstalig noodnummer
 • CO2-compensatie vluchten voor duurzame CO2ZERO-projecten

Reisdata & prijzen

Details

Inclusief
 • Retourvlucht | Economy Class
 • Ruim- & handbagage
 • Transfers van en naar luchthaven
 • Alle overnachtingen in geselecteerde hotels
 • Dagelijks ontbijtbuffet & overige maaltijden zoals vermeld
 • Transfers & excursies zoals vermeld
 • Gids gedurende de trekkings
 • Nederlandstalige begeleiding van Maria Vendrik
 • Alle belastingen en toeslagen
 • Een onvergetelijke ervaring!
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Jordanië