Het Beste van Jordanië & Israël

 • destination Israël & Jordanië
 • traveltime15 dagen
 • moneyVanaf € 2625,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Deze 15-daagse rondreis door Jordanië en Israël is een actieve en gevarieerde reis die u meeneemt langs alle hoogtepunten. Naast dat u culturele bezienswaardigheden bezoekt, heeft u tussendoor ook tijd om te genieten van de bijzondere accommodaties en ruige natuur in deze landen.

Uw reis begint in de bruisende hoofdstad van Jordanië, namelijk Amman. Vervolgens reist u verder naar het zuiden, waar u plekken aan de Dode Zee bezoekt en langs de Kings Highway. Hierna brengt u een bezoek aan wereldwonder Petra en gaat u de Wadi Rum woestijn in en een bijzondere nacht tegemoet.

Na een de hoogtepunten van Jordanië te hebben bezocht, is het tijd om die van Israël te gaan ontdekken. Via Eliat reist u naar de stadvan Koning Herodus, Massada. Daarna gaat u naar het noorden en brengt u enkele dagen een bezoek aan het historische centrum van Israël: Jeruzalem. U sluit de reis af in het levendige Tel Aviv.

 • Ballonvaart over de Wadi Rum
 • Inclusief jeepsafari in de Wadi Rum
 • Snorkel- en/of duikexcursie in Aqaba
 • Hiken met gids in het natuurreservaat van Dana

Dagprogramma

Aankomst Amman (Jordanië) inclusief luchthaven transfer

Uw rondreis begint met een vlucht naar Amman, de hoofdstad van Jordanië. Bij aankomst op Queen Alia vliegveld wordt u opgewacht door een lokale medewerker van Middenoostenreizen.com. Deze begeleidt u naar de douane, regelt uw visum om Jordanië binnen te komen en brengt u vervolgens naar uw hotel voor de overnachting. In de avond heeft u de mogelijkheid om Amman alvast te verkennen.

Amman - Jerash - Aljoun - Amman ontvangst huurauto

In de ochtend wordt u begroet door een van onze lokale medewerkers, die kort de reisdetails met u bespreekt voordat u op pad gaat. Amman, de woonplaats van de koning en ongeveer twee miljoen andere Jordaniërs, was ooit bekend als een lelijke stad. Tegenwoordig is er echter veel te zien en te doen. Uw dag begint optioneel met een bezoek aan de citadel en het amfitheater, twee Romeinse overblijfselen. Daarna gaat u naar de blauwe moskee en brengt u een kort bezoek aan Amman’s levendige souq.

 

Na Amman te hebben verkend, rijdt u richting het noordelijk gelegen Jerash, een van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld. Hoewel het geen UNESCO-site is vanwege de verkeerde restauratiemethoden in het verleden, blijft Jerash een van de grootste verrassingen van Jordanië. Gelegen in het hart van een moderne stad, biedt het een glimp van het Romeinse tijdperk en is het een must-see. Optioneel kunt u het kasteel van Ajloun bezoeken voordat u terugkeert naar Amman. In de avond kunt u zich onderdompelen in het Arabische leven door Rainbowstreet te bezoeken, de uitgaansstraat van Amman.

Amman - Madaba - Mount Nebo - Dode Zee

Na een eerste dag vol indrukken vertrekt u de volgende ochtend naar Madaba, bekend als de mozaïekstad. In de St. George Kerk kunt u een van ‘s werelds oudste landkaarten bewonderen. Daarna gaat u richting Mount Nebo, de berg waar Mozes ooit uitkeek over het beloofde land. U vervolgt uw reis naar de Dode Zee, waar u bij uw resort kunt gaan ontspannen. Op 410 meter onder zeeniveau, vormt de Dode Zee het laagste punt op aarde. De zee, die 35 verschillende mineralen bevat, staat bekend als de grootste natuurlijke spa ter wereld. Bovendien heeft de Dode Zee een zoutgehalte van meer dan 450 gram per liter water, wat ongeveer tien keer meer is dan in een normale zee.

Dode Zee - Ma’in Hotspring - Dana optioneel hiken in Wadi Mujib of Wadi Bin Hammad

In de ochtend heeft u de gelegenheid om nog even te relaxen en te drijven in de Dode Zee voordat u de warmwaterbronnen van Ma’in bezoekt. Vanaf daar kunt u ervoor kiezen om een wandeling van enkele uren te maken door de natuurgebieden van Wadi Mujib of Wadi Bin Hammad. Vervolgens zet u koers naar het natuurreservaat Dana, waarbij u onderweg het oude kruisvaarderskasteel in Kerak passeert. U heeft de mogelijkheid dit historische kasteel te bezoeken alvorens door te reizen naar uw accommodatie voor de nacht.

Dana - Showbak - Petra optioneel hike met gids

In de ochtend heeft u de gelegenheid om het natuurgebied in Dana te verkennen door middel van een wandeling. Er zijn begeleide routes beschikbaar die variëren van twee tot zes uur, waarbij u onderweg kunt genieten van de prachtige natuur en kennismaken met de lokale flora en fauna. Na deze wandeling begint uw reis naar Wadi Musa, de stad nabij het wereldwonder Petra en een van de meest toeristische bestemmingen van Jordanië. Geen wonder, aangezien Petra onmiskenbaar het hoogtepunt van Jordanië is. De rit van Dana naar Wadi Musa duurt ongeveer twee uur. Terwijl u door het dorp Showbak rijdt, zult u de burcht van Showbak tegenkomen. Eenmaal aangekomen in Petra, checkt u in bij uw accommodatie en kunt u zich voorbereiden op het verkennen van deze adembenemende locatie.

Petra optioneel backdoorhike Petra

Vandaag staat optioneel een bezoek aan het wereldwonder Petra op het programma, een van de absolute hoogtepunten van Jordanië. De uitgestrekte roodstenen stad, gebouwd door de Nabateeërs eeuwen geleden, ligt verborgen in de bergen en is zo omvangrijk dat u gemakkelijk de hele dag kunt doorbrengen met het verkennen ervan. Het ingenieuze watersysteem van Petra stelde de inwoners in staat om hun koninkrijk op deze afgelegen locatie te laten bloeien, dit is mede de reden dat de imposante bouwwerken zo goed bewaard zijn gebleven. Mocht u geïnteresseerd zijn, dan kunnen wij een backdoorhike naar Petra voor u organiseren. Deze minder bekende wandelroute is onbekend bij de meeste toeristen, wat de ervaring des te unieker maakt.

Petra - Wadi Rum inclusief jeepsafari

Vandaag rijdt u zuidwaarts richting de Wadi Rum woestijn, het thuisland van de bedoeïenen. Dit volk, dat nog steeds in dit gebied woont, draagt bij aan het behoud van de charme van dit beschermde natuurgebied. De uitgestrekte Wadi Rum is niet alleen een van de mooiste woestijnen ter wereld, maar wordt ook gekenmerkt door ruige rotsformaties die aan alle kanten oprijzen. Dit geeft de woestijn een uniek aanzicht dat bijna buitenaards aandoet, alsof u over de maan rijdt. Wadi Rum heeft ook gediend als filmlocatie voor grote producties zoals The Martian, Lawrence of Arabia en Aladdin. Bij uw aankomst in dit spectaculaire landschap staat een lokale gids klaar om u mee te nemen op een jeepsafari door de Wadi Rum woestijn, inclusief lunch. Na deze onvergetelijke ervaring heeft u de keuze om te overnachten in een luxe tentenkamp of onder de open sterrenhemel, waarmee uw dag in deze adembenemende omgeving compleet wordt.

Wadi Rum - Aqaba optioneel ballonvaart | inleveren huurauto

U heeft vandaag de unieke kans om de dag te beginnen met een ballonvaart over de Wadi Rum woestijn. Terwijl u hoog boven het rode landschap zweeft, kunt u de zon zien opkomen en genieten van een adembenemend uitzicht. Na deze bijzondere ervaring verlaat u de uitgestrektheid van de woestijn en keert u terug naar de bewoonde wereld. Het is tijd om te ontspannen aan de Rode Zee. Binnen een uur rijdt u naar Aqaba, de enige kuststad van Jordanië. Na het inchecken in uw accommodatie kunt u in alle rust de indrukken van de afgelopen dagen verwerken en genieten van de ontspannende sfeer aan de waterkant. 

Aqaba

Vandaag heeft u een vrije dag in Aqaba.

Aqaba optioneel duiken of snorkelen

Vandaag kunt u genieten van een ontspannen dag aan het zwembad of in de zee. Wilt u liever actief bezig zijn? Dan kunnen wij optioneel een duik- of snorkelexcursie voor u organiseren.

Aqaba - Eilat - Mitzpe Ramon inclusief grens transfers & ontvangst huurauto

Vandaag neemt u afscheid van Jordanië en steekt u de grens over van Aqaba naar Eilat. Deze twee aangrenzende steden maken de oversteek snel en eenvoudig. Aan de Israëlische kant van de grens wacht een lokale medewerker u op. Deze begeleidt u naar het autoverhuurstation en helpt u op weg met de eerste route door Israël. Uw volgende bestemming, Mitzpe Ramon, ligt op ongeveer 2 uur afstand van Ein Gedi. De krater Mitzpe Ramon is een prachtig natuurfenomeen en ligt verborgen in de Negev-woestijn.

 

Mitzpe Ramon ligt midden in de Negev-Woestijn op de klif van Makhtesh Ramon, een enorme erosiekrater. Op deze betoverende plek heeft de natuur haar meest artistieke penseelstreken achtergelaten op de klif van Makhtesh Ramon, een epische erosiekrater die zelfs de grootste schilderijen van de mensheid in het niet doet vervagen. Stel je voor, een krater die niet is ontstaan door vuurwerk van een vulkaan of het kosmische ballet van een inslag, maar door het fluisteren van de tijd zelf. Dit is waar Mitzpe Ramon zijn roem en glorie aan ontleent en terecht wordt gekoesterd als de “Grand Canyon van Israël.”  

Mitzpe Ramon - Jeruzalem inleveren huurauto

U wordt wakker in Mitzpe Ramon, waarna u weer verder reist richting Jeruzalem. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Jeruzalem optioneel met gids

Deze dag is gewijd aan het verkennen van Jeruzalem, een stad met een enorme rijkdom aan bezienswaardigheden. Het kan lastig zijn om te kiezen wat te bezoeken, dus we beginnen onze route in de oude stad. U wandelt langs de Via Dolorosa, de route die Jezus nam naar zijn kruisiging, tot aan de Heilige Grafkerk op de heuvel. De route begint bij de Tempelberg, een plaats van heiligheid voor christenen, joden en moslims. Hier vindt u de iconische Klaagmuur en de Al-Aqsamoskee. Vanaf de Tempelberg loopt uw route door de Arabische wijk, waar u de twaalf stations van de Via Dolorosa tegenkomt. In de middag is het mogelijk om de Olijfberg te bezoeken, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de stad Jeruzalem. ‘s Avonds kunt u bij de Toren van David, vlakbij de Jaffapoort, een indrukwekkende lichtshow bijwonen die de geschiedenis van Jeruzalem vertelt. Indien u besluit om met een gids door Jeruzalem te reizen, dan kunnen we het programma van de dag volledig afstemmen op uw voorkeuren.

Jeruzalem - Tel Aviv

Vandaag reist u verder naar Tel Aviv. Het oude Jaffa is zeker een bezoek waard. Ooit was Tel Aviv slechts een buitenwijk van Jaffa, een van de oudste steden ter wereld, die al 3000 jaar bestaat. Tegenwoordig zijn de rollen omgedraaid en is Jaffa een buitenwijk van Tel Aviv geworden, bekend om zijn sinaasappelen. In Jaffa nodigen de nauwe straatjes u uit om te dwalen, met hun boetiekjes, galerijen, visrestaurants en sfeervolle marktjes. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de levendige vlooienmarkt en de pittoreske oude haven. Het is een plek waar het verleden en heden samenkomen en waar u kunt genieten van een ontspannen en authentieke sfeer. 

Tel Aviv - Amsterdam inclusief luchthaven transfer

Helaas komt vandaag uw reis door Jordanië en Israël tot een einde. U wordt vanuit uw hotel naar de luchthaven gebracht en aan het begin van de middag vliegt u terug naar Amsterdam.

Impressie

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Reisdata & prijzen

Details

Inclusief
 • Retourvlucht | Economy Class
 • Meet & assist bij aankomst
 • Ruim- & handbagage
 • Visum Jordanië
 • Alle overnachtingen in geselecteerde hotels
 • Dagelijks ontbijtbuffet
 • Begeleiding grensovergang Arava Border
 • Autohuur incl. volledige verzekering zonder eigen risico
 • Jeepsafari in de Wadi Rum
 • Alle belastingen en toeslagen
 • Gepersonaliseerde reisapp met alle ins en outs van uw reis
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Optionele excursies
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Backdoorhike naar Petra
 • Snorkelen of duiken in Aqaba
 • Gids in Jeruzalem
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Israël