Dwars door Iran van Zuid naar Noord

 • destination Iran
 • traveltime15 dagen
 • moneyVanaf € 1890,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Op reis naar Iran, een bijzondere bestemming met vele contrasten. Ruige bergen in het noorden en uitgestrekte woestijn in centraal Iran. Een groot land met een rijke geschiedenis. We starten onze rondreizen door het oude Perzië meestal vanuit Shiraz. De stad van rozen en nachtegalen, een levendige en liberale stad in Zuid-Iran. Vervolgens komt u aan in Yazd, de stad van het Zoroastrisme. Daarna is het tijd voor misschien wel de mooiste stad van Iran: Isfahan. Een sprookjesachtige stad die eventueel zelfs per fiets te verkennen is. Tussen de steden door doen we kleine dorpjes aan en stoppen we bij mooie natuurgebieden.

Tijdens deze reis maakt u kennis met het oude en klassieke Iran en eindigen we in de moderne hoofdstad Teheran, waar u ondergedompeld wordt in het moderne Iran. Kortom een reis die u een compleet beeld geeft van dit prachtige land.

Iran is een bestemming met een eigen karakter, onwijs vriendelijke mensen en een schat aan historie en culturele hoogtepunten. Een land wat u zeker eens bezocht moet hebben in uw leven. Een land wat in ontwikkeling is, modern en traditioneel op haar eigen manier.

Wilt u langer op reis door dit land? Bekijk dan deze 18-daagse rondreis door Iran.

Dagprogramma

Vlucht naar Shiraz (Iran) inclusief meet & assist en luchthaven transfer

Vandaag reist u naar Shiraz vanaf een luchthaven naar keuze. Hier wordt u opgewacht door een van onze lokale medewerkers die de transfer naar het hotel zal verzorgen.

Shiraz

U heeft vandaag een dag ter vrije besteding in Shiraz. Rond het middaguur maakt u kennis met een van onze lokale medewerkers die u wat meer verteld over de komende twee weken in Iran en over de stad Shiraz.

Shiraz inclusief stadstour

Vandaag staat de hele dag in het teken van een stadstour door het levendige Shiraz. U bezoekt vandaag een aantal hoogtepunten van de stad en begint in de ochtend met de Nasir al Molkmoskee, een roze moskee die prachtig licht geeft in de vroege ochtend. Dit kleurenspektakel komt vanwege de zonnestralen die door de glas-in-lood ramen komen. Na dit bezoek gaat u verder richting de beroemde Perzische Eram tuin.

In de avond bezoekt u een plek die vooral populair is onder Iraanse jongeren. U gaat naar de Tombe van Hafez, een geprezen dichter die nog steeds vele Iraniërs inspireert. Dit is een inspirerende plek waar u makkelijk in contact komt met de lokale jongeren.

Shiraz - Persepolis - Necropolis - Shiraz

Na een dag in het moderne Shiraz gaat u zich vandaag verdiepen in de historie van het oude rijk Perzië, wat vroeger uitstrekte over een groot deel van Centraal-Azië. U bezoekt Persepolis, een historische plek van zo’n 2.500 jaar oud. Deze plek wordt vaak aangeduid als een oude stad, maar dit is een plek waar men in de tijd van koning Darius samenkwam voor het jaarlijkse nieuwjaar. Uit alle windstreken kwamen de koningen hier samen om elkaar te ontmoeten.

Na het bezoek aan Persepolis gaat u verder naar een andere historische plek die hier vlakbij ligt, Naqsh-e Rustam. Deze site wordt ook wel het necropolis van Persepolis genoemd. Dit is het Griekse woord voor stad van de doden, en is een verrassend mooie toevoeging aan deze trip.

Shiraz - Bakhtegan Nationaal Park - Kerman

Deze ochtend vertrekt u vroeg vanuit Shiraz richting de volgende bestemming. U reist via het Bakhtegan National Park richting een bijzonder stad in het oosten van Iran, namelijk Kerman. U rijdt door bijzondere landschappen en ziet de heuvelachtige en groene omgeving van Shiraz langzaamaan veranderen in een woestijn landschap. Aangekomen in Kerman bezoekt u het Kooleh paleis en de mooie binnenstad van Kerman. Als u tijd heeft breng een bezoek aan de bazaar in de oude binnenstad!

Kerman - Lut woestijn - Shahdad - Kerman

Vanuit Kerman gaat u vandaag richting de Lut woestijn. U komt onderweg verschillende woestijnvolken en nomaden tegen welke leven in de woestijn. Doordat de omgeving van Kerman constant warm is (30 á 35 graden) zijn er in deze omgeving bijzondere rotsformaties ontstaan. U heeft vandaag de hele dag om de omgeving van de Lut woestijn te bezoeken.

Kerman - Rafsanjan - Sar Yazd - Zein-o-Din - Yazd

Vanuit Kerman reizen we naar de woestijnstad Yazd, een stad gekenmerkt door de typische laagbouw en welke bekend is van het bijzondere Zoaroaster geloof. Vanuit Kerman komt u eerst langs het stadje Rafsanjan en vervolgens komt u bij Sar Yazd, hier vindt u het bekende woestijnkasteel wat zeker een bezoekje waard is.

Vanuit Sar Yazd komt u aan bij de karavanserai Zein-o-Din, een oude overnachtingsplek voor karavanen. Na hier een bezoek te hebben gebracht rijdt u door naar Yazd.

Yazd inclusief stadstour

Vandaag staat in het teken van het Zoroastrisme, een interessante geloofsstroming die is gebaseerd op goed en kwaad. Deze religie is afkomstig uit het oude Perzië. De Zoroasters zijn een kleine minderheid in Iran en zijn voornamelijk geconcentreerd rondom Yazd.

U bezoekt de Towers of Silince en de Vuurtempel waar het eeuwige vuur van het Zoroastrisme brand. In de middag bezoeken we de Dolatabaad tuinen en gaan we de stad in.

Yazd staat ook bekend als de stad van de zoetigheid en lekkernijen, op veel plekken vind je lekkere patisserieën in de stad. Daarnaast heeft de stad een iconisch marktplein met een prachtig bouwwerk hierop. Daarnaast is de moskee van Yazd erg bekend, welke uiteraard niet wordt overgeslagen tijdens de stadstour.

Yazd - Meybod - Nain - Isfahan

Vandaag verlaat u het woestijnland en gaan we terug richting het noorden. U reist vanuit Yazd naar Meybod, hier bezoekt u het Meybod Water Reservoir en een oude karavanserai.

Vervolgens gaat de reis verder naar Nain, een van de oudste stadjes uit Iran met slechts 25.000 inwoners. Echter staat hier een van de mooiste en oudste kastelen, het Narenj Castle. Vanaf hier is het nog zo’n 140 kilometer naar Isfahan.

Isfahan inclusief stadstour

Vandaag ontwaakt u in een duizend-en-een-nacht-sprookje. U bent in Isfahan, naar onze mening de mooiste stad in Iran. U gaat vandaag de hele dag op pad door deze bijzondere stad.

We hebben vandaag alle hoogtepunten op het programma staan, zodat u morgen zelf kunt bepalen waar u eventueel nog naar terug wilt. Isfahan is de op twee na grootste stad van Iran met drie miljoen inwoners. De stad staat bekend om haar prachtige architectuur en bruggen.

In de ochtend komt de gids u ophalen en gaat u naar de Imam Square, ook wel het plein van de wereld genoemd. Op het Rode Plein in Moskou na, is dit het grootste plein ter wereld. Het is staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en verder zeggen we hier niets over. Ga, ontdek en beleef deze stad! De gids neemt u mee op een tour door het Paleis, de moskeeën en de bazaar. Later op de dag gaat u richting het Chehel Sotoun Paleis. Hier heeft koningin Elizabeth gelogeerd tijdens haar eerste bezoek aan Iran en dit is een prachtig paleis met bijbehorende tuinen. Hier vindt u ook bijzondere kunst.

Isfahan

U heeft vandaag vrije dag in Isfahan. Geniet van de Iraanse families die op en picknick kleed zitten midden op het Meidan Emam plein en dwaal door de vijf kilometer souq rond het plein. Isfahan is een prachtige stad met veel jongeren die graag een praatje met je maken! Uiteraard denken we graag met u mee over het programma voor deze dag. Een bezoek aan de Armeense wijk is ook aan te raden. Daarnaast is het gebied rondom de bruggen van Isfahan een aanrader! Vooral onder de bruggen van de Si-o-se Pol brug waar mannen zingen onder bruggen, werkelijk een prachtige ervaring.

Isfahan - Kashan - Qom - Teheran

Na een relaxte dag staat er een drukke dag op het programma. U vertrekt vroeg en gaat vanuit Isfahan naar Kashan. Een mooie historische stad en een perfecte tussenstop voor de lunch.

Na Kashan gaat de reis verder naar Qom. Dit is het geloofscentrum van Iran. Een bijzondere stop. De Ayatollah zetelt in Qom en u brengt een bezoek aan de Shrime van Fatimeh. Let op: gepaste kleding is in Qom een vereiste.

Vanuit Qom rijdt u verder naar Teheran, de hoofdstad van Iran met zo’n 16 miljoen inwoners. Net voordat u Teheran binnen rijdt stopt u bij het mausoleum van ayatollah Khomeini. Dit mega complex is een gedenkplaats voor de Ayatollah en is bedoeld als plek om samen te komen voor de Iraniërs.

Teheran inclusief stadstour

Na het ontbijt vertrekt u vroeg in de ochtend richting de souq van Teheran. Hier ziet u het moderne Teheran in de perfecte combinatie met het Arabische leven. De souq is enorm en veelzijdig.

Vanuit de souq gaat u lopend verder naar het Golestan Palace, het oudste gebouw in Teheran, letterlijk: Paleis van de bloemen. Hierna gaat u richting het Paleis van de Sjah in Noord Teheran, het Niavaran Complex. Hier leefde de Sjah tot hij gevlucht is. Dit is sinds kort geopend voor bezoekers.

In Teheran gaat u een dag met gids op pad. U bezoekt met de gids de hoogtepunten van de stad. We reizen in Teheran per Metro, want het verkeer is hier erg druk. Hier raakt u erg veel tijd mee kwijt, daarom dus de metro!

Teheran - Darband - Teheran

Na het ontbijt staat uw chauffeur klaar voor uw trip naar Darband. U kunt vandaag een bezoek brengen aan het Sa’dabad complex. In het witte paleis woonden Sjah Reza Pahlavi en Farah Diba voordat zij het land moesten verlaten. Op het complex zijn meerdere paleizen/gebouwen te bezichtigen. Via een weg door het bos naar boven komt u uiteindelijk bij de tweede uitgang van het complex.

Na de lunch kunt u in de middag naar Darakeh gaan, een dorpje op 1700 meter hoogte ten noorden van de beruchte Evin gevangenis. Darakeh is een van de meest aangename stedelijke ontsnappingen van Teheran. Vanuit het cluster met restaurants langs de rivier in de buurt van de centrale parkeerplaats, lopen paden omhoog door het dorp en verbinden ze zich met wandelpaden over en langs de berghelling. Het is mogelijk om vanaf hier naar Station 1 van Tochal Telecabin en verder te wandelen.

Teheran - vlucht naar huis inclusief luchthaven transfer

Vandaag reist u per privé transfer naar de internationale luchthaven van Teheran waar u begint aan de reis terug naar huis.

Accommodaties

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Zandiye Hotel

Shiraz Het Zandiye Hotel in Shiraz is gelegen bij het historische centrum van Shiraz. Dit hotel is een van de beste in Shiraz en biedt u alles voor een heerlijk verblijf in deze stad. Gelegen op slechts een paar minuten van de KarimKhan citadel.

Safiyeh Hotel

Yazd Dit centraal gelegen hotel is het hotel van Yazd. U verblijft in authentieke Iraanse sferen en wordt totaal ontzorgd. Een unieke accommodatie midden in Yazd

Abbasi Hotel

IsfahanHet meest beroemde hotel van Iran en misschien wel het Midden-Oosten. Het Abbasi hotel is al meer dan 400 jaar een begrip in Iran en een absolute must-see tijdens een rondreis door Iran. Het is een luxe hotel met alle faciliteiten die u nodig hebt voor een aangenaam verblijf.

Impressie

Uitbreidingen

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Details & Prijzen

Dwars door Iran van Zuid naar Noord

 • destination Iran
 • traveltime15 dagen
 • moneyVanaf € 1890,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Inclusief
 • Retourvlucht | Economy Class
 • Ruim- & handbagage
 • Meet & Assist bij aankomst en vertrek
 • Luchthaven transfers
 • Alle overnachtingen in geselecteerde hotels
 • Dagelijks ontbijtbuffet
 • Chauffeur gedurende rondreis
 • Excursies zoals vermeld in het programma
 • Alle belastingen en toeslagen
 • Visa invitation code
 • Een onvergetelijke ervaring!
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Entreegelden
 • Persoonlijke uitgave & fooien
 • Visum Iran
Optioneel
 • Reis en/of annuleringsverzekering
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Iran