Hoogtepunten van Pakistan

 • destination Pakistan
 • traveltime18 dagen
 • moneyVanaf € 3645,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Pakistan, een van de grootste landen ter wereld en toch weten we er weinig van. Dit kleurrijke land was vroeger een deel van het huidige India en kent een turbulente geschiedenis. Het is een land vol mysterieuze verhalen, hoge bergen en uitgestrekte vlaktes. Met 202 miljoen inwoners is het land het zesde land qua inwonertal ter wereld.

Het is wellicht niet het eerste land wat in u opkomt wanneer u denkt aan een mooie verre reis, maar juist daarom een bestemming die u zal verrassen. De culturele schatten van Pakistan geven u een inkijkje in de historie van het land. De verschillende volken die uitgespreid zijn over het enorme land laten u de typische Pakistaanse curry op vele manieren proeven.

In deze reis door Pakistan reist u vanuit de nieuwe hoofdstad Islamabad het land door richting het zuiden. Een unieke ervaring, een prachtig land.

Dagprogramma

Vlucht naar Islamabad (Pakistan) - Peshawar inclusief luchthaven transfer

Na aankomst op de internationale luchthaven van Islamabad wordt u opgewacht door de lokale medewerker van Middenoostenreizen.com. Deze brengt u naar uw accommodatie voor de eerste overnachting in Peshawar, op ongeveer twee uur rijden van de luchthaven. De rest van de dag hebt u ter vrije besteding. Morgen begint uw Pakistaanse avontuur!

Peshawar en omgeving

U blijft vandaag in de omgeving van Peshawar. In de ochtend bezoekt u de Mahabat Khan Moskee. Deze 17e-eeuwse moskee is gebouwd in 1630 door de gelijknamige Mogolgouverneur van Peshawar.

In Peshawar bezoekt u vervolgens de kleurige en geurige Qissa Bazaar. De stad Peshawar is een oude stad in Pakistan en word ook wel stad van de bloemen genoemd. In de avond hebt u een traditioneel diner bij een lokale familie.

Peshawar - Islamabad

Vanuit Peshawar gaat u vandaag terug naar de hoofdstad Islamabad voor het bezoek aan deze indrukwekkende stad. Onderweg maakt u een stop bij Nathiagali waar u uitzicht hebt over de prachtige vallei.

Islamabad is een stad die is opgedeeld in de nieuwe en de oude stad. De oude stad Rawalpindi is het deel van de stad wat al bestond voordat Islamabad de hoofdstad werd. In de stad bezoekt u de beroemde Faisal Moskee, een van de grootste moskeeën ter wereld. U vind hier ook het Pakistan monument.

Islamabad inclusief stadstour

Vandaag bent u de hele dag in Islamabad. U bezoekt de meest bijzondere plekken van de stad samen met onze lokale gids uit Islamabad. U bezoekt de Faisal Moskee en het Pakistan monument. U gaat vervolgens samen met de gids over een van de grootste traditionele bazaars van Pakistan voor een leuke middag tussen de lokale bevolking.

Islamabad - Salt Range

U verlaat de hoofdstad en reist naar de Salt Range, een middelgebergte zuidelijk van Islamabad. U rijdt hier in zo’n 3,5 uur naar toe en verblijft in dit prachtige natuurgebied. De rest van de dag hebt u hier ter vrije besteding om te wandelen en te genieten van de natuur en de omgeving.

Salt Range en omgeving

Het Salt Range-gebied staat op de lijst van UNESCO aangemerkt als bijzonder gebied. Dit doordat er verschillende historische plekken zijn uit de tijd dat Alexander de Grote vocht tegen Raja Porus op de oevers van de Jhelum rivier. Maar ook zijn er bijzondere plekken te vinden vanuit de Hindi’s en het Mughal rijk. Daarnaast is het een gebied met unieke natuur en bijzondere bergformaties, waardoor er een divers gebied is ontstaan met zowel landbouw als extreme natuur.  U kunt vandaag met de gids het gebied doorkruisen en verschillende plekken bezoeken in de Salt Range van Pakistan.

Salt Range - Raj Temples - Noon Farms - Lahore

Vanuit het berggebied zet u koers richting de Raj Tempels. Dit hindoestaans tempelcomplex, ook wel Qila Katas genoemd door de hindoestanen zelf, dateert uit de vierde eeuw. Vanuit het complex gaat u verder zuidwaarts en kunt u een stop maken bij de Noon Farm. Vervolgens rijdt u naar de stad Lahore, de tweede stad van het land.

Lahore inclusief stadstour

Vandaag gaat u samen met de lokale gids de hele dag op pad in Lahore. In Lahore vindt je de Mughal architectuur terug.  Vele imposante gebouwen en wijken die de moeite waard zijn om te bezoeken. In Lahore staat o.a. de Badshahi Moskee, een van de beroemdste moskeeën ter wereld volledig gebouwd uit roze zandsteen. Daarnaast bezoekt u vandaag het Lahore Fort, een van de meest iconische bouwwerken van de stad. De eerste historische aanwijzingen van een fort op deze plek gaan terug naar de 11e eeuw. De historie van het huidige fort gaan terug naar het jaar 1566, ten tijde van de Mughal keizer Akbar.

Na al deze culturele hoogtepunten gaat u naar Gawalmandi Foodstreet, net buiten de ommuurde straten om de echte Pakistaanse keuken te proeven. Als u vandaag nog tijd over hebt is het ook aan te raden om Anarkali bazaar te bezoeken!

Lahore

Vandaag hebt u een dag ter vrije besteding. Na een paar lange reisdagen kunt u vandaag relaxen in uw hotel in Lahore. U kunt ervoor kiezen om zelf de stad in te gaan, of als u dat wilt met een gids. U kunt Wazir Khan Moskee bezoeken en deze vanaf een bijzondere plek bekijken.

Lahore - Harappa - Multan

U verlaat vandaag de miljoenenstad Lahore en reist verder richting het zuiden en brengt een bezoek aan de historische beroemde stad Harappa. Deze stad is een overblijfstel uit de Indusbeschaving en een van de best bewaarde opgravingen uit deze tijd. Na dit bezoek reist u verder naar Multan, een stad met een rijke historie die zijn naam dankt aan een van de vroegere moslim goden.

Multan staat wel bekend als de stad der heiligen in Pakistan en de geschiedenis gaat terug naar de oude Indus-beschaving die zo’n 5.000 jaar geleden bestond. Dankzij verschillende overheersingen van onder andere Alexander de Grote vindt u in Multan verschillende (soefi) heiligdommen en bijzondere gebouwen om te bezoeken.

Vandaag kunt u als u wilt onderweg een korte omweg maken naar de Wagah Border, de enige grenspost over land tussen Pakistan en India.

Multan - Bahalwpur inclusief stadstour

Gisteren bent laat in de middag aangekomen in Multan, daarom gaat u deze ochtend samen met een gids op pad. U bezoekt een aantal van de mooiste bouwwerken zoals het Qasim Fort en de gedenkplaats van Shah Rukn e Alam. Vervolgens zet u koers richting Bahawalpur. Hier bezoekt u Noor Mahal, een neo klassiek gebouwd paleis uit 1872. Vervolgens kunt u ook het Darbar Mahal bezoeken.

Bahawal - Derawar - Lake house

Vanuit Bahawalpur bezoekt u het Derawar Fort op zo’n 125 kilometer ten zuiden van de stad. Dit grote stenen fort  dateert uit de 9e eeuw en werd gebouwd door de Hindoeïstische heerser van de Bhatti clan. Het fort ligt aan de rand van de Cholistan woestijn. Het Derawar fort is een groot vierkant bouwwerk van maar liefst 1.500 meter omtrek. Binnen de muren staat een Hindoeïstische tempel en een moskee. Vervolgens heeft u op weg naar Karachi een unieke plek aan een meer om te overnachten middenin de natuur in een prachtig landhuis halverwege de route.

Bahawalpur - Ranikot Fort

Vanuit de accommodatie aan het meer rijdt u vandaag verder richting het zuiden van Pakistan. Onderweg maakt u een aantal stops bij de Sukkur Brug en de Tombe van de Zeven Zusters. Een tombe op de oevers van de Indus vlakbij Rohri. Onderweg stopt u bij Mohenjodaro een oude Indus stad en het Ranikot Fort, een historisch Talpur fort, het grote Sindh fort met een omtrek van bijna 32 kilometer.

Ranikot Fort - Karachi

In de ochtend is er nog tijd om het fort te bezoeken en de mooie omgeving hier om vervolgens de tocht naar Karachi te vervolgen. Na een uurtje of zes rijden, komt u aan in de grootste stad van Pakistan. Hier verblijft u een aantal dagen om de stad goed te kunnen bezichtigen en om de reis af te sluiten.

Karachi inclusief stadstour

Karachi is een enorme stad in het zuiden van Pakistan. Het is de grootste stad van het land en een van de grootste ter wereld. In Karachi zijn een aantal Unesco sites te zien. Tijdens een tour door de stad bezoekt u de tombe van Muhammad Ali Jinnah, de grondlegger van de huidige staat Pakistan. Vervolgens staat het Mohatta Paleis op het programma en bezoekt u de Jodia Bazaar.

Karachi

Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding. Indien u wilt, kunnen we ook voor deze dag een programma voor u in elkaar steken.

Karachi - vlucht naar huis inclusief luchthaven transfer

Vandaag komt er een einde aan uw reis door Pakistan. Afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht, heeft u nog wat tijd ter vrije besteding. U wordt per privé transfer naar de luchthaven gebracht.

Impressie

Onze service

Extra’s die altijd zijn inbegrepen

 • 100% maatwerk; eigen invulling mogelijk
 • Gepersonaliseerde reisapp met alle informatie & tips
 • 24/7 bereikbaar op Nederlandstalig noodnummer
 • CO2-compensatie vluchten voor duurzame CO2ZERO-projecten

Details & Prijzen

Hoogtepunten van Pakistan

 • destination Pakistan
 • traveltime18 dagen
 • moneyVanaf € 3645,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Inclusief
 • Retourvlucht | Economy Class
 • Ruim- & handbagage
 • Transfers van en naar luchthaven
 • Alle overnachtingen in geselecteerde hotels
 • Privéchauffeur op reisdagen
 • Alle belastingen en toeslagen
 • Uitgebreide persoonlijke reis app met route en info
 • Een onvergetelijke ervaring!
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Optionele excursies
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Pakistan