Hoogtepunten van Iran

 • destination Iran
 • traveltime10 dagen
 • moneyVanaf € 1550,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Deze rondreis van 10 dagen door Iran zal u zo nieuwsgierig maken dat u zeker nog eens terug wilt komen. U reist langs alle hoogtepunten van de vier grote steden in centraal Iran.

Vanuit Shiraz reist u via Persepolis naar Yazd. Vanuit deze woestijnstad gaat u richting Isfahan, waar u het plein van de wereld bezoekt. Na een paar dagen in Isfahan gaat u via Kashan & Qom richting de hoofdstad Teheran. In deze metropool sluit u de reis af.

Als het ware reist u vanuit het historische Iran richting het nieuwe Iran. In Shiraz vindt u veel historie zoals ook Persepolis, in Teheran ziet u het nieuwe en moderne Iran. Een reis door de tijd in 10 dagen, dat kan alleen in Iran!

Een 10-daagse rondreis door Iran is eigenlijk te kort. Maar omdat niet iedereen zeeën van tijd heeft, hebben we een reis samengesteld voor de snelle reizigers met alle hoogtepunten van Iran! Door op Shiraz te vliegen, spaart u al wat extra reisdagen uit.

Wilt u liever naar een andere bestemming? Bekijk hier ons complete aanbod »

Dagprogramma

Vlucht naar Shiraz (Iran)

U komt vandaag aan in Shiraz. Hier wordt u opgewacht door onze gids en wordt u naar het hotel gebracht. Hier kunt u uitrusten van de reis en u voorbereiden op de eerste dag.

Shiraz

Vandaag blijft u in Shiraz, de op vijf na grootste stad van Iran met als bijnaam de stad van de rozen en nachtegalen.

U begint de dag met een bezoek aan de Nasir Al Mulk Moskee. Deze is bekend om haar prachtige licht in de vroege ochtend en heeft als bijnaam Moskee van het Roze licht. Hierna gaan we naar de de Eram/Narenjanstan tuinen. Een prachtig gezicht en u hebt meteen een beeld van de klassieke Perzische tuin.

Shiraz is ook de stad van Hafez, de bekende dichter van Iran. U bezoekt in de avond de Tombe van Hafez, dit is een belangrijke plek in Shiraz waar veel mensen samenkomen. Deze plek is erg populair onder jongeren en staat te boek als een inspirerende plek.

Shiraz - Persepolis - Pasargadae - Yazd

Vandaag staat u vroeg op want er is veel te zien vandaag. Samen met de gids gaat u richting Persepolis, Necropolis en Pasargadae. Wanneer u onderweg bent gaat u eigenlijk 2.500 jaar terug in de tijd.

Persepolis is gebouwd door Darius I welke hier samenkwam met alle leiders en bewindslieden uit de regio tijdens zijn heerschap. Na een uitgebreid bezoek aan Persepolis gaan we verder naar Necropolis & Pasargadae.

Een geschiedenisles vandaag, maar wel een leerzame dag welke u de rest van de reis helpt de geschiedenis van het land te begrijpen.

Na dit bezoek reist u verder naar Yazd.

Yazd

Vandaag staat in het teken van het Zoroastrisme, een interessante geloofsstroming welke is gebaseerd op goed en kwaad. Deze religie is afkomstig uit het oude Perzië.

De Zoroastrisers zijn een kleine minderheid in Iran en zijn voornamelijk geconcentreerd rondom Yazd. Men gelooft hierbij in goed en kwaad. Dit geloof is de basis geweest voor de islam.

U bezichtigt de Towers of Silince en de Vuurtempel, waar het eeuwige vuur van het Zoroasrisme brand. In de middag gaat u naar de Dolatabaad tuinen en de stad in. Yazd is daarbij ook een stad welke bekend staat om de lekkernijen en zoetigheden. Overal vindt u leuke patisserieën en winkeltjes.

Yazd - Meybod - Nain - Isfahan

Vandaag verlaat u het woestijnland en gaan we terug richting het noorden. U reist vanuit Yazd naar Meybod, hier bezoekt u het Meybod Water Reservoir en een oude karavanserai.

Vervolgens gaat de reis verder naar Nain, een van de oudste stadjes uit Iran met slechts 25.000 inwoners. Echter staat hier een van de mooiste en oudste kastelen, het Narenj Castle. Vanaf hier is het nog zo’n 140 kilometer naar Isfahan.

Isfahan

Vandaag ontwaakt u in een duizend-en-een-nacht-sprookje. U bent in Isfahan, naar onze mening de mooiste stad in Iran. U gaat vandaag de hele dag op pad door deze bijzondere stad.

We hebben vandaag alle hoogtepunten op het programma staan, zodat u morgen zelf kunt bepalen waar u eventueel nog naar terug wilt. Isfahan is de op twee na grootste stad van Iran met drie miljoen inwoners. De stad staat bekend om haar prachtige architectuur en bruggen.

In de ochtend komt de gids u ophalen en gaat u naar de Imam Square, ook wel het plein van de wereld genoemd. Op het Rode Plein in Moskou na, is dit het grootste plein ter wereld. Het is staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en verder zeggen we hier niets over. Ga, ontdek en beleef deze stad! De gids neemt u mee op een tour door het Paleis, de moskeeën en de bazaar. Later op de dag gaat u richting het Chehel Sotoun Paleis. Hier heeft koningin Elizabeth gelogeerd tijdens haar eerste bezoek aan Iran en dit is een prachtig paleis met bijbehorende tuinen. Hier vindt u ook bijzondere kunst.

Isfahan

Vandaag heeft u een vrije dag in Isfahan. Wandel naar de bruggen en ga mee in het dagelijkse bestaan van de Iraniërs.

Isfahan - Kashan - Qom - Teheran

Na een relaxte dag staat er een drukke dag op het programma. U vertrekt vroeg en gaat vanuit Isfahan naar Kashan. Een mooie historische stad en een perfecte tussenstop voor de lunch.

U verlaat Kashan vandaag en gaat richting Qom, de heiligste stad van Iran. Dit is het geloofscentrum van Iran en een bijzondere stop. De Ayatollah zetelt in Qom en u brengt een bezoek aan de graftombe van Fatimeh. Let op: gepaste kleding is in Qom een vereiste.

Vanuit Qom rijdt u verder naar Teheran, de hoofdstad van Iran met zo’n 16 miljoen inwoners. Net voordat u Teheran binnen rijdt stopt u bij het mausoleum van ayatollah Khomeini. Dit mega complex is een gedenkplaats voor de Ayatollah en is bedoeld als plek om samen te komen voor de Iraniërs.

Teheran

Na het ontbijt vertrekt u vroeg in de ochtend samen met uw gids richting de souq van Teheran. Hier ziet u het moderne Teheran in de perfecte combinatie met het Arabische leven. De souq is enorm en veelzijdig.

Vanuit hier u lopend verder naar het Golestan Palace, het oudste gebouw in Teheran. De naam betekent letterlijk Paleis van de Bloemen. Hierna gaat u richting het Paleis van de Sjah in Noord-Teheran, het Niavaran Complex. Hier leefde de Sjah tot hij gevlucht is en is sinds kort geopend voor bezoekers.

Teheran - vlucht naar huis

Vandaag komt de reis tot een einde en reist u terug naar huis vanaf Teheran.

Accommodaties

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en bieden een indruk van uw verblijf tijdens deze reis. Uiteraard is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw persoonlijke wensen.

Zandiye Hotel

Shiraz Het Zandiye Hotel in Shiraz is gelegen bij het historische centrum van Shiraz. Dit hotel is een van de beste in Shiraz en biedt u alles voor een heerlijk verblijf in deze stad. Gelegen op slechts een paar minuten van de KarimKhan citadel.

Abbasi Hotel

IsfahanHet meest beroemde hotel van Iran en misschien wel het Midden-Oosten. Het Abbasi hotel is al meer dan 400 jaar een begrip in Iran en een absolute must-see tijdens een rondreis door Iran. Het is een luxe hotel met alle faciliteiten die u nodig hebt voor een aangenaam verblijf.

Manoucherhi House Kashan

Kashan Wilt u hier verblijven? Zorg dat dat u op tijd boekt. Dit kleinschalige hotel is vaak ver vooruit volgeboekt. Dit oude huis is omgebouwd tot een bijzondere accommodatie in Kashan. Het ligt in het historische deel van de binnenstad.

Impressie

Uitbreidingen

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Details & Prijzen

Hoogtepunten van Iran

 • destination Iran
 • traveltime10 dagen
 • moneyVanaf € 1550,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Inclusief
 • Retourvlucht | Economy Class
 • Ruim- & handbagage
 • Meet & Assist bij aankomst en vertrek
 • Luchthaven transfers
 • Alle overnachtingen zoals genoemd  in het voorstel
 • Privéchauffeur gedurende reis
 • Alle belastingen en toeslagen
 • Visa Invitation Code
 • Een onvergetelijke ervaring!
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven &  fooien
 • Visum Iran
 • Overige uitstapjes en excursies
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Iran