Groepsreis Zuid-Pakistan

 • destination Pakistan
 • traveltime11 dagen

Het zuiden van Pakistan is een nog onontdekt gebied. Deze 11-daagse internationale groepsreis start in de havenstad Karachi. Via verschillende omwegen rijden we richting de culturele hoofdstad van Pakistan: Lahore. Onderweg maken we stops bij Mohenjo Daro, Multan en het Derawar Fort. In Lahore zien we de beroemde grensceremonie met India.

 • Bezoek de beroemde Makli Necropolis
 • Ontdek het gebied Mohenjo Daro
 • Zie de lokale cultuur bij het Manchar Lake

Wilt u meer van Pakistan ontdekken? Bekijk hier de groepsreis Karakoram Highway Pakistan. De groepsreis Zuid-Pakistan en Karakoram Highway Pakistan kan worden gecombineerd.

Dagprogramma

Vlucht naar Karachi (Pakistan) inclusief meet & assist en luchthaven transfer

Vroeg in de ochtend landen we op de luchthaven in Karachi, de grootste stad van Pakistan. Om 08:00 uur ontmoeten we de gids en krijgen we een tour door de stad. We bezoeken eerst de Tombe van Jinnah, ook wel bekend als de Mazar-e-Quaid of het Nationaal Mausoleum. Hier ligt de stichter van Pakistan, genaamd Muhammad Ali Jinnah. Daarna bezoeken we de Masjid-e-Tooba, wat de grootste single dome moskee ter wereld is. Tot slot gaan we mee met een boot om te vissen naar krabben, waar Karachi bekend om staat. 

Karachi – Makli – Hyderabad

In de ochtend gaan we eerst naar de Tombe van Chaukundi en de ruïnes van Bhanbore. Op deze plek kwam de islam voor het eerst naar Pakistan. We zien hier ook de Shah-Jan Moskee. Hierna rijden we naar Thatta en de Makli Necropolis, dit staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Hier zouden meer dan 1 miljoen mensen begraven liggen. We brengen hier ook een bezoek aan het Keenjhar meer, een van de grootste zoetwatermeren van Pakistan. Aan het eind van de middag rijden we door naar Hyderabad, bekend van zijn koffiecake en de Bombay-bakkerij. In de avond krijgen we een tour door verschillende soefi-heiligdommen van Bhit Shah. Met geluk spotten we wat soefidansen!

Hyderabad – Sehwan Sharif

Na het ontbijt vertrekken we naar het Ranikot Fort, ook wel de Chinese Muur van Pakistan vanwege de enorme muren. Hierna rijden we verder en maken we een korte stop bij het Machar Lake, waar de lokale cultuur goed te zien is. Vervolgens bezoeken we in Sehwan Sharif een van de belangrijkste heilige plaatsen van Pakistan, namelijk de shrine van Lal Shah Baz Qalandar. Hier worden na zonsondergang vaak soefidansen gehouden met muziek, bekend als Dhmal.

Sehwan Sharif – Mohenjo Daro – Lakarno – Soekur

Vandaag rijden we naar Mohenjo Daro, een van de best bewaarde steden van de Indus-beschaving. Het is een gebied van ongeveer 250 hectare en we bezoeken hier ook het museum. Als we de reis voort zetten maken we tussenstops bij het White Palace, het Faiz Mahal Palace en het Bhutto-Mausoleum in Lakarno. Voor de overnachting rijden we naar Soekur.

Soekur – Bahawalpur

De dag begint met een bezoek aan de shrines van de Zeven Zussen in Soekur. Voordat we doorrijden naar de Cholistan woestijn maken we nog een korte stop bij de shrines van Uch Sharif. Het hoogtepunt van deze dag is het indrukwekkende Derawar fort van 30 meter hoog en een omtrek van 1,5 km. Hierna reizen we verder naar Bahawalpur voor de overnachting. 

Bahawalpur – Derawar Fort – Multan

In de ochtend brengen we een bezoek aan het Bahawalpur Museum en het Derawar Fort. Dit fort is 30 meter hoog en heeft een omtrek van 1,5 kilometer. We overnachten in Multan, de stad der heiligen.

Multan – Lahore

In de ochtend hebben we tijd om Multan te verkennen, we bezoeken onder andere de levendige bazaar. De reis gaat verder en we stoppen onderweg bij Sahiwal, waar we Harappa bezoeken. De dag eindigt in Lahore, de culturele hoofdstad van Pakistan en misschien wel de grootste stad van de Moghul-dynastie. 

Lahore

Vandaag brengen we de hele dag door in Lahore en bezoeken we het Lahore Fort, de Badshahi Moskee en maken we een wandeling door de oude stad. U zult een echte cultuurschok ervaren wanneer we straatdoktoren, straattandartsen, straatapothekers en bottenzetters tegenkomen. Het hoogtepunt van de dag is de Wagah Border ceremonie, waarbij de vlag wordt neergehaald aan zowel Pakistaanse als Indiase zijde.

Lahore – Peshawar

Vanuit Lahor reizen we verder naar Peshawar. Peshawar is een historische stad gelegen in het noordwesten van Pakistan, in de provincie Khyber Pakhtunkhwa. Het heeft een rijke geschiedenis en een unieke mix van culturen beïnvloed door de verschillende beschavingen. Hierna bezoeken we de Khewra zoutmijnen, de op een na grootste zoutmijn ter wereld. Overnachting in Peshawar.

Peshawar – Islamabad

Vandaag staat een bezoek aan Peshawar op de planning waar we meer leren over deze stad. In de avond reizen we verder naar Islamabad voor de laatste overnachting.

Islamabad en vlucht naar huis

Helaas is deze bijzondere reis weer tot een einde gekomen en worden we vandaag naar de luchthaven in Lahore gebracht. U vliegt met een mooie nieuwe ervaring naar huis.

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Details & Prijzen

Groepsreis Zuid-Pakistan

 • destination Pakistan
 • traveltime11 dagen
Inclusief
 • Luchthaven transfers
 • Alle overnachtingen in geselecteerde hotels
 • Dagelijks ontbijtbuffet
 • Westerse & lokale gids
 • Benoemde entreegelden
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
Optioneel
 • Retourvlucht | Economy Class
 • Ruim- & handbagage
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Pakistan