Groepsreis Karakoram Highway Pakistan

 • destination Pakistan
 • traveltime13 dagen
 • moneyVanaf € 2695,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Tijdens deze 13-daagse internationale groepsreis door Pakistan ervaart u de machtige Karakoram Highway, een van de hoogstgelegen snelwegen ter wereld. De Karakoram Highway heeft een berucht verleden, maar vandaag de dag staat het bekend als de “friendship highway” tussen Pakistan en China. De reis begint in Islamabad, de hoofdstad van Pakistan. De Highway brengt ons vanaf daar langs diepe valleien, besneeuwde toppen en verlaten valleien. We maken onderweg stops bij onder andere Fairy Meadows, de Hunza Vallei en Peshawar en eindigen in Kashgar (China).

 • Verken de prachtige valleien
 • Bezoek de Raikot-gletsjer
 • Bewonder de Faisal-moskee

Wilt u meer van Pakistan ontdekken? Bekijk hier de groepsreis Zuid-Pakistan.

Dagprogramma

Vlucht naar Islamabad (Pakistan) - Rawalpindi inclusief meet & assist en luchthaven transfer

Vandaag vliegt u naar de hoofdstad van Pakistan. Na aankomst op de luchthaven in Islamabad staat een lokale medewerker u op te wachten. Deze brengt u naar het hotel voor de eerste nacht. De overnachting vindt plaats in Rawalpindi.

Islamabad - Rawalpindi

Vandaag gaan we op stadstour door Islamabad en Rawalpindi. Eerst bezoeken we de Truck Painting, waar ze mooie vrachtwagens schilderen. Daarna brengen we een bezoek aan de Faisal Moskee en het Pakistan Monument. Hierna rijden we naar Daman e-Koh om de zonsondergang te bekijken. Hier hebben we een mooi uitzicht over Islamabad .

Rawalpindi - Abbottabad - Naran

Vandaag beginnen we de dag vroeg, want het is tijd om de Karakoram Highway op te gaan. We maken als eerste een thee-stop in Abbottabad, waar Osama Bin Laden is vermoord. We nemen een zijweg van de Karakoram Highway om mooie landschappen te zien dicht bij de grens met India. Vervolgens reizen we verder naar Naran voor de overnachting.

Naran - Fairy Meadows

Vanuit Naran rijden we verder langs de Kunhar rivier en gaan we richting Lulusar Lake. We rijden over de Babusar Pas, welke op 4173 meter hoogte ligt. Zodra we weer aankomen bij de Karakoram Highway rijden we tot aan de Raikot brug. Hier stappen we over op 4×4 auto’s om de rit te vervolgen naar Jhel. Eenmaal aangekomen maken we een 3 uur durende wandeling omhoog richting Fairy Meadows, een gebied naast de Nanga Parbat (de 9e hoogste berg ter wereld). Voor degenen die niet willen lopen is er ook een mogelijkheid om te paard te gaan. We overnachten in een hut in Fairy Meadows.

Fairy Meadows

Vandaag spenderen we heel de dag in Fairy Meadows. U heeft verschillende mogelijkheden; u kunt uitrusten, richting de Raikot-gletsjer lopen of naar het basiskamp van de Nanga Parbat gaan. We overnachten weer in een hut in Fairy Meadows.

Fairy Meadows - Hunza

Het is tijd om Fairy Meadows te verlaten. We gaan terug naar onze 4×4 auto’s en stappen weer over op de bus. We rijden richting de Hunza Vallei en onderweg krijgen we een speciale lunch bij een meisjesschool in Gilgit. Tijdens de rit hebben we uitzicht op de Hindoekoesj en Himayala gebergten en rijden weer een stuk over de Karakoram Highway.

Vervolgens rijden we verder naar de Hunza Vallei voor de overnachting.

Hunza Vallei

Vandaag brengen we de hele dag door rond de Hunza Vallei. We bezoeken de forten van Baltit en Altit en lopen langs hoge irrigatiekanalen, vanwaar we een prachtig uitzicht hebben. Deze dag maken we kennis met de lokale Hunza cultuur.

Hunza - Passu - Sost

Vanuit de Hunza Vallei hebben we een volledige dag nodig om richting de Chinese grens te gaan. Vandaag bezoeken we in Passu de beroemde touwbruggen en maken we een korte wandeling naar de Passu-gletsjer. Vervolgens rijden we over de Karakoram Highway naar Sost, het laatste dorpje voor de grens met China. 

 

 

 

We rijden door het Khunjerab National Park waar we met geluk een steenbok of sneeuwluipaard kunnen spotten. Nadat we over de Khunjerab Pass hebben gereden, gaan we naar Passu voor de overnachting.

Sost – Tashkurgan (China)

We rijden door het Khunjerab National Park waar we met geluk een steenbok of sneeuwluipaard kunnen spotten. Via de Khunjerab Pass passeren we de grens en arriveren we in de regio Xinjang, een van de meest afgelegen regio’s van China. Overnachting in Tashkurgan. 

Tashkurgan – Karakul meer – Kashgar

In de ochtend verkennen we Tashkurgan om hierna verder te reizen naar het Karakul meer. Na een uitgebreide stop bij het Karakul meer gaan we door naar Kashgar, de laatste stop van deze indrukwekkende reis. 

 

Vandaag rijden we via de Karakoram Highway van Gigit naar Besham, waar we ook overnachten.

Kashgar

Vandaag bezoeken we een beroemde veehandelsmarkt waar de lokale Oeigoeren handelen in geiten, kamelen en paarden. Hierna gaan we verder naar het mausoleum van Afaq Khoja, maken we een stop bij het Volksplein en bezoeken we de Three Immortal Buddhist Caves, ten noorden van Kashgar. 

Kashgar

We spenderen vandaag de hele dag in Kashgar en hebben dus genoeg tijd om deze bruisende stad te verkennen. 

Impressie

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Reisdata & prijzen

Details

Inclusief
 • Luchthaven transfers
 • Alle overnachtingen in geselecteerde hotels
 • Dagelijks ontbijtbuffet
 • Westerse & lokale gids
 • Benoemde entreegelden
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Visa
 • Eenpersoonskamertoeslag € 700,-
Optioneel
 • Retourvlucht | Economy Class 
 • Ruim- & handbagage
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Pakistan