Groepsreis Iran

 • destination Iran
 • traveltime15 dagen

Op reis naar Iran, een bijzondere bestemming met vele contrasten. Ruige bergen in het noorden en uitgestrekte woestijn in centraal Iran. Een groot land met een rijke geschiedenis.

We starten deze groepsreis door het oude Perzië in Shiraz. De stad van rozen en nachtegalen, een levendige stad in Zuid-Iran. Vervolgens reizen we met de groep door naar Kerman, een oude VOC-post. Vanuit hier gaan we richting de stad van het Zoroastrisme. Uiteindelijk komen we aan in Yazd. We reizen kriskras door het land.

Na Yazd is het tijd voor een van de hoogtepunten van de reis, de stad Isfahan. Een sprookjesachtige stad die we per fiets zullen verkennen. Tussen de steden door bezoeken we kleine dorpjes en stoppen we bij mooie natuurgebieden.

 • Tijdens deze reis maakt u kennis met het oude en klassieke Iran en eindigen we in de moderne hoofdstad Teheran. Een reis die u een compleet beeld geeft van dit prachtige land.
 • Groepsgrootte: minimaal 8 en maximaal 16 personen

Wilt u liever een groepsreis naar Jordanië, Oman of Israël? Bekijk hier ons complete aanbod »

Dagprogramma

Vlucht naar Shiraz (Iran) inclusief luchthaven transfer

Vandaag reist u naar Shiraz. Hier wordt u opgewacht door een van onze lokale medewerkers.

Shiraz

U maakt kennis met een van onze lokale medewerkers die u wat meer verteld over de komende twee weken in Iran en over de stad Shiraz. Rond 10:00 uur komt de gids u ophalen voor een eerste kennismaking met deze metropool.

Shiraz is de op 5 na grootste stad in Iran en heeft als bijnaam stad van de rozen en nachtegalen. Shiraz is ook de stad van Hafez, de bekende dichter van Iran.

We beginnen vandaag met een bezoek aan de Eram Garden, een van de beroemdste historische tuinen van Iran, met zeldzame en unieke planten. Daarna bezoeken we de Tombes van Hafez, het Zand Complex en de Oude Bazaar. Een relaxte eerste dag in deze prettige stad!

In de avond gaan we gezamenlijk dineren en heeft u de gelegenheid uw medereizigers te leren kennen.

Maaltijden: fullboard

Shiraz - Persepolis - Necropolis - Shiraz stadstour met lokale gids

U staat vandaag vroeg op want er is veel te zien. Samen met de gids gaan we richting Persepolis en Necropolis. Houdt er rekening mee dat vandaag een lange dag is. Wanneer u onderweg bent gaat u eigenlijk 2.500 jaar terug in de tijd. Persepolis is gebouwd door Darius I, welke hier samenkwam met alle leiders en bewindslieden uit de regio tijdens zijn heerschap.

Na een uitgebreid bezoek aan Persepolis gaan we verder naar Necropolis. Een ware geschiedenisles vandaag. Vanuit Persepolis reist u terug naar Shiraz voor de overnachting.

Maaltijden: ontbijt & diner

Shiraz

Vandaag bezoeken we enkele van de mooiste moskeeën, gebouwen en heiligdommen van Shiraz. De eerste van de dag is de prachtige Nasir-al-Mulk Moskee met uitzonderlijke glas in lood kleuren en Perzische tapijten. Vervolgens bezoekt u de Narenjanstan Tuin, de Madrasah-ye Khan, de Jame Oude Moskee en de Shahe Cheragh Schrijn met een schitterend Venetiaans spiegelinterieur. Overnachting in Shiraz.

Maaltijden: ontbijt & lunch

Shiraz - Lut woestijn - Kerman 

Deze ochtend vertrekken we vroeg vanuit Shiraz richting de volgende bestemming. We rijden door bijzondere landschappen en zien de heuvelachtige en groene omgeving van Shiraz langzaamaan veranderen in een woestijnlandschap. We gaat richting de Lut woestijn en we komen onderweg verschillende woestijnvolken en nomaden tegen welke leven in de woestijn. Doordat de omgeving constant warm is (30 á 35 graden) zijn er in deze omgeving bijzondere rotsformaties ontstaan. Op de weg naar Kerman bezoeken we een UNESCO werelderfgoed tuin in het midden van de woestijn. Aan het eind van de middag komen we aan in Kerman en bezoeken we de Ganjali Khan Bazaar.

Maaltijden: ontbijt & diner

Kerman - Sar Yazd - Yazd

Vanuit Kerman reizen we naar de woestijnstad Yazd, een stad gekenmerkt door de typische laagbouw en welke bekend is van het bijzondere Zoaroaster geloof. Vanuit Kerman komen we eerst langs Sar Yazd, hier staat het bekende kasteel van Sar. Zeker een stop en een bezoekje waard. Vanuit Sar Yazd rijden we door naar Yazd, waar we het water museum en de Dowlat Abad Garden bezoeken.

Maaltijden: ontbijt & lunch

Yazd inclusief city tour

Vandaag staat in het teken van het Zoroastrisme, een interessante geloofsstroming welke is gebaseerd op goed en kwaad.  Deze religie is afkomstig uit het oude Perzië. De Zoroasters zijn een kleine minderheid in Iran en zijn voornamelijk geconcentreerd rondom Yazd. Men gelooft hierbij in goed en kwaad. We bezoeken de Towers of Silince en de Vuurtempel waar het eeuwige vuur van het Zoroastrisme brand. In de middag bezoeken we de Dolatabaad tuinen en gaan we de stad in.

Yazd staat ook bekend als de stad van de zoetigheid en lekkernijen, op veel plekken vind je lekkere patisserieën in de stad. Daarnaast heeft de stad een iconisch marktplein met een prachtig bouwwerk hierop. Daarnaast is de moskee van Yazd erg bekend, welke uiteraard niet wordt overgeslagen op de city tour.

Maaltijden: ontbijt & diner

Yazd - Meybod - Nain - Ishafan

We verlaten het woestijnland en gaan we terug richting het noorden. We reizen vanuit Yazd naar Meybod, hier bezoeken we het Meybod Water Reservoir en een oude karavanserai.

Vervolgens gaat de reis verder naar Nain, een van de oudste stadjes uit Iran met slechts 25.000 inwoners. Echter staat hier een van de mooiste en oudste kastelen, het Narenj Castle. Vanaf hier is het nog zo’n 140 kilometer naar Isfahan.

Maaltijden: ontbijt & lunch

Isfahan inclusief lokale gids

Vandaag ontwaakt u in een duizend-en-een-nacht-sprookje. U bent in Isfahan, naar onze mening de mooiste stad in Iran. U gaat vandaag de hele dag op pad door deze bijzondere stad.

We hebben vandaag alle hoogtepunten op het programma staan, zodat u morgen zelf kunt bepalen waar u eventueel nog naar terug wilt. Isfahan is de op twee na grootste stad van Iran met drie miljoen inwoners. De stad staat bekend om haar prachtige architectuur en bruggen.

In de ochtend komt de gids u ophalen en gaat u naar de Imam Square, ook wel het plein van de wereld genoemd. Op het Rode Plein in Moskou na, is dit het grootste plein ter wereld. Het is staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en verder zeggen we hier niets over. Ga, ontdek en beleef deze stad!

De gids neemt u mee op een tour door het Paleis, de moskeeën en de bazaar. Later op de dag gaat u richting het Chehel Sotoun Paleis. Hier heeft koningin Elizabeth gelogeerd tijdens haar eerste bezoek aan Iran en dit is een prachtig paleis met bijbehorende tuinen. Hier vindt u ook bijzondere kunst.

Maaltijden: ontbijt & diner

Isfahan

U heeft eerst een vrije morgen, u kunt uitrusten of de stad verder ontdekken. In de middag is het tijd om de traditionele Iraanse keuken te leren kennen door middel van een Iraanse kookcursus. Hierbij gaan we eerst naar de supermarkt om vervolgens te gaan koken in een Iraanse keuken en daarna gezellig samen te dineren.

Maaltijden: ontbijt & diner

Isfahan inclusief lokale gids

We gaan vandaag weer de hele dag op pad door Ishafan. In de ochtend gaan we naar de Jame Moskee en de Vank Kathedraal. Daarna bezoeken we de historische Khaju en de Sio-se-pol bruggen.

Maaltijden: ontbijt

Isfahan - Abiyaneh - Kashan

Na een traditioneel ontbijt verlaten we Ishafan en rijden we verder naar Abiyaneh. Dit is het rode dorp aan de voet van Mount Karkas. In dit schilderachtige dorp leert u de bewoners kennen die nog leven volgens de oorspronkelijke Perzische tradities. We bezoeken hier het Tabatai huis en de Agha Bozorg Moskee. Overnachting in Kashan.

Maaltijden: ontbijt & diner

Kashan - Teheran

In de ochtend brengen we een bezoek aan de Fin Garden, waarna we doorrijden naar Teheran. Onderweg maken we een tussenstop bij Qom. Dit is het geloofscentrum van Iran en een bijzondere stop. De Ayatollah zetelt in Qom en we brengen een bezoek aan de graftombe van Fatimeh. Let op: gepaste kleding is in Qom een vereiste.

Vanuit Qom rijden we verder naar Teheran, de hoofdstad van Iran met zo’n 16 miljoen inwoners.

Maaltijden: ontbijt & diner

Teheran

Vandaag krijgt u de hele dag een tour door Teheran, met het Golestan Paleis als eerste stop, dit is het oudste gebouw in Teheran. De letterlijke vertaling hiervan is het Paleis van de Bloemen. Daarna bezoeken we het Archeologische Museum van Iran, het Islamitisch Museum en het Juwelen Museum.

Maaltijden: ontbijt & diner

Teheran - Darband - Teheran - vlucht naar huis inclusief luchthaven transfer

De dag begint met een bezoek aan het Sa’ad Abad Complex, dit is een immens groot complex van 100.000 vierkante meter met 18 paleizen. We bezoeken er 2. In het witte paleis woonden Sjah Reza Pahlavi en Farah Diba voordat zij het land moesten verlaten. Na het bezoek gaan we voor een korte wandeling op Mount Darband. De middag eindigt bij het Museum van de Hedendaagse Kunst en het Tapijten Museum. Aan het einde van de dag wordt u naar de luchthaven gebracht en vliegt u terug naar huis.

Maaltijden: ontbijt

Accommodaties

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en bieden een indruk van uw verblijf tijdens deze reis. Uiteraard is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw persoonlijke wensen.

Karim Khan Hotel Shiraz

Shiraz Het Karim Khan Hotel ligt Rudaki street en biedt u een inkijk in de traditionele Iraanse gastvrijheid.

Saraye Ameriha

Kashan Bezoekt u Kashan? Dan is het Saraye Ameriha een uitstekende keus. Een kleinschalig boutique hotel met Perzische architectuur. Dit hotel heeft 15 kamers en 2 restaurants.

Impressie

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Data & Prijzen

Groepsreis Iran

 • destination Iran
 • traveltime15 dagen
Inclusief
 • Retourvlucht | Economy Class
 • Ruim- & handbagage
 • Meet & Assist bij aankomst en vertrek
 • Luchthaven transfers
 • Alle overnachtingen in geselecteerde hotels
 • Dagelijks ontbijtbuffet
 • Maaltijden zoals genoemd in het voorstel
 • Gecertificeerde Engelstalige gids gedurende gehele groepsreis
 • Chauffeur gedurende gehele groepsreis
 • Entreekosten excursies
 • Visa Invitation Code Iran
 • Alle belastingen en toeslagen
 • Gepersonaliseerde reisapp met alle ins & outs van deze groepsreis
 • Een onvergetelijke groepsreis door Iran!
Exclusief
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Overige maaltijden en dranken
 • Eenpersoonskamer toeslag € 625,00
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Iran