Groepsreis Iran

 • destination Iran
 • traveltime15 dagen
 • moneyVanaf € 2165,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Op reis naar Iran, een bijzondere bestemming met vele contrasten. Ruige bergen in het noorden en uitgestrekte woestijn in centraal Iran. Een groot land met een rijke geschiedenis.

We starten deze groepsreis door het oude Perzië in Shiraz. De stad van rozen en nachtegalen, een levendige stad in Zuid-Iran. Vervolgens reizen we met de groep door naar Kerman, een oude VOC-post. Vanuit hier gaan we richting de stad van het Zoroastrisme. Uiteindelijk komen we aan in Yazd. We reizen kriskras door het land.

Na Yazd is het tijd voor een van de hoogtepunten van de reis, de stad Isfahan. Een sprookjesachtige stad die we per fiets zullen verkennen. Tussen de steden door bezoeken we kleine dorpjes en stoppen we bij mooie natuurgebieden.

 • Tijdens deze reis maakt u kennis met het oude en klassieke Iran en eindigen we in de moderne hoofdstad Teheran. Een reis die u een compleet beeld geeft van dit prachtige land.
 • Groepsgrootte: minimaal 8 en maximaal 14 personen

Wilt u liever een groepsreis naar Jordanië, Oman of Israël? Bekijk hier ons complete aanbod »

Dagprogramma

Vlucht naar Shiraz (Iran) inclusief luchthaven transfer

Vandaag reist u naar Shiraz. Hier wordt u opgewacht door een van onze lokale medewerkers.

Shiraz

Vandaag maakt u kennis met een van onze lokale medewerkers die u wat meer verteld over de komende twee weken in Iran en over de stad Shiraz. Rond 10:00 uur komt de gids u ophalen voor een eerste kennismaking met deze metropool.

Shiraz is de op 5 na grootste stad in Iran en heeft als bijnaam stad van de rozen en nachtegalen. Shiraz is ook de stad van Hafez, de bekende dichter van Iran.

U begint vandaag rustig met een wandeling door het centrum en een bezoek aan de tombe van Hafez. Onderweg komen we vandaag bij de AL Mulk Mosque en de Eram garden. Een relaxte eerste dag in deze prettige stad!

In de avond gaat u gezamenlijk dineren en heeft u de gelegenheid uw medereizigers te leren kennen.

Maaltijden: fullboard

Shiraz stadstour met lokale gids

Vandaag staat de hele dag in het teken van een stadstour door het levendige Shiraz. U bezoekt vandaag een aantal hoogtepunten van de stad en begint in de ochtend met een bezoek aan de Roze Moskee. Het glas in creëert voor een prachtige licht inval in de vroege ochtend. Na dit bezoek aan de Nasir AL Muk Moskee gaat u verder richting de beroemde Perzische Eram tuin.

In de avond bezoekt u een plek die vooral populair is onder Iraanse jongeren. U gaat naar de tombe van dichter Hafez, een geprezen dichter die nog steeds vele Iraniërs inspireert. Een inspireerde plek waar u makkelijk in contact komt met de lokale jongeren.

Maaltijden: ontbijt & lunch

Shiraz - Persepolis - Necropolis - Shiraz

Vandaag staat u vroeg op want er is veel te zien. Samen met de gids gaat u richting Persepolis en Necropolis. Houdt er rekening mee dat vandaag een lange dag is. Wanneer u onderweg bent gaat u eigenlijk 2.500 jaar terug in de tijd. Persepolis is gebouwd door Darius I, welke hier samenkwam met alle leiders en bewindslieden uit de regio tijdens zijn heerschap.

Na een uitgebreid bezoek aan Persepolis gaan we verder naar Necropolis. Een ware geschiedenisles vandaag. Vanuit Persepolis reist u terug naar Shiraz voor de overnachting.

Maaltijden: ontbijt & diner

Shiraz - Bakhtegan National Park - Kerman 

Deze ochtend vertrekt u vroeg vanuit Shiraz richting de volgende bestemming. U reist via het Bakhtegan National park richting een bijzondere stad in het oosten van Iran, namelijk Kerman. U rijdt door bijzondere landschappen en ziet de heuvelachtige en groene omgeving van Shiraz langzaamaan veranderen in een woestijn landschap. Aangekomen in Kerman bezoekt u het Kooleh paleis en de mooie binnenstad van Kerman. Als u tijd heeft raden wij een bezoek aan de bazaar in de oude binnenstad zeer zeker aan!

Maaltijden: ontbijt & diner

 

Kerman - Lut woestijn - Shahdad - Kerman

Vanuit Kerman gaat u vandaag richting de Lut woestijn.  U komt onderweg verschillende woestijnvolken en nomaden tegen welke leven in de woestijn. Doordat de omgeving van Kerman constant warm is (30 á 35 graden) zijn er in deze omgeving bijzondere rotsformaties ontstaan.

U heeft vandaag de hele dag om de omgeving van de Lut woestijn te bezoeken.

Maaltijden: ontbijt & diner

Kerman - Rafsanjan - Sar Yazd - Zein-o-Din - Yazd

Vanuit Kerman reizen we naar de woestijnstad Yazd, een stad gekenmerkt door de typische laagbouw en welke bekend is van het bijzondere Zoaroaster geloof. Vanuit Kerman komen we eerst langs het stadje Rafsanjan, vervolgens komt u bij Saryazd, hier staat het bekende kasteel van Sar. Zeker een stop en een bezoekje waard.

Vanuit Sar Yazd komt u aan bij de karavanserai Zein-O-Din. Na hier een bezoek te hebben gebracht rijdt u door naar Yazd.

Maaltijden: ontbijt & lunch

Yazd inclusief lokale gids

Vandaag staat in het teken van het Zoroastrisme, een interessante geloofsstroming welke is gebaseerd op goed en kwaad.  Deze religie is afkomstig uit het oude Perzië. De Zoroasters zijn een kleine minderheid in Iran en zijn voornamelijk geconcentreerd rondom Yazd. Men gelooft hierbij in goed en kwaad. We bezoeken de Towers of Silince en de Vuurtempel waar het eeuwige vuur van het Zoroastrisme brand. In de middag bezoeken we de Dolatabaad tuinen en gaan we de stad in.

Yazd staat ook bekend als de stad van de zoetigheid en lekkernijen, op veel plekken vind je lekkere patisserieën in de stad. Daarnaast heeft de stad een iconisch marktplein met een prachtig bouwwerk hierop. Daarnaast is de moskee van Yazd erg bekend, welke uiteraard niet wordt overgeslagen op de city tour.

Maaltijden: ontbijt & diner

Yazd - Meybod - Nain - Isfahan

Vandaag verlaat u het woestijnland en gaan we terug richting het noorden. U reist vanuit Yazd naar Meybod, hier bezoekt u het Meybod Water Reservoir en een oude karavanserai.

Vervolgens gaat de reis verder naar Nain, een van de oudste stadjes uit Iran met slechts 25.000 inwoners. Echter staat hier een van de mooiste en oudste kastelen, het Narenj Castle. Vanaf hier is het nog zo’n 140 kilometer naar Isfahan.

Maaltijden: ontbijt & lunch

Isfahan inclusief lokale gids

Vandaag ontwaakt u in een duizend-en-een-nacht-sprookje. U bent in Isfahan, naar onze mening de mooiste stad in Iran. U gaat vandaag de hele dag op pad door deze bijzondere stad.

We hebben vandaag alle hoogtepunten op het programma staan, zodat u morgen zelf kunt bepalen waar u eventueel nog naar terug wilt. Isfahan is de op twee na grootste stad van Iran met drie miljoen inwoners. De stad staat bekend om haar prachtige architectuur en bruggen.

In de ochtend komt de gids u ophalen en gaat u naar de Imam Square, ook wel het plein van de wereld genoemd. Op het Rode Plein in Moskou na, is dit het grootste plein ter wereld. Het is staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en verder zeggen we hier niets over. Ga, ontdek en beleef deze stad!

De gids neemt u mee op een tour door het Paleis, de moskeeën en de bazaar. Later op de dag gaat u richting het Chehel Sotoun Paleis. Hier heeft koningin Elizabeth gelogeerd tijdens haar eerste bezoek aan Iran en dit is een prachtig paleis met bijbehorende tuinen. Hier vindt u ook bijzondere kunst.

Maaltijden: ontbijt & diner

Isfahan

U heeft vandaag een vrije dag in Isfahan. Geniet van de Iraanse families die op en picknick kleed zitten midden op het Meidan Emam plein en dwaal door de 5 kilometer souq rond het plein. Isfahan is een prachtige stad met veel jongeren die graag een praatje met u maken!

Uiteraard denken we graag mee over het programma voor deze dag. Optioneel een bezoek aan de Armeense wijk is aan te raden. Daarnaast is het gebied rondom de bruggen van Isfahan een aanrader! Vooral onder de bruggen van de Si-o-se Pol brug waar mannen zingen onder bruggen, werkelijk een prachtige ervaring.

Maaltijden: ontbijt

Isfahan - Kashan - Qom - Teheran

Na een relaxte dag staat er een drukke dag op het programma. U vertrekt vroeg en gaat vanuit Isfahan naar Kashan. Een mooie historische stad en een perfecte tussenstop voor de lunch.

Na Kashan gaat de reis verder naar Qom. Dit is het geloofscentrum van Iran en een bijzondere stop. De Ayatollah zetelt in Qom en u brengt een bezoek aan de graftombe van Fatimeh. Let op: gepaste kleding is in Qom een vereiste.

Vanuit Qom rijdt u verder naar Teheran, de hoofdstad van Iran met zo’n 16 miljoen inwoners. Net voordat u Teheran binnen rijdt stopt u bij het mausoleum van ayatollah Khomeini. Dit mega complex is een gedenkplaats voor de Ayatollah en is bedoeld als plek om samen te komen voor de Iraniërs.

Maaltijden: ontbijt & diner

Teheran inclusief lokale gids & metro

Na het ontbijt vertrekt u vroeg in de ochtend richting de souq van Teheran. Hier ziet u het moderne Teheran in de perfecte combinatie met het Arabische leven. De souq is enorm en veelzijdig.

Vanuit de souq gaat u lopend verder naar het Golestan Palace, het oudste gebouw in Teheran. De letterlijke vertaling hiervan is het Paleis van de Bloemen. Hierna gaat u richting het paleis van de Sjah in het noorden van Teheran, het Niavaran Complex. Hier leefde de Sjah tot hij gevlucht is en is sinds kort geopend voor bezoekers.

In Teheran gaat u een dag met gids op pad. U bezoekt met de gids de hoogtepunten van de stad. U hebt ook een extra vrije dag in Teheran om zelf op pad te gaan. We reizen in Teheran per Metro, want het verkeer is hier erg druk. Hier raakt u erg veel tijd mee kwijt, daarom dus de metro!

Maaltijden: ontbijt

 

Teheran - Darband - Teheran

Na het ontbijt staat uw chauffeur klaar voor uw trip naar Darband. U brengt vandaag een bezoek aan het Sa’dabad complex. In het witte paleis woonden Sjah Reza Pahlavi en Farah Diba voordat zij het land moesten verlaten. Op het complex zijn meerdere paleizen/gebouwen te bezichtigen. Via een weg door het bos naar boven kom je uiteindelijk bij de tweede uitgang van het complex.

Na de lunch kunt u in de middag naar Darakeh gaan, een dorpje op 1700 meter hoogte ten noorden van de beruchte Evin gevangenis. Darkaeh is een van de meest aangename stedelijke ontsnappingen van Teheran. Vanuit het cluster met restaurants langs de rivier in de buurt van de centrale parkeerplaats, lopen paden omhoog door het dorp en verbinden ze zich met wandelpaden over en langs de berghelling. Het is mogelijk om vanaf hier naar Station 1 van Tochal Telecabin en verder te wandelen.

Maaltijden: ontbijt & diner

Teheran - vlucht naar huis inclusief luchthaven transfer

Afhankelijk van de vlucht heeft u vandaag nog eventueel wat tijd in Teheran. U heeft een privé transfer naar de internationale luchthaven van Teheran waar u begint aan de reis terug naar huis.

Maaltijden: ontbijt

Accommodaties

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Karim Khan Hotel Shiraz

Shiraz Het Karim Khan Hotel ligt Rudaki street en biedt u een inkijk in de traditionele Iraanse gastvrijheid.

Saraye Ameriha

Kashan Bezoekt u Kashan? Dan is het Saraye Ameriha een uitstekende keus. Een kleinschalig boutique hotel met Perzische architectuur. Dit hotel heeft 15 kamers en 2 restaurants.

Impressie

Uitbreidingen

Onze service

Extra’s die altijd zijn inbegrepen

 • 100% maatwerk; eigen invulling mogelijk
 • Gepersonaliseerde reisapp met alle informatie & tips
 • 24/7 bereikbaar op Nederlandstalig noodnummer
 • CO2-compensatie vluchten voor duurzame CO2ZERO-projecten

Reisdata & prijzen

Details

Inclusief
 • Retourvlucht | Economy Class
 • Ruim- & handbagage
 • Meet & Assist bij aankomst en vertrek
 • Luchthaven transfers
 • Alle overnachtingen in geselecteerde hotels
 • Dagelijks ontbijtbuffet
 • Maaltijden zoals genoemd in het voorstel
 • Gecertificeerde Engelstalige gids gedurende gehele groepsreis
 • Chauffeur gedurende gehele groepsreis
 • Entreekosten excursies
 • Visa Invitation Code Iran
 • Alle belastingen en toeslagen
 • Gepersonaliseerde reisapp met alle ins & outs van deze groepsreis
 • Een onvergetelijke groepsreis door Iran!
Exclusief
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Overige maaltijden en dranken
 • Eenpersoonskamer toeslag 435,00
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Iran