Het Geheim van Egypte

 • destination Egypte
 • traveltime9 dagen
 • moneyVanaf € 2955,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Ervaar alle hoogtepunten van Egypte in vogelvlucht. Egypte heeft een interessante geschiedenis en met deze individuele 9-daagse reis op maat maakt u kennis met alle bezienswaardigheden van het land.

Tijdens deze compleet verzorgde reis in combinatie met de Nijlcruise laten wij u graag kennismaken met alle bezienswaardigheden van Luxor tot Cairo. De rondreis start in Luxor waar u op de vijfdaagse Nijlcruise naar Aswan stapt. Deze cruise stopt onder ander bij de Vallei der Koningen en Koninginnen en de Tempels van Luxor en Karnak. De reis wordt afgesloten met een aantal dagen in Cairo waar u de beroemde Pirames van Gizeh bezoekt, maar ook de Citadel, de grootste souk van Afrika en het Egyptisch Museum.

 • In verband met de afvaart van de Nijlcruise, vertrekt deze reis enkel op woensdag
 • Bekijk de reisdata voor gegarandeerd vertrek

Dagprogramma

Vlucht naar Luxor let op: vertrek enkel mogelijk op woensdag

Vandaag vliegt u via Caïro naar Luxor. Bij aankomst op de luchthaven staat iemand van ons lokale team op u te wachten voor de transfer naar het hotel.

Luxor - Tempels van Luxor en Karnak start vijfdaagse Nijlcruise

Na het ontbijt heeft u de ochtend vrij ter besteding voordat u met een privé transfer naar de cruise wordt gebracht. Na het incheck moment volgt er een heerlijke lunch op de cruise en kan de reis echt van start gaan. Het eerste bezoek is aan de East Bank, met onder andere de tempels van Luxor en Karnak. Dit complex is op de Piramiden van Gizeh na het drukst bezocht religieuze bouwwerk van Egypte. Het complex bestaat uit twee delen, het Amon-re complext en het Moet complex. In de avond geniet u van een diner aan boord.  

Luxor - Vallei der Koningen - Tempel van Hatsjepsoet - Esna

Vandaag stopt de cruise bij een aantal bijzondere locaties aan de Nijl om uiteindelijk in Esna te arriveren. De Westelijke Nijloever met de Vallei der Koningen is de eerste stop van de dag. Samen met de gids bezoekt u de tempel van Hatsjepsoet en neemt u mee naar de meeste indrukwekkende plekken. Tijdens de lunch kunt u al deze indrukken rustig verwerken. Tegen het einde van middag arriveert de cruise in Esna.    

Esna - Edfu - Aswan

Vandaag arriveert u in Aswan, de laatste stop van deze Nijlcruise. De eerste stop van vandaag is de Tempel van Edfu. Deze tempel, ook wel bekend als de Tempel van Horus in Edfu is ter ere van de god genaamd Horus. U vaart verder richting Kom Ombo, de plek waar vroeger de stad Pa Sebek lag. Deze stad was vroeger erg belangrijke vanwege de goudhandel. Hierdoor zijn er vandaag de dag mooie bouwwerken te bezoeken.

Aswan - Dam van Aswan - Tempel van Philae - Kitchener Island - Aswan

Na het ontbijt bezoekt u de Tempel van Philae en de onafgemaakte Obelisk en de Hoge Dam van Aswan. De Tempel van Philaei is gewijd aan de vruchtbaarheidsgodin Isis. Na deze bezoeken geniet u van een lunch aan boord. In de middag stapt u in een traditionele Egyptische Falucca. Met deze boot bezoekt u Kitchener Island en maakt u een ronde over de Nijl. Kitchener Eiland staat ook wel bekend als het Planteneiland. Het is een heerlijke plek om de middag door te brengen. In de avond geniet u van het laatste diner aan boord.

Aswan - Caïro einde Nijlcruise, incl. luchthaven transfer en binnenlandse vlucht

Deze ochtend geniet u nog van een ontbijt op de boot alvorens u uitcheckt. U wordt opgehaald door iemand van ons lokale team en naar de luchthaven van Aswan gebracht voor de vlucht naar Caïro. Na aankomst in Caïro wordt u middels een privé transfer naar de accommodatie gebracht.

Caïro inclusief privé stadstour

Vandaag bent u een hele dag in Caïro en gaat u samen met de gids op ontdekkingsstad door deze chaotische maar tevens charmante hoofdstad. U brengt een bezoek aan de Citadel van Salah el Din. Deze citadel is gebouwd door Salah el Din op de Moqattam Hills en vanaf de heuvel heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Na dit bezoek gaat u naar de drukke Islamitische wijk en bezoekt u één van de beroemdste musea ter wereld, het Egyptisch Museum. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de grootste markt van Afrika, de El Kahlili Soukh.

Caïro - Gizeh - Caïro inclusief transfer

Vandaag staat er een letterlijk hoogtepunt op het programma, u bezoekt de beroemde Piramdes van Gizeh. De meest bekende Piramides zijn die van Cheops, Kephren en Mykerinos. Zij behoren tot de oudste bouwwerken ter wereld. De piramide van Cheops behoort als enige tot één van de zeven klassieke wereldwonderen. In het gebied rondom Gizeh zijn niet alleen deze drie grote piramides te vinden, maar ook nog een aantal kleinere bouwwerken welke ook wel de Piramides der Koninginnen worden genoemd.

Vlucht terug naar huis inclusief luchthaven transfer

Vandaag komt uw reis door Egypte tot een einde. In de ochtend checkt u uit bij de accommodatie en wordt u naar de luchthaven gebracht. Vanuit hier vliegt u terug naar huis. We hopen dat u een onvergetelijke reis heeft gehad.

Accommodaties

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Steigenberger Pyramids Cairo

GizehDit hotel ligt op amper twee kilometer van de piramides van Gizeh en is een geweldige keuze voor reizigers die geïnteresseerd zijn in monumenten, geschiedenis en musea.

Hilton Luxor Resort & Spa

LuxorGelegen aan de oevers van de Nijl, biedt het Hilton Luxor Resort & Spa een prachtig uitzicht vanaf de rand van het water. Duik in een van de twee zwembaden of ontspan in een hangmat bij de Nijl.

Impressie

Uitbreidingen

Onze service

Extra’s die altijd zijn inbegrepen

 • 100% maatwerk; eigen invulling mogelijk
 • Gepersonaliseerde reisapp met alle informatie & tips
 • 24/7 bereikbaar op Nederlandstalig noodnummer
 • CO2-compensatie vluchten voor duurzame CO2ZERO-projecten

Reisdata & prijzen

Details

Inclusief
 • Alle vluchten | Economy Class
 • Ruim- & handbagage
 • Meet & Assist bij aankomst en vertrek
 • Privé luchthaven transfers
 • Alle overnachtingen in geselecteerde accommodaties
 • Alle maaltijden zoals genoemd in het voorstel
 • 5-daagse Nijlcruise incl. alle maaltijden
 • Privé stadstour door Caïro incl. entreegelden
 • Bezoek Egyptisch Museum (indien geopend)
 • Entreegelden voor alle genoemde sites tijdens cruise
 • Alle belastingen en toeslagen
 • Gepersonaliseerde reisapp met alle informatie over uw reis
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Egypte