Compleet Noord-Pakistan

 • destination Pakistan
 • traveltime14 dagen
 • moneyVanaf € 2560,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Tijdens deze 14-daagse rondreis ontdekt u het bijzondere noorden van Pakistan en maakt u kennis met de verschillende volkeren in deze regio. Kom tijdens deze reis meer te weten over Kalash en de Hunza volkeren en over hun cultuur. U begint de reis in Islamabad, waar u onder andere een bezoek brengt aan de Shahi Moskee. Onderweg maakt u kennis met prachtige bergtoppen en valleien. Zo gaat u ook naar het punt waar de Himalaya, Hindoekoesj en Karakoram bergen samen en brengt u een bezoek aan de Kalasha Vallei en Hunza Vallei.

 • Bewonder de Shani Moskee
 • Wandel naar het uitzichtpunt over Islamabad
 • Ontspan bij het Phandur Lake

Wilt u liever naar Oman? Bekijk hier onze reizen naar Oman.

Dagprogramma

Vlucht naar Islamabad (Pakistan) - Taxila inclusief luchthaven transfer

Vroeg in de ochtend komt u aan in Islamabad, de hoofdstad van Pakistan. U wordt opgehaald op de luchthaven en naar het hotel gebracht. Vandaag brengt u een bezoek aan Taxila. Hier vindt u de ruiïnes van een oude Greco-boeddhistische stad. Vervolgens keert u terug naar Islamabad om de grootste moskee van Pakistan te bewonderen, namelijk de Faisal Moskee. Daarna maakt u een wandeling naar een punt met een prachtig uitzicht over Islamabad.

Islamabad - Chitral

Vandaag gaat u met een ochtendvlucht naar Chitral. Deze regio is zes maanden per jaar afgesloten van de rest van Pakistan, doordat de toegangswegen dicht gesneeuwd zijn. U brengt hier een bezoek aan de Shahi Moskee en gaat een wandeling maken over de lokale bazaar. 

Chitral

De komende twee dagen kunt u uzelf onderdompelen in de cultuur van de Kalasha Vallei. U overnacht twee nachten bij een lokaal guesthouse. Hier kunt u gaan genieten van lokaal eten.

Chitral - Kalasha Vallei

Vandaag reist u verder naar de Kalasha Vallei. Hier gaat u de dorpen Rumbour en Bumboret verkennen en maakt u kennis met de cultuur en tradities van de lokale families.

Kalasha Vallei - Chitral

U heeft deze dag vrij te besteden. Maak een wandeling in dit prachtige gebied of maak een jeeptocht. Vervolgens keert u voor de overnachting terug naar Chitral.

Uiteraard kunnen wij ook een programma voor u samenstellen. 

Chitral - Mastuj

Vandaag gaat de tocht naar Gilgit beginnen. Deze tocht zal drie dagen duren, vanwege de afstanden. U reist van Chitral naar Mastuj voor de overnachting. Dit is een plaatsje met slechts een paar huizen, waar u kunt genieten van prachtige uitzichten.

Mastuj - Phandur

Vandaag rijdt u verder door het Hindoekoesj gebergte. U komt langs de Shandur Pass, gelegen op 3700 meter hoogte. Vervolgens komt u langs het hoogste poloveld ter wereld. In Pakistan is Polo een populaire sport onder de bevolking.

Voor de overnachting reist u verder naar Phandur. Voordat u hier aankomt maakt u een stop bij het Phandur Lake, waar u even kunt ontspannen na de rit.

Phandur - Gilgit

Via de Ghizer Vallei rijdt u vandaag naar Gilgit. Onderweg maakt u een stop in het bergdorpje Gupus. Tegen het eind van de middag komt u aan in Gilgit, de grootste stad van Noord-Pakistan, waar u gaat overnachten.

Gilgit - Hunza Vallei

Vanuit Gilgit rijdt u vandaag via de Karakoram Highway naar de Hunza Vallei. De Karakoram Highway is een van de hoogstgelegen snelwegen ter wereld. Onderweg kunt u een aantal keer stoppen om foto’s te maken van Mount Rakaposhi en de Nagar Vallei. Vervolgens brengt u een bezoek aan het 700-jaar oude fort van Baltit en maakt u een wandeling door Karkimabad.

Voor de overnachting reist u verder naar de Hunza Vallei. Hier verblijft u de komende drie nachten. 

Hunza - Passu

Vandaag rijdt u nog een stuk over de Karakoram Highway langs Attabad Lake. U stopt in Passu om de beroemde touwbruggen te bekijken en een wandeling te maken naar de Passu gletsjer. Aan het eind van de dag rijdt u terug naar de Hunza Vallei.

Hunza Vallei

U heeft nog een dag om te spenderen in de Hunza Vallei. Eerst maakt u een wandeling langs de irrigatiekanalen. Tijdens deze wandeling kunt u genieten van prachtige uitzichten. U leert meer over de Hunza cultuur en brengt u een bezoek aan het Altit Fort. Vervolgens reist u verder naar het dorp Duikar, een mooie plek om de zonsondergang te bewonderen. 

Hunza Vallei - Naran

Vandaag wordt een lange dag, want u gaat een flink stuk rijden naar Naran. Onderweg komt u langs de plek waar de drie bergketens Himalaya, Karakoram en Hindoekoesj samenkomen. Via de Babasur Pass daalt u af richting de Kaghan Vallei. Dan reist u verder naar Naran voor de ovenachting.

Naran - Abbottabad - Islamabad

In de ochtend gaat de reis terug richting Islamabad. Onderweg maakt u een thee-stop in Abbottad, dit is de plaats waar Osama Bin Laden is gedood. In de avond komt u aan in Islamabad voor de overnachting.

Islamabad en vlucht naar huis inclusief luchthaven transfer

Helaas is deze prachtige reis alweer tot zijn eind gekomen. U wordt bij het hotel opgehaald en naar het vliegveld van Islamabad gebracht, waarna u weer naar huis vliegt.

Impressie

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Details & Prijzen

Compleet Noord-Pakistan

 • destination Pakistan
 • traveltime14 dagen
 • moneyVanaf € 2560,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Inclusief
 • Retourvlucht | Economy Class
 • Ruim- & handbagage
 • Alle overnachtingen in geselecteerde hotels
 • Dagelijks ontbijtbuffet
 • Lokale gids
 • Benoemde entreegelden
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Pakistan