Compleet Iran

 • destination Iran
 • traveltime21 dagen
 • moneyVanaf € 2550,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Een reis door Iran vergt enige voorbereiding. Wanneer u op reis gaat door dit prachtige land dient u vooraf wat informatie in te winnen en u goed in te lezen. Het is een bijzonder land wat lange tijd erg op zichzelf gericht is geweest. Momenteel is Iran bezig met een opmars als we kijken naar internationale betrekkingen, toerisme en handel. Het is een perfecte bestemming voor een onvergetelijke rondreis.

Heeft u tijd? Dan adviseren we u zeker deze reis te kiezen, omdat u minimaal drie weken nodig heeft om een goed beeld te krijgen van Iran. Wij zijn na vele eigen ervaringen dé Iran specialist van Nederland. We hebben een uitgebreid netwerk op locatie en kunnen u precies vertellen wat wel en niet te bezoeken. Daarin raden we onze reizigers dingen aan, maar soms ook af – om zo voor u een zo passend mogelijke reis samen te stellen.

Wanneer u naar Iran reist moet u keuzes maken, alles in een keer zien is (haast) onmogelijk. Toch komt u met deze reis in de buurt! Als u een keer in Iran bent geweest, wilt u sowieso nog eens terug!

 • Heeft u interesse in deze reis naar Iran? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Neem ook eens een kijkje bij deze individuele rondreis naar het nog weinig bezochte noordwesten van Iran.

Dagprogramma

Vlucht naar Shiraz (Iran)

Op de eerste dag van deze individuele rondreis door Iran reist u richting Shiraz, een van de grootste steden in het zuidwesten van Iran. Hier begint de rondreis echt en gaat u op avontuur door het oude Perzië.

Shiraz

In de ochtend kunt u vandaag rustig aan doen. U bent vandaag vroeg in de ochtend aangekomen in het hotel en hebt dus even tijd om bij te komen van de reis naar Iran. In de middag gaat u op pad door Shiraz en bezoekt u de citadel van de stad en het gebied rondom de souq. In Shiraz zijn daarnaast veel leuke theehuizen en koffie tentjes waar u kennis kunt maken met de Perzische gastvrijheid. Een relaxt begin van een bijzondere reis.

Shiraz inclusief stadstour

Vandaag staat de hele dag in het teken van een stadstour door het levendige Shiraz. U bezoekt vandaag een aantal hoogtepunten van de stad en begint in de ochtend met de Nasir al Molkmoskee, een roze moskee die prachtig licht geeft in de vroege ochtend. Dit kleurenspektakel komt vanwege de zonnestralen die door de glas-in-lood ramen komen. Na dit bezoek gaat u verder richting de beroemde Perzische Eram tuin.

In de avond bezoekt u een plek die vooral populair is onder Iraanse jongeren. U gaat naar de Tombe van Hafez, een geprezen dichter die nog steeds vele Iraniërs inspireert. Dit is een inspirerende plek waar u makkelijk in contact komt met de lokale jongeren.

Shiraz - Persepolis - Necropolis - Shiraz

Na een dag in het moderne Shiraz is het tijd om terug in de tijd te gaan. Vandaag gaat u zich verdiepen in de historie van het oude rijk Perzië, wat vroeger uitstrekte over een groot deel van Centraal-Azië.

U bezoekt vandaag Persepolis, een historische plek van zo’n 2.500 jaar oud. Deze plek wordt vaak aangeduid als een oude stad, maar dit is een plek waar men in de tijd van koning Darius samenkwam voor het jaarlijkse nieuwjaar. Uit alle windstreken kwamen de koningen hier samen om elkaar te ontmoeten.

Na het bezoek aan Persepolis gaat u verder naar een andere historische plek die hier vlakbij ligt, Naqsh-e Rustam. Deze site wordt ook wel het necropolis van Persepolis genoemd. Dit is het Griekse woord voor stad van de doden, en is een verrassend mooie toevoeging aan deze trip.

Shiraz

Na een aantal intensieve eerste dagen van deze reis door Iran hebt u vandaag een dag vrij om zelf de stad te ontdekken.

Shiraz - Rayen - Kerman

Vandaag is een lange dag, u reist richting de stad Kerman in het zuidoosten van Iran. Deze stad is ook de hoofdstad van de gelijknamige provincie Kerman. Deze route is lang, zo’n 500 kilometer.

Vanuit hier gaat u verder richting Kerman. Voordat u in Kerman aankomt stoppen we nog bij Rayen, een volledig uit leem opgebouwde stad aan de rand van Kerman.

Kerman - Shahdad - Dasht-e Lut - Kerman

In de ochtend bezoekt u de stad Kerman, u kunt de souq bezoeken en de grootste moskee van de stad. Vervolgens gaat u richting Dasht-e Lut, een groot woestijngebied en tevens een van de heetste woestijn ter wereld. Hier ziet u een soort van zandkastelen die men Kaluts noemt. Deze zijn ontstaan door de erosie in de afgelopen eeuwen. Vervolgens gaat u via het dorpje Shahdad terug naar Kerman voor de overnachting.

Kerman

Vandaag hebt u een vrije dag in Kerman.

Kerman - Rassanjan - Yazd optioneel met trein

Vandaag gaat u met de trein vanuit Kerman richting Yazd, stad van Zoraosters. U vertrekt in de ochtend naar Yazd en hebt een leuke trein ervaring. Deze route neemt u mee langs mooie vergezichten en mooie natuurgebieden.

In Yazd aangekomen, staat een nieuwe gids u op te wachten om u de rest van de reis verder te begeleiden. In de middag bezoekt u de Fire Tempels en de Towers of Silence.

Yazd

Na wederom wat dagen met veel indrukken is het tijd voor een relaxte dag. U kunt vandaag zelf de stad ontdekken, uiteraard is de gids beschikbaar!

Yazd - Meybod - Nain - Isfahan

Vandaag verlaat u het woestijnland en gaan we terug richting het noorden. U reist vanuit Yazd naar Meybod, hier bezoekt u het Meybod Water Reservoir en een oude karavanserai.

Vervolgens gaat de reis verder naar Nain, een van de oudste stadjes uit Iran met slechts 25.000 inwoners. Echter staat hier een van de mooiste en oudste kastelen, het Narenj Castle. Vanaf hier is het nog zo’n 140 kilometer naar Isfahan.

Isfahan inclusief stadstour

Vandaag ontwaakt u in een duizend-en-een-nacht-sprookje. U bent in Isfahan, naar onze mening de mooiste stad in Iran. U gaat vandaag de hele dag op pad door deze bijzondere stad.

We hebben vandaag alle hoogtepunten op het programma staan, zodat u morgen zelf kunt bepalen waar u eventueel nog naar terug wilt. Isfahan is de op twee na grootste stad van Iran met drie miljoen inwoners. De stad staat bekend om haar prachtige architectuur en bruggen.

In de ochtend komt de gids u ophalen en gaat u naar de Imam Square, ook wel het plein van de wereld genoemd. Op het Rode Plein in Moskou na, is dit het grootste plein ter wereld. Het is staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en verder zeggen we hier niets over. Ga, ontdek en beleef deze stad! De gids neemt u mee op een tour door het Paleis, de moskeeën en de bazaar. Later op de dag gaat u richting het Chehel Sotoun Paleis. Hier heeft koningin Elizabeth gelogeerd tijdens haar eerste bezoek aan Iran en dit is een prachtig paleis met bijbehorende tuinen. Hier vindt u ook bijzondere kunst.

Isfahan optioneel nog een dag stadstour

Vandaag heeft u een vrije dag in Isfahan. Wandel naar de bruggen van Isfahan en ga mee in het dagelijkse bestaan van de Iraniërs. Optioneel kunt u vandaag weer met de gids afspreken om in samenspraak vandaag het programma bepalen. Ook kunt u eventueel een fietstocht maken door Isfahan.

Isfahan - Abyaneh - Kashan

Na een relaxte dag in Isfahan gaat de reis vandaag verder naar het traditionele bergdorpje Abyaneh. Een tocht door woeste bergen en uitgestrekte vergezichten. Dit dorpje is vooral populair onder de Iraniërs als toeristische bestemming. Er wonen slechts 100 mensen in het dorpje door de geïsoleerde ligging, echter hebben de bewoners van dit dorpje een eigen traditionele klederdracht en maken ze bijzondere souvenirs. Alleen de route hiernaar toe is al meer dan de moeite waard.

Vanuit Abyaneh gaan we richting Kashan. Hier overnachten we in een van de traditionele huizen van Kashan. In Kashan bezoeken we aan het einde van de middag de Fin Gardens, beroemde Perzische tuinen.

Kashan

Dag ter vrije besteding in Kashan.

Kashan - Qom - Teheran

U verlaat Kashan vandaag en gaat richting Qom, de heiligste stad van Iran. Dit is het geloofscentrum van Iran en een bijzondere stop. De Ayatollah zetelt in Qom en u brengt een bezoek aan de graftombe van Fatimeh. Let op: gepaste kleding is in Qom een vereiste.

Vanuit Qom rijdt u verder naar Teheran, de hoofdstad van Iran met zo’n 16 miljoen inwoners. Net voordat u Teheran binnen rijdt stopt u bij het mausoleum van ayatollah Khomeini. Dit mega complex is een gedenkplaats voor de Ayatollah en is bedoeld als plek om samen te komen voor de Iraniërs.

Teheran

Na het ontbijt vertrekt u vroeg in de ochtend richting de souq van Teheran. Hier ziet u het moderne Teheran in de perfecte combinatie met het Arabische leven. De souq is enorm en veelzijdig.

Vanuit de souq gaat u lopend verder naar het Golestan Palace, het oudste gebouw in Teheran. De letterlijke vertaling hiervan is het Paleis van de Bloemen. Hierna gaat u richting het paleis van de Sjah in het noorden van Teheran, het Niavaran Complex. Hier leefde de Sjah tot hij gevlucht is en is sinds kort geopend voor bezoekers.

In Teheran gaat u een dag met gids op pad. U bezoekt met de gids de hoogtepunten van de stad. U hebt ook een extra vrije dag in Teheran om zelf op pad te gaan. We reizen in Teheran per Metro, want het verkeer is hier erg druk. Hier raakt u erg veel tijd mee kwijt, daarom dus de metro!

Teheran - vlucht naar huis

Vandaag komt uw reis door Iran tot een einde. U wordt opgehaald bij uw hotel en vliegt terug naar huis.

Accommodaties

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en bieden een indruk van uw verblijf tijdens deze reis. Uiteraard is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw persoonlijke wensen.

Safiyeh Hotel

Yazd Dit centraal gelegen hotel is het hotel van Yazd. U verblijft in authentieke Iraanse sferen en wordt totaal ontzorgd. Een unieke accommodatie midden in Yazd

Abbasi Hotel

IsfahanHet meest beroemde hotel van Iran en misschien wel het Midden-Oosten. Het Abbasi hotel is al meer dan 400 jaar een begrip in Iran en een absolute must-see tijdens een rondreis door Iran. Het is een luxe hotel met alle faciliteiten die u nodig hebt voor een aangenaam verblijf.

Kamperen Lut Woestijn

Kerman Bent u avontuurlijk ingesteld? Dan is kamperen in de Lut woestijn iets voor u. Samen met onze lokale gids gaat u de woestijn in en slaat u uw eigen kamp op voor de nacht. Mogelijk vanuit Kerman.

Impressie

Uitbreidingen

Onze service

Icon Route
100% maatwerk
Icon Smartphone
Persoonlijke reisapp
Icon Leaf
CO2-compensatie
Icon Phone
24/7 bereikbaar op noodnummer

Details & Prijzen

Compleet Iran

 • destination Iran
 • traveltime21 dagen
 • moneyVanaf € 2550,- p.p.

  o.b.v. minimaal twee personen

Inclusief
 • Retourvlucht | Economy Class
 • Ruim- & handbage
 • Meet & Assist bij aankomst en vertrek
 • Luchthaven transfers
 • Alle overnachtingen zoals genoemd  in het voorstel
 • Gids & chauffeur gedurende reis
 • Alle belastingen en toeslagen
 • Gepersonaliseerde reisapp met alle ins & outs van uw reis
 • Een onvergetelijke ervaring!
Exclusief
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven &  fooien
 • Visum Iran
 • Overige uitstapjes en excursies
Optioneel
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
Toon meer +

Bekijk meer reizen naar Iran