Tijdsverschil Turkije

Voor uw rondreis door Turkije is het handig om de praktische informatie van de bestemming door te nemen, zoals het tijdsverschil. Ontdek hieronder alles over het tijdsverschil met Turkije, voordat u op reis gaat.

Wat is het tijdsverschil met Turkije?

Turkije bevindt zich in de Turkey Time (TRT), wat betekent dat het 3 uur voorloopt op Coordinated Universal Time (UTC+3). Het land kent sinds 2016 geen zomer- of wintertijd. Dus vergeleken met een Nederlands en Belgisch perspectief, is er een tijdsverschil van +2 uur in de wintertijd en +1 uur in de zomertijd.

Aangezien er weinig verschil zit tussen de Europese en Turkse tijdszone, zult u weinig tot geen last hebben van een eventuele jetlag. Hierdoor zal uw slaapritme waarschijnlijk licht of niet verstoord worden door het tijdsverschil in Turkije.

Handige tips

Als u last heeft van het tijdsverschil, maakt u zich geen zorgen; dit zal snel voorbijgaan. Normaal gesproken heeft uw lichaam één dag per uur tijdsverschil nodig om aan de nieuwe tijdzone te wennen. Een vroege start van de dag kan de effecten van een jetlag al aanzienlijk verminderen.

Het is ook handig om de tijd op uw apparaten en/of horloge aan te passen. De meeste apparaten doen dit automatisch op basis van uw locatiegegevens. Voor analoge horloges is het verstandig om handmatig de tijd naar de nieuwe tijdszone te verzetten. Zo voorkomt u verwarring over de tijd bij geplande activiteiten zoals vluchten of excursies.

Kortom, het kleine tijdsverschil van één of twee uur met Turkije zal waarschijnlijk weinig tot geen hinder veroorzaken. Mocht u toch enige aanpassingstijd nodig hebben, dan zal dit waarschijnlijk van korte duur zijn. Het is ook belangrijk om uw horloge aan te passen aan de lokale tijdzone, zodat u op tijd aanwezig bent voor uw vluchten en plaatselijke activiteiten.

Rondreizen naar Turkije