Is Turkije veilig voor een rondreis?

Turkije biedt indrukwekkende steden en landschappen om te ontdekken. Van het sfeervolle Istanbul tot aan de rotsformaties in Cappadocië, u zult zich niet snel vervelend in het transcontinentale land. Toch is altijd handig om op de hoogte te zijn van de veiligheidssituatie in uw reisbestemming. Het is raadzaam om het actuele reisadvies te volgen en de lokale situatie in overweging te nemen bij het plannen van uw reis naar Turkije.

Update: 07-05-2024

Wat is het huidige reisadvies voor Turkije?

In Turkije kunt u veilig reizen en genieten van de bezienswaardigheden. Het grootste deel van het land is stabiel en gastvrij, toch zijn er een paar plekken waar u rekening mee moet houden. Reis niet naar het grensgebied met Syrië en Irak. Daarnaast wordt het afgeraden om te reizen naar de provincies Şırnak, Hakkari en de grensovergang bij Habur. Verder is Turkije een veilige bestemming om rond te reizen.

Als specialist in het Midden-Oosten houden we de veiligheidssituatie nauwlettend in de gaten via samenwerking met lokale partners en baseren we ons advies op het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Reizigers kunnen met vertrouwen Turkije verkennen en genieten van een zorgeloze ervaring in dit prachtige land.

Map Reisadvies Turkije
Bron: Nederland Wereldwijd

Cultuur in Turkije

Als toerist is het belangrijk om respect te tonen voor de cultuur van het land dat u bezoekt. In Turkije, waar de meerderheid van de bevolking islamitisch is, gelden specifieke normen en waarden. Het is daarom gepast om passende kleding te dragen wanneer u een moskee of een andere heilige plaats bezoekt. Hoewel de lokale bevolking begrijpt dat u als toerist verschillende normen en waarden hebt, is het belangrijk om een goede balans te vinden en respect te tonen voor de lokale cultuur. Het tonen van begrip en respect draagt bij aan een positieve en verrijkende reiservaring in Turkije.

Veilig op rondreis

U kunt dus prima een vakantie naar Turkije gaan plannen! Het is een van onze favoriete bestemmingen van het Midden-Oosten, vanwege de verscheidenheid aan bezienswaardigheden en activiteiten en de enorm vriendelijke bevolking.

Rondreizen naar Turkije