Elektriciteit in Turkije

Wanneer u zich voorbereidt op uw reis naar het fascinerende Turkije, is het handig om te weten welke elektrische voorzieningen u kunt verwachten. Hier zijn enkele nuttige tips over elektriciteit en stopcontacten in dit prachtige land.

Spanning en Frequentie

In Turkije wordt de elektriciteit geleverd met een spanning van 230 volt en een frequentie van 50 hertz. Als u uit een land komt waar de standaard anders is, heeft u mogelijk een omvormer nodig om uw elektronische apparaten veilig te gebruiken. Controleer de specificaties van uw apparaten voordat u vertrekt en zorg ervoor dat u de juiste omvormer meeneemt indien nodig.

Stopcontacten

Wat betreft stopcontacten gebruikt Turkije het type C en type F stopcontacten. Type C stopcontacten hebben twee ronde pinnen en worden veel gebruikt in Europa. Type F stopcontacten, ook wel bekend als “Schuko,” hebben twee ronde pinnen met twee aardingsclips aan de zijkant. Deze zijn ook standaard in veel Europese landen. Als u uit een ander deel van de wereld komt, is het raadzaam om een wereldstekker mee te nemen. Zo’n stekker zorgt ervoor dat uw elektronische apparaten compatibel zijn met de lokale stopcontacten.

Stroomvoorziening

Bij het inpakken voor uw reis is het ook handig om te weten dat de stroomvoorziening in Turkije over het algemeen stabiel is. De meeste accommodaties, hotels en openbare ruimtes bieden moderne elektrische voorzieningen, waardoor het opladen van uw apparaten een eenvoudige taak is.

Geniet van uw avontuur in dit prachtige en diverse land, wetende dat u goed voorbereid bent op de elektrische voorzieningen. Veel plezier en veilige reizen!

Rondreizen naar Turkije