Bezienswaardigheden van Turkije

In Turkije is uiteraard veel te zien en te beleven. Wat zijn nu de absolute hoogtepunten? Welke bezienswaardigheden mag u niet missen? Uiteraard kan dat voor ieder verschillen, maar toch zijn er een aantal hoogtepunten die erbovenuit springen.

Istanboel

De grootste stad van Turkije, Istanboel ligt precies op de grens van Europa en Azië dit is goed terug te zien in de mix van culturen en geschiedenis. Bezoek de iconische Hagia Sophia, een architectonisch wonder dat ooit een kathedraal, daarna een moskee en nu een museum is. Direct ertegenover ligt de Blauwe Moskee, beroemd om haar zes minaretten en blauwe tegels waar de Moskee haar naam aan te danken heeft. Verken het prachtige Topkapi-paleis, de residentie van Ottomaanse sultans, en dwaal door de levendige Grand Bazaar, een van de grootste en oudste overdekte markten ter wereld.

Cappadocië

Cappadocië is bekend om zijn landschappen van kegelvormige rotsformaties, ondergrondse steden en uit de rotsen gehouwen kerken. Maak een onvergetelijke ballonvaart bij zonsopgang om dit unieke landschap vanuit de lucht te bewonderen. Verken de historische rotswoningen en ondergrondse steden zoals Derinkuyu en Kaymakli, die ooit dienden als schuilplaatsen voor de eerste christenen.

Pamukkale

De natuurlijke warmwaterbronnen van Pamukkale, ook wel ‘Katoenkasteel’ genoemd, vormen een adembenemend wit terras van kalksteen. Zwem in de thermale baden en geniet van de helende eigenschappen van het water. Bezoek ook de nabijgelegen oude stad Hierapolis, waar je de indrukwekkende ruïnes van een Romeins theater en necropolis kunt verkennen.

Efeze

Efeze is een van de best bewaarde oude steden in de Middellandse Zee en biedt een fascinerende blik op het leven in de klassieke oudheid. Wandel door de straten van marmer, bewonder de tempel van Artemis, een van de zeven wereldwonderen van de antieke wereld, en bezoek de prachtig bewaard gebleven Bibliotheek van Celsus en het Grote Theater.

Antalya

Antalya, gelegen aan de Turquoise Kust, combineert prachtige stranden met rijke geschiedenis. Verken de historische oude stad Kaleiçi, met zijn smalle straatjes en Ottomaanse huizen. Ontspan op de prachtige stranden van Konyaaltı en Lara, en bezoek de spectaculaire Duden-watervallen. Voor een dag vol avontuur, maak een uitstapje naar de nabijgelegen oude stad Termessos, gelegen hoog in de bergen.

Troje

Troje, de legendarische stad uit Homeros’ ‘Ilias’, is een must voor liefhebbers van geschiedenis en mythologie. Wandel door de opgravingen en stel je voor hoe de oude stad er uit moet hebben gezien. Het Trojaanse paard, een replica van het beroemde houten paard, staat ook op de site.

Bodrum

Bodrum, een populaire bestemming aan de Egeïsche kust, combineert een levendig nachtleven met historische bezienswaardigheden. Bezoek het kasteel van Bodrum, dat nu het Museum voor Onderwater Archeologie herbergt, en de ruïnes van het Mausoleum van Halicarnassus, een van de zeven wereldwonderen van de antieke wereld.

Konya

Konya, bekend als de thuisbasis van de soefi-mysticus Rumi, is een spiritueel centrum van Turkije. Bezoek het Mevlana Museum, gewijd aan Rumi, en bewonder de prachtige Selimiye-moskee. Konya biedt een rustige en contemplatieve sfeer, ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar innerlijke rust.

Rondreizen naar Turkije