Beste reistijd Turkije

Het beste seizoen voor een rondreis door Turkije hangt helemaal af van de gewenste locatie en activiteiten. Over het algemeen wordt mei t/m juni beschouwd als de beste reistijd voor Turkije. In de zomermaanden kan het overdag echter warm zijn waardoor het minder prettig is om een stad te ontdekken of activiteiten te ondernemen.

Wat is de beste reistijd voor Turkije?

De beste reistijd voor een rondreis door Turkije is in de lente en de herfst. Dit zijn de maanden mei t/m juni en september t/m oktober. In deze maanden is het overdag niet te heet om alle bezienswaardigheden te bezoeken en valt er nauwelijks neerslag.

Reizen in de zomermaanden

In de zomermaanden kan het aardig warm worden, gemiddeld rond de 32 graden. Dit is heerlijk voor strandvakanties aan de Turkse Rivièra en Egeïsche Kust. Echter, voor buitenactiviteiten in het binnenland en steden kan dit erg heet en onaangenaam aanvoelen.

Reizen in de wintermaanden

In de wintermaanden kunnen de temperaturen fris zijn, vooral in bergachtige gebieden. Aan de zuidelijke kust zijn de temperaturen mild, gemiddelde rond de 16 graden. In de winter kunt u wel goed skiën in Anatolië, gelegen in het oosten van Turkije.

Wanneer is het hoogseizoen in Turkije?

Ondanks dat de lente- en herfstmaanden binnen de beste reistijden vallen, zijn deze periodes relatief rustig. Het hoogseizoen valt in de zomermaanden, vooral in juli en augustus. Aan de kust en in de steden kan het dan erg druk zijn.

Rondreizen naar Turkije