Reisgids Turkije

Republiek Turkije bevindt zich in Zuidoost-Europa en Zuidwest-Azië. Het land grenst aan Bulgarije, Griekenland, Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Iran, Irak en Syrië. Met een bevolking van ongeveer 85 miljoen mensen op een oppervlakte van ruim 780.000 vierkante kilometer, biedt Turkije een adembenemende landschappen en een rijke cultuur.

De hoofdstad van Turkije is Ankara, gelegen in Centraal-Turkije. Echter, de grootste stad is Istanbul, die het Europees en Aziatisch deel van Turkije verbindt. De stad telt 16 miljoen inwoners, iets minder dan de totale bevolking van Nederland.

Turkije heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot Ottomaanse overheersing. De historie is terug te zien bij de bezienswaardigheden, waaronder eeuwenoude theaters, ruïnes en moskeeën.

Eén van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Turkije is de Sultan Ahmetmoskee, ook wel bekend als de Blauwe Moskee. Deze moskee domineert in de skyline van Istanbul. Daarnaast kunt u de rotsformaties in Cappadocië bewonderen vanuit een luchtballon, wat een magische sfeer oplevert.

Turkije is een culinaire paradijs voor eetliefhebbers, met een keuken die in het teken staat van traditie en smaak. Probeer lokale gerechten zoals sarma (gevulde reisbladeren), dolma (gevulde paprika’s) en Adana kebab (gekruid lamsvlees) voor een authentieke culinaire ervaring.

Turkije is een bestemming die op uw bucketlist moet staan. Met haar adembenemende landschappen, rijke geschiedenis en heerlijke keuken heeft het land genoeg te bieden. De lokale bevolking staat klaar om u met open armen te ontvangen.


Algemene informatie over

Turkije

Tijdsverschil

+2 uur

Beste reistijd

maart t/m mei, september t/m november

Munteenheid

Turkse Lira (TRY)

Vluchtduur

Circa 3,5 uur

Hoofdstad

Ankara

Visum

Geen visum nodig


Rondreizen naar Turkije

Maudi De Louw

Bel of app met Maudi