Weer & klimaat in Marokko

Marokko, gelegen in Noord-Afrika, biedt een gevarieerd klimaat dat de diversiteit van het landschap weerspiegelt.

Dit artikel is onderdeel van de Reisgids Marokko

Zomer in Marokko

In de zomermaanden, van juni tot augustus, kunnen de temperaturen in het binnenland, zoals Marrakech en Fes, behoorlijk oplopen. Verwacht warme dagen met temperaturen die regelmatig de 30°C overschrijden. De kustgebieden, zoals Casablanca en Essaouira, bieden in deze periode een aangenamere ontsnapping met mildere temperaturen.

De herfst, van september tot november, brengt aangename temperaturen met zich mee, waardoor dit een uitstekende tijd is om door Marokko te reizen. De zomerhitte neemt af, en het weer blijft overwegend zonnig. Dit is ook het seizoen waarin de natuur tot leven komt na de hete zomermaanden.

Winter in Marokko

De wintermaanden, van december tot februari, variëren sterk afhankelijk van de regio. Terwijl de kustgebieden mild blijven, kunnen de bergachtige gebieden zoals de Atlas en de Sahara koud worden, zelfs met kans op sneeuw. Dit maakt het een geschikte tijd voor avontuurlijke reizigers die van bergen houden.

De lente, van maart tot mei, is een periode van vernieuwing en bloei. De temperaturen beginnen te stijgen, en het landschap komt tot leven met kleurrijke bloemen. Het is een uitnodigend seizoen voor het verkennen van de steden en het platteland.

Ongeacht het seizoen biedt Marokko een rijke verscheidenheid aan ervaringen. Of u nu de drukte van de markten in de zomer wilt ervaren, de schilderachtige bergen in de winter wilt verkennen, of de bloeiende natuur in de lente wilt bewonderen, Marokko heeft voor elk wat wils. Dus, overweeg het klimaat bij het plannen van uw reis en ontdek de diverse pracht van Marokko op het meest geschikte moment voor u.

Rondreizen naar Marokko