Reisadvies Marokko

Het prachtige Marokko zit vol met culturele schatten en natuurlijke schatten. Veel mensen vragen zich af hoe veilig het land is om rond te reizen. Hieronder wordt uitgelegd of je veilig naar Marokko kunt gaan.

Update: 01-07-2024

Dit artikel is onderdeel van de Reisgids Marokko

Wat is het huidige reisadvies voor Marokko?

Het is altijd handig om het reisadvies te controleren, voordat je op reis gaat. Voor Marokko geeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken een positief reisadvies. Er wordt alleen afgeraden om niet naar het grensgebied met Mauritanië te reizen.

Wij hebben nauwe contacten met met onze lokale medewerkers in Marokko, waardoor wij altijd op de hoogte zijn van de huidige veiligheidssituatie in Marokko.

Bron: Nederland Wereldwijd

Cultuur in Marokko

Als toerist is het belangrijk om bewust te zijn van de cultuur en gebruiken in het land. De mensen in Marokko zijn heel gastvrij en vriendelijk.

Er wordt verwacht dat reizigers zich bedekt zullen kleden. Dit is minder in de grote steden als Marrakech, Casablanca en Rabat. Daarentegen wordt bij religieuze plaatsen of gebouwen verwacht dat toeristen beleefde kleding dragen, dus zorg ervoor dat het boven- en onderlichaam bedekt is. Bovendien kan het voorkomen dat de vrouwen hun haren moeten bedekken. Verder is het gebruikelijk om de schoenen uit te doen, bij een bezoek aan een religieus gebouw.

Veilig op rondreis

Het is veilig om naar de toeristische bestemmingen van Marokko te reizen. Alleen wordt er afgeraden niet naar het grensgebied met Mauritanië te gaan, maar met onze rondreizen naar Marokko zul je hier niet komen.

Rondreizen naar Marokko