Wat mee te nemen naar Marokko

Staat u op het punt om naar Marokko te vertrekken? Lees hier welke kleding en bagage u het beste kunt inpakken om het meeste uit uw avontuur te halen.

Dit artikel is onderdeel van de Reisgids Marokko

Kleding

 1. Lichte Kleding:
  Vanwege het diverse klimaat in Marokko is het slim om lichte, ademende kleding mee te nemen. Katoenen shirts, comfortabele broeken en lichte jurken zijn ideaal om de variërende temperaturen aan te kunnen.
 2. Gepaste Kleding voor Culturele Bezoeken: Indien u van plan bent om historische sites of religieuze plaatsen te bezoeken, is het aan te raden kleding mee te nemen die schouders, armen en knieën bedekt als een teken van respect voor de lokale cultuur.
 3. Zwemkleding: Met betoverende stranden en riads met zwembaden is zwemkleding een essentieel onderdeel van uw bagage. Vergeet niet ook een lichte bedekking mee te nemen.
 4. Comfortabele Schoenen: Of u nu door de medina van Marrakech dwaalt of de bergen van de Atlas verkent, comfortabele schoenen zijn onmisbaar. Denk aan stevige wandelschoenen voor avontuurlijke trektochten.
 5. Lichte Sjaal of Hoed: Bescherm uzelf tegen de zon of gebruik het als modestatement met een lichte sjaal of hoed, vooral tijdens uw bezoek aan de bruisende markten.

Bagage

 1. Flexibele Koffer of Reistas: Opteer voor een flexibele en gemakkelijk te dragen koffer of reistas, vooral als u van plan bent om tussen steden en verschillende regio’s te reizen.
 2. Daypack: Een daypack is handig voor dagtochten en om uw benodigdheden zoals water, zonnebrandcrème en camera binnen handbereik te houden.
 3. Zonnebrandcrème en Hydratatie: De zon kan intens zijn, dus zorg ervoor dat u zonnebrandcrème meeneemt. Een herbruikbare waterfles is ook handig om gehydrateerd te blijven, vooral in de warmere gebieden.
 4. Adapter voor Elektronica: Controleer of u de juiste stekkeradapter heeft voor uw elektronica om deze op te laden.
 5. Reisverzekering en Belangrijke Documenten: Houd uw paspoort, visum en reisverzekering binnen handbereik. Maak kopieën voor het geval van verlies.

Marokko wacht op u met zijn betoverende mix van traditie en moderniteit. Met de juiste kleding en bagage kunt u volop genieten van alles wat dit prachtige land te bieden heeft. Veilige reizen en geniet van uw verblijf!

Rondreizen naar Marokko