Munteenheid van Marokko


Bij het plannen van je reis naar Marokko is het handig om bekend te raken met de lokale valuta. In Marokko wordt er betaald met de Marokkaanse dirham (MAD). Het is verstandig om wat basisinformatie over deze valuta te hebben om je reis soepel te laten verlopen.

De Marokkaanse Dirham (MAD)

De dirham is de officiële munteenheid van Marokko en is onderverdeeld in 100 centimes. Munten zijn beschikbaar in verschillende denominaties, waaronder 1, 5, 10, en 20 dirham, terwijl bankbiljetten in omloop zijn van 20, 50, 100, en 200 dirham.

Wisselkoersen en Valutawissel

Voor gunstige wisselkoersen is het raadzaam om valuta te wisselen bij officiële geldwisselkantoren of banken. In stedelijke gebieden en toeristische plekken kun je doorgaans geld opnemen bij geldautomaten, maar het is handig om ook wat contant geld te hebben, vooral als je afgelegen gebieden bezoekt.

Gebruik van Creditcards

Creditcards worden over het algemeen geaccepteerd in hotels, restaurants en grotere winkels in Marokko. Toch is het handig om contant geld bij je te hebben voor kleinere uitgaven en voor plaatsen waar creditcards mogelijk niet worden geaccepteerd.

Prijsniveau en Onderhandelen

Marokko staat bekend om zijn diverse markten en souks waar het gebruikelijk is om te onderhandelen over prijzen. Voel je vrij om je onderhandelingsvaardigheden in te zetten en ontdek de charme van de lokale handel.

Door de Marokkaanse Dirham te begrijpen en wat contant geld bij je te hebben, kun je zorgeloos door het land reizen en genieten van alles wat Marokko te bieden heeft. Houd ook rekening met wisselkoersen en eventuele kosten bij het gebruik van creditcards in het buitenland.

Rondreizen naar Marokko