Bezienswaardigheden van Marokko

Marokko, het land van kleurrijke markten, eeuwenoude medina’s en adembenemende landschappen, biedt een betoverende mix van cultuur en geschiedenis. Hier zijn de top 10 bezienswaardigheden die je reis door dit prachtige land onvergetelijk zullen maken.

Dit artikel is onderdeel van de Reisgids Marokko

Djemaa el Fna (Marrakech)

De bruisende medina van Marrakech komt tot leven op het centrale plein Djemaa el Fna. Hier vind je slangenbezweerders, straatartiesten, en traditionele muzikanten. De kleurrijke chaos van de marktkramen, gecombineerd met de geur van exotische kruiden, maakt dit plein tot een onmisbare ervaring.

Kasbah Ait Ben Haddou

Deze indrukwekkende vestingstad, gelegen aan de rand van de Sahara, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Kasbah Ait Ben Haddou is beroemd om zijn goed bewaard gebleven lemen gebouwen en heeft als decor gediend voor talloze films, waaronder “Gladiator” en “Game of Thrones.”

Fes el Bali (Fes)

Fes, de oudste van de koningssteden, herbergt de betoverende medina van Fes el Bali. Slenter door de smalle steegjes, bewonder de architectuur van de oude moskeeën en ervaar de ambachtelijke bedrijvigheid in de soeks, die nog steeds vasthouden aan eeuwenoude tradities.

Chefchaouen

Bekend als de “Blauwe Parel,” betovert Chefchaouen met zijn schilderachtige blauwgekleurde huizen. Gelegen tegen de hellingen van het Rifgebergte, biedt deze stad niet alleen een visueel feest, maar ook een ontspannen sfeer en charmante pleintjes.

Merzouga en de Erg Chebbi-duinen

Begeef je naar de uitgestrekte zandduinen van Erg Chebbi in Merzouga voor een onvergetelijke ervaring in de Sahara. Geniet van een kamelentocht bij zonsondergang, slaap onder de sterren in een traditioneel Berberkamp, en word betoverd door de stilte van de woestijn.

Jardin Majorelle (Marrakech)

De levendige tuinen van Jardin Majorelle bieden een oase van rust in het hart van Marrakech. Oorspronkelijk ontworpen door de Franse kunstenaar Jacques Majorelle, herbergt de tuin een indrukwekkende verzameling exotische planten, fonteinen en het iconische blauwe atelier.

Volubilis

Ontdek de overblijfselen van het oude Romeinse rijk in Volubilis. Deze archeologische vindplaats, genesteld tussen glooiende heuvels, toont prachtig bewaarde mozaïeken en indrukwekkende ruïnes.

Essaouira

De kustplaats Essaouira, met zijn witgekalkte huizen en historische vestingwerken, straalt een ontspannen sfeer uit. Wandel langs de levendige vissershaven, verken de kunstenaarswijk en geniet van de frisse zeelucht.

Blauwe boten in de haven van Essaouira

Atlasgebergte

Voor de avontuurlijke zielen is een reis naar het Atlasgebergte een must. Bewonder de spectaculaire berglandschappen, bezoek traditionele Berberdorpen en maak een trektocht door de prachtige Todrakloof.

Atlas Gebergte Marokko

Rabat

Als hoofdstad van Marokko combineert Rabat moderne elegantie met historische pracht. Verken de Kasbah van de Oudaya’s, bewonder de Hassan-toren en wandel door de met palmbomen omzoomde straten van de medina.

RABAT

Marokko biedt een schat aan bezienswaardigheden die de diversiteit en schoonheid van dit land weerspiegelen. Elk van deze plekken vertelt een uniek verhaal, waardoor je betoverd wordt door de geschiedenis, cultuur en natuurlijke pracht van Marokko. Bereid je voor op een onvergetelijke reis door dit betoverende land!

Rondreizen naar Marokko