Beste reistijd Marokko

Marokko is een land met culturele bezienswaardigheden, een prachtige natuur en een rijke geschiedenis. Het klimaat in Marokko is erg divers en afhankelijk van de locatie en seizoen. Elk seizoen heeft zijn voor- en nadelen. Hieronder wordt meer uitleg gegeven over het weer en klimaat in Marokko.

Wat is de beste reistijd voor Marokko?

De beste reistijd voor een reis naar Marokko hangt af van wat je wilt doen en waar je interesses liggen. Het hele jaar door kun je steden en bezienswaardigheden bezoeken, maar in de zomermaanden kan het soms erg warm zijn met temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 30 graden Celsius. Voor een strandvakantie in Marokko kun je dan ook het best in de periode tussen april en oktober gaan. Bovendien beschikt Marokko over erg mooie kustplaatsen. Houd je wel van warmte, maar wil je minder drukte? Dan kun je het beste reizen tussen april en mei naar Marokko reizen.

In het seizoen tussen oktober en april zijn de temperaturen wat koeler en is er sprake van minder neerslag. In de maanden december tot februari kan de temperatuur dalen naar gemiddeld 15 graden Celsius. Deze periode is perfect voor een actieve vakantie, waarin je veel wilt bezoeken of juist de bergen in wilt gaan. Bovendien zijn er in deze periode een stuk minder toeristen, waardoor je een meer authentieke Marokkaanse ervaring krijgt.

Het weer in het noorden van Marokko

Het noorden van Marokko kent milde, natte winters en warme, droge zomers. De kust zorgt voor verkoeling, terwijl het in het binnenland warm is. Verder ligt in het noorden het Atlasgebergte, dat veel invloed heeft op het weer. Deze bergen verstoren namelijk de regen die het binnenland binnenkomt, waardoor het in sommige regio’s droog is.

Het weer in het zuiden van Marokko

Er komt een woestijnklimaat voor in de zuidelijke regio’s. In de zomer is het hier warm en droog, terwijl de winters koud en droog zijn. Met name in deze gebieden kan de temperatuur tussen dag en nacht erg variëren. Overdag kunnen de temperaturen flink oplopen, terwijl het in de nacht erg afkoelt. Zorg dat je hier rekening mee houdt met het pakken van je spullen, mocht je in de woestijn gaan overnachten.

Zeeklimaat aan de kust

Aan de kust van Marokko vindt u prachtige stranden en baaien. Deze kust staat bekend om zijn warme, vochtige zeeklimaat. U geniet hier van het water en de zon, wat deze plek een populaire bestemming maakt voor watersportliefhebbers.

Woestijnklimaat van Marokko

Het binnenland van Marokko staat bekend om zijn woestijnklimaat, met uitgestrekte zandvlakten en warme temperaturen. Het is hier veel droger dan langs de kust, dus zorg voor een zonbescherming en genoeg drinken. Met name onder de avontuurlijke reizigers is dit een populaire bestemming.

Rondreizen naar Marokko