Munteenheid van Georgië

Als je je voorbereidt op een reis naar Georgië, is het handig om vertrouwd te raken met de munteenheid van het land. In Georgië wordt betaald met de Georgische lari (GEL). Het is verstandig om wat basiskennis over deze valuta te hebben om je reis soepeler te laten verlopen.

De Georgische lari

De Georgische lari is onderverdeeld in 100 tetri. Munten zijn beschikbaar in verschillende denominaties, waaronder 1, 2, 5, 10, 20, en 50 tetri, evenals 1 en 2 lari. Bankbiljetten zijn beschikbaar in denominaties van 5, 10, 20, 50, 100, en 200 lari.

Wisselkoersen en Valutawissel

Bij het wisselen van geld is het raadzaam om dit te doen bij officiële geldwisselkantoren of banken om de beste wisselkoersen te verkrijgen. In toeristische gebieden en grote steden zijn geldautomaten beschikbaar waar je geld kunt opnemen met internationale bankpassen of creditcards. Het is echter altijd handig om ook wat contant geld bij je te hebben voor kleine uitgaven en voor plaatsen waar mogelijk geen geldautomaten beschikbaar zijn.

Gebruik van Creditcards

Creditcards worden over het algemeen geaccepteerd in hotels, restaurants en grotere winkels in Georgië. Echter, voor kleinere uitgaven en lokale markten is contant geld handig, omdat niet alle plaatsen creditcards accepteren.

Prijsniveau en Onderhandelen

Georgië staat bekend om zijn betaalbare prijzen en het is gebruikelijk om te onderhandelen over prijzen in markten en winkels. Wees dus niet verlegen om te proberen te onderhandelen voor een betere deal.

Het begrijpen van de Georgische lari en het hebben van wat contant geld bij de hand zal je helpen om moeiteloos door het land te reizen en te genieten van alles wat Georgië te bieden heeft. Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van wisselkoersen en eventuele internationale transactiekosten bij het gebruik van creditcards in het buitenland, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan tijdens je verblijf in Georgië.

Rondreizen naar Georgië