Visum Egypte

Ga je binnenkort op vakantie naar Egypte? Houd er dan rekening mee dat je vooraf een visum moet regelen. Dit kan tegenwoordig snel en gemakkelijk online!

Aanvragen visum Egypte

Als Nederlandse en Belgische reiziger dien je voor Egypte een visum aan te vragen voordat je naar Egypte gaat. Dit vraag je eenvoudig aan op de website van e-Visa. Deze website is in het Engels en het is alleen mogelijk om te betalen met creditcard. Na het beantwoorden van alle vragen ontvang je binnen enkele dagen het e-visum in je mailbox.

Ook kunt u een visum verkrijgen op de luchthaven in Egypte na aankomst, waar u direct voor het visum kunt betalen. Bovendien is dit wat goedkoper dan wanneer u het visum vooraf online aanvraagt. Hiervoor moet u echter wel in de rij staan op de luchthaven.

Wat heeft u nodig voor een visum voor Egypte?

Voor reizen naar Egypte moet je in het bezit zijn van een paspoort wat nog minimaal 6 maanden geldig is na de datum van aankomst. Nederlandse vakantiegangers kunnen alleen met een paspoort reizen. Belgische reizigers kunnen ook met een ID-kaart reizen. Bij aankomst dien je het visum uitgeprint bij je te hebben én een bevestiging van je hotelreserveringen en je reisschema of je retourticket. Kinderen dienen ook in het bezit te zijn van een eigen paspoort en visum.

Kosten en geldigheid visum Jordanië

De prijs van een toeristenvisum voor Egypte ligt rond de €25,-. Je krijgt dan een single entry visa, waarmee je dus een keer het land kun binnenkomen en een keer het land uit kunt reizen. Vraag minimaal 7 dagen van te voren je visum online aan zodat deze op tijd binnen is. Het visum voor Egypte is na aanvragen 90 dagen geldig en hiermee mag je 30 dagen in Egypte verblijven.

Het Sinaï visum

Ga je tijdens jouw vakantie in Egypte alleen naar het schiereiland Sinaï?Dan hoef je vooraf geen visum aan te vragen. Onder bepaalde voorwaarden ontvang je een Sinaï Visum ter plaatse. Dit gratis visum krijg je bij aankomst op het vliegveld van Sharm el Sheikh of Taba. Het is maximaal twee weken geldig, maar hiermee heb je alleen toegang tot badplaatsen als Sharm el Sheikh, Dahab, Duweiba en Taba. Wanneer je buiten deze plaatsten komt of wanneer je via Caïro vliegt, moet je in het bezit zijn van een toeristenvisum!